انتشار «کتاب سرخ» نقطهی عطفی در روانشناسی مدرن محسوب میشود و ابعاد تازهای از این علم را برایتان روشن میکند. کارل گوستاو یونگ در کتاب سرخ به دنیای درونش پرداخته و ساختارهای نظری خود از جمله ناخودآگاه جمعی و کهن الگوها را تحلیل کردهاست. در این کتاب، یونگ شرح ماجراهای سفرِ روحی خود را به منظور انتقال به آیندگان به رشته ی تحریر در آورده و آن ها را در قالب نقاشی هایش به تصویر می کشد. این کتاب شامل تفکرات روایی، فانتزی و فلسفی است و از رویاها و سیر و سیاحت یونگ در عالم ناخودآگاه خودش میگوید. روایت کتاب سرخ به صورت یک دیالوگ آغاز میشود و یونگ با شخصیتهایی از ناخودآگاهاش صحبت میکند که هر یک از آنها به یکی از جنبههای مختلف ناخودآگاه جمعی مربوط میشوند. این کتاب که گاهی با نام کتاب نو (به لاتین Liber Novus) شناخته میشود، نقش اساسی در شناخت عناصر روانشناسی یونگ ایفا کرد.
«کتاب سرخ» نوشته ی کارل گوستاو یونگ با ترجمه ی محمدرضا اخلاقی توسط نشر مصدق و با همکاری انتشارات جامی در ۶۷۱ صفحه روانه ی بازار کتاب شد. چیزی که کتاب سرخ را نسبت به دیگر کتابها متمایز میکند، نگاه واقعی و بدون فیلتر آن به روان یونگ است. بسیاری از مفاهیمی که در کتاب سرخ مورد بررسی قرار گرفت، مقدمهای برای نظریههای بعدی یونگ بود. پدیده همزمانی، ناخودآگاه جمعی و فرآیند فردیت در نوشتههای بعدی او توسعه چشمگیری داشتند.
این کتاب، که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد، مجموعهای از نوشتهها و نقاشیهای یونگ را در بر میگیرد که در طی سالهای ۱۹۱۴ تا ۱۹۳۰ خلق شدهاند. کتاب سرخ، که به نام اصلی “Liber Novus” (کتاب نو) نیز شناخته میشود، نتیجهی سفر درونی یونگ به اعماق ناخودآگاه خویش است. این اثر شامل تجربیات، رویاها، و تخیلاتی است که یونگ در طی دورهای بحرانی از زندگیاش تجربه کرده و آنها را بهصورت متنی همراه با تصاویر هنری به ثبت رسانده است. کارل گوستاو یونگ (۱۸۷۵-۱۹۶۱) روانشناس و روانپزشک سوئیسی بود که بهعنوان بنیانگذار روانشناسی تحلیلی شناخته میشود. او با معرفی مفاهیمی مانند ناخودآگاه جمعی، کهنالگوها، و فرآیند فردیت، تأثیر بسزایی بر روانشناسی مدرن گذاشت.
کتاب سرخ تنها یک متن آکادمیک سنتی نیست؛ بلکه روایتی شخصی از سفر یونگ به عالم ناخودآگاه است. یونگ این اثر به یاد ماندنی را بین سالهای 1914 و 1930 نوشت و درخواست کرد که انتشار آن را به چند دهه بعد از مرگش موکول کنند و سرانجام در سال 2009 برای عموم منتشر شد. با تورق در این کتاب می توان به بخش هایی از افکار و تحولات روحی یکی از بنیان گذاران روانشناسی مدرن دست یافت که برای مدت ها از دسترس علاقه مندان دور مانده بود. یونگ به ناخودآگاه شخصی و ناخودآگاه جمعی در شکلدهی رفتار انسان تأکید مینماید. او مفهوم کهن الگوها (شخصیتهای جهانی و اسطورهای ساکن در ناخودآگاه جمعی) را معرفی کرده که از بین آنها میتوان به سایه، آنیما و آنیموس و خود اشاره کرد. ایمالز اولین وبسایت مقایسه قیمت در ایران است.ایمالز جستجوگر کالا در بین فروشگاههای اینترنتی است، و به خریدار کمک میکند تمام انتخابهای خود را در یک جا مشاهده کرده و کالاها را با قیمت ارزانتری تهیه کند.
کتاب سرخ رویکرد منحصربفرد و خارقالعادهای دارد و زمانی که منتشر شد افراد زیادی از آن استقبال کردند. این محدودیتهای روانکاوی را پشت سر میگذارد و جایگاه یونگ را به عنوان فردی تحول آفرین و تأثیرگذار تثبیت مینماید. یونگ، کتاب حاضر را در میان سالهای ۱۹۱۴ تا ۱۹۳۰ نوشته است؛ اما تا سال ۲۰۰۹ منتشر نشد و در اختیار عموم قرار نگرفته بود و افراد محدودی فرصت مطالعهی آن را داشتهاند.
ثبت ديدگاه