نوع‌دوستی و همکاری در بین خویشاوندان به‌ویژه از طریق احساسات اخلاقی مانند قدردانی و انتقام شکل می‌گیرد و به تقویت روابط اجتماعی و کاهش هزینه‌های تقلب کمک می‌کند. هایت همچنین به اهمیت شایعه‌پردازی و زبان در شکل‌گیری جوامع فرااجتماعی اشاره می‌کند و می‌گوید که این عناصر برای مدیریت روابط اجتماعی و ایجاد همکاری مؤثر ضروری هستند. یکی از مفاهیم کلیدی کتاب، استعاره «فیل و سوارکار» است که به توضیح رابطه بین بخش‌های احساسی و منطقی ذهن می‌پردازد. هایت معتقد است که برای دستیابی به خوشبختی، باید بین این دو بخش تعادل برقرار کرد.

فضیلت به نظر کار سختی می‌آید، اما با توجه به این که فضیلت‌ها می‌توانند با تمرین قوت‌های خاص شخصیت به دست آیند و اغلب پاداش‌های درونی دارند، این مسیر به یک تجربه مثبت و جذاب تبدیل می‌شود. به‌طور کلی، گفتگو درباره فضیلت‌ها و قوت‌ها نه تنها به درک بهتر از شخصیت انسانی کمک می‌کند، بلکه زمینه را برای بهبود فردی و اجتماعی فراهم می‌آورد. کتاب فرضیه خوشبختی نوشتهٔ جاناتان هایت و ترجمهٔ پویا پوراحمد است و نشر باد آن را منتشر کرده است. این کتاب به هر کسی که به دنبال خوشبختی و معنا در زندگی‌اش است و هر کسی که به روان‌شناسی و تحقیقات در مورد خوشبختی علاقه‌مند است، پیشنهاد می‌شود. کتاب فرضیه خوشبختی با پژوهش و تحلیل عمیق، از حکمت‌های باستانی تا روان‌شناسی مدرن دیدگاه‌های گوناگونی ارائه می‌دهد و به خوانندگان درک جامعی از خوشبختی می‌بخشد. بنابراین، خوشبختی نه تنها از درون، بلکه از تعاملات اجتماعی و ارتباطات نیز ناشی می‌شود و این امر نیاز به تغییر دیدگاه در فلسفه مدرن دارد تا بتواند به درک بهتری از زندگی و تجربیات انسانی برسد.

‌همین‌طور این کتاب دربارۀ زیر سؤال ‌بردن آن نظریه‌هاست، با چیزهایی که امروزه از تحقیق علمی دست‌گیرمان شده است. البته درس‌هایی را هم از آن نظریه‌ها بیرون می‌کشیم که هنوز هم در زندگی‌های امروزی کاربرد دارند. «فرضیه خوشبختی» نام یک کتاب روانشناسی به قلم «جاناتان هایت» روان‌شناس اجتماعی و استاد دانشگاه نیویورک است که در حوزه روانشناسی به رشته تحریر در آمده است. کتاب حاضر لحنی ساده و روان دارد و اطلاعاتی که ارائه می دهد می تواند برای عموم مردم با هر سن‌وسالی با هر زمینه فکری مناسب باشد. اگر نوجوان هستید یا که به دوره میان سالی خود پاگذاشته اید، می توانید از آموزه های این کتاب فوق العاده بهره‌مند شوید. «جاناتان هایت» چندین “ایده عالی” در مورد خوشبختی و شادی مورد تأمل اندیشمندان گذشته – افلاطون ، بودا ، عیسی و دیگران – ارائه داده و آنها را با توجه به تحقیقات روانشناسی معاصر بررسی می کند.

کتاب فرضیه خوشبختی نوشته جاناتان هایت، روان‌شناس اجتماعی برجسته، تلاشی است برای پیوند دادن خرد باستانی با یافته‌های روان‌شناسی مدرن. این اثر با بررسی ده ایده کلیدی از تمدن‌های مختلف، به دنبال کشف راه‌هایی برای دستیابی به شادی و معنا در زندگی معاصر است. فرضیه خوشبختی با نگاهی عمیق به آموزه‌های فیلسوفان و متفکران باستانی مانند افلاطون، بودا و عیسی مسیح، آن‌ها را با تحقیقات روان‌شناسی معاصر ترکیب می‌کند تا درک بهتری از مفهوم خوشبختی ارائه دهد.

وی توسط مجله «فارین پالِسی» و مجله «پراسپکت» به‌عنوان یکی از «برترین اندیشمندان جهان» برگزیده شده است. او یکی از مشهورترین محققان در زمینه روان‌شناسی سیاسی و روان‌شناسی اخلاقی است و جزء ۲۵ روان‌شناس تاثیرگذار زنده دنیا محسوب می‌شود. در سال ۱۹۹۹، هایت در رشته تازه تأسیس «روان‌شناسی مثبت‌گرا» مشغول به فعالیت شد و به مطالعه موضوع «احساسات مثبت اخلاقی» پرداخت.