در کتابچین از کتابهای رمان و داستان گرفته تا کتابهای مدیریت ،موفقیت ،روانشناسی ،شعر ،دینی و مذهبی و دیگر کتابهای با موضوعات مختلف را پیدا خواهید کرد. زبان و ادبیات فارسی با شعر عجین شده است و جایگاه شعر در فرهنگ ما بسیار بالاست. به گونهای که کمتر ملتی را میتوان در تاریخ مشاهده کرد که به اندازه ایرانیان، شاعر داشته باشد.
اگر نوجوانان مشاهده کنند که شعر میتواند بخشی از زندگی روزمرهشان باشد، به آن نزدیکتر خواهند شد. اگر شما نظر غالبیت جامعه را درباره شعر آن جامعه بدانید می توانید مانند دکتری با تجربه مشکل فرهنگی آن جامعه را حدس بزنید. حال به نظر شما نظر مردم نسبت به ادبیات فارسی چیست؟ به نظر پاسخ به این سوال می تواند کمی تاسف ما را به همراه داشته باشد…
در شرایطی که گاهی صدای نوجوانان کمتر شنیده میشود، شعر به آنها فضایی میدهد تا با کلمات خود سخن بگویند و دنیا را به شیوهای که میخواهند بازسازی کنند. این کتاب شرح مبسوطی است از زندگانی شعرا و بزرگان ادب پارسی، به همراه گزیدهای از شیرینترین و دلکشترین اشعار فارسی که به همت مولف به خوبی گردآوری شده است. کتاب «چک چک چلچله از سقف بهار» از سهراب سپهری با تصویرگری هدا حدادی در ۵۶ صفحه مصور از سوی انتشارات میرکا (واحد کودک و نوجوان میرماه) برای گروه سنی «ج» منتشر شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
این اثر شایسته تقدیر بخش شعر نخستین جشنواره ملی و بینالمللی کتاب کودک و نوجوان ۱۴۰۳ شده است. نوجوانی معمولاً دورهای مملو از استرس، دلهره و گاه غم و اندوه برای نوجوانان است. در این کتاب تلاش شده است تا چراغی از امید و روشنایی برای نوجوان روشن شود.
هر کسی که دل و قلب خود را به این زیباییها بسپارد، بدون شک از لذتبخشترین تجارب ادبی بهرهمند خواهد شد. از لذت و سرگرمی شعرخوانی که بگذریم، خواندن اشعار پارسی با باز کردن دریچههای فکری تازه، ما را به اندیشیدن و متفاوت نگاه کردن دعوت میکند. رد اولین اشعار پارسی را میتوان در دوران زرتشت، پیامبر ایرانی و سرودههای او در گاثاها پیدا کرد. از دوران اشکانیان نیز منظومههایی به زبان پهلوی اشکانی بهجا مانده است. البته در این زمینه از اشعاری که به زبان پهلوی ساسانی سروده شدهاند نیز، نمیتوان غافل شد. این دو زبان، به پارسی میانه شهره هستند و شعرهایی که در چارچوب آنها سروده شدهاند، تفاوتهای بسیاری با اشعار پارسی امروزی دارند.
باشد که مورد قبول خداوند و مردمان فرهیخته کشورم و تمام فارسی زبانان در تمام پهنه گیتی قرار گیرد.
اگر این واقعیت را بتوانیم قبول کنیم آن وقت چشمان بر بیماری باز می شود که سالهاست خود را پشت نام بزرگان ادبیات پنهان کرده بود و احساس می شد اگر بخواهیم به آن دست بیاندازیم به این بزرگان نیز لطمه می خورد. اما کتابچین با قدرت این سخن را می گوید که زبان فارسی و ادبیات امروزی همین چیزی است که در ویترین آن یعنی شعر آن را می بینیم. مطالعه کتاب گزیده اشعار فارسی اقبال لاهوری را به دوستداران و دلباختگان شاهکارهای ادبیات پارسی، پیشنهاد میکنیم.
(دربارهی سختخوان بودن شعر او در فصل بعد گفتوگو میکنیم.) تنسگل نام میوهای از خانوادهی آلوهاست. درشتی آن به اندازه ی هلو و زردآلوست، اما طعم شیرین آن در رسیدهترین حالت هم رگههایی از ترشی دارد و به قول قدیمیها میخوش است». این اسم از دل فرهنگ خراسان آمده، جایی که شاعر در آن به دنیا آمده است. پس به نظر میرسد او به چیزهای غریب و خاص در فرهنگ بسیار علاقهمند است.
ثبت ديدگاه