تجدد برای نگارش این کتاب منابع مختلفی را بررسی کرده و سپس تمام تلاش خود را بر ارائه روایتی منسجم و قابل‌اعتماد به‌کاربرده است. او در کتاب «ملک گرسنه» به موضوع‌هایی چون مولانا، آشنایی او با شمس و جدایی‌شان پرداخته است. موضوعات این کتاب عمدتاً حول‌محور دیدگاه عارفان به مسائلی چون لذات جسمانی، گوشت‌خواری و گیاه‌خواری و رقص و سماع می‌گذرد. مثنوی معنوی، دیوان شمس تبریزی، فیه ما فیه و مجالس سبعه از جمله مشهورترین آثار مولانا هستند. فیه ما فیه مجموعه‌ای از حکایات، تمثیل‌ها،‌ داستان‌ها و روایات و اخبار مولانا است که در طول ۳۰ سال توسط سلطان ولد، پسر مولانا و یکی از مریدان او گردآوری شده است. شیرینی کلام مولانا در فیه ما فیه کاملا به چشم می‌خورد و سبک سادگی کلام او در این کتاب به سبک مثنوی معنوی نزدیک است.

مولانا، یکی از افتخارات ایران و عالمی بزرگ و ربانی است که آثارش همچون طوفانی، تمامی دنیا را درنوردیده و تحولات بسیاری را موجب شده است. مولانا از مهم ترین شاعران تاریخ است که آثارش پس از گذشت صدها سال، هنوز ورد زبان هاست. مدت زمان همراهی مولانا و شمس با یکدیگر تنها ۱۶ ماه طول کشید و بعد از آن، مولانا در فراق شمس بسیار متاثر و پریشان شد.

او پدرش را فردی نیک‌مرد دانسته و تنها ایراد او را عاشق نبودنش توصیف کرده است. مردان و زنان بزرگی در این کره خاکی زیسته‌اند که حاصل تفکرات و آثار آن‌ها از گذشته‌های دور تا به امروز تاثیر شگرفی بر جسم، روح و روان انسان‌ها داشته است. اندیشه‌های این بزرگان را می‌توان همچون چراغی دانست که راه را به ما نشان می‌دهد؛ سیر و سلوکی عارفانه که راه رسیدن به حق است. شمس و مولانا دو عارفی که نام آن‌ها برای هیچ‌کس ناشناخته نیست و در مسیر رسیدن به معرفت با هم روبه‌رو شدند، دو تن از این بزرگان‌اند.

سپس با دعوت علاءالدین کیقباد سلجوقی به قونیه رهسپار شد و تا اواخر عمر همان‌جا ماندگار شد.او در نوزده سالگی با گوهر خاتون ازدواج کرد و هنگامی که مولانا جلال‌الدین ۲۴ سال داشت مریدان سلطان‌العلما از او خواستند که جای پدرش را پر کند. او در نهایت پس از سال ها تلاش، به واسطه ی مدت‌ها بیماری در پی تبی سوزان در غروب یکشنبه ۵ جمادی الآخر ۶۷۲ قمری درگذشت. برای دریافت کتاب مولانا در فراق شمس و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید. در منابع تاریخی، نشانی از مقصد سفر آخر شمس تبریزی از قونیه، دیده نمی‌شود؛ اما برخی از منابع مزار او را در خوی دانسته‌اند.

ترجمه‌ی کتاب‌های مولانا به ترکی در همان سده‌های اولیه بعد از مرگ شاعر انجام شد. اولین ترجمه‌ از کتاب شعر مولانا به انگلیسی در امریکا، توسط رالف والدو امرسن و در سال ۱۸۶۷ صورت گرفت اما توجه چندانی را به خود جلب نکرد. در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ هم اشخاصی چون رابرت دانکن، دانیل لایبرت و دیوید مارتین دست به ترجمه آثار شاعر ایرانی زدند. در میان این افراد، اثر رابرت دانکن از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار شد و پای رومی را به محافل ادبی غربی باز کرد.

در این کتاب با خواندن سی روایت متفاوت از زبان شمس، مولانا و نویسنده کتاب با تاثیری که این دیدارها بر شخصیت مولانا داشته و پیوند میان این دو نفر، آشنا می‌شوید و همچنین در خلال داستان، اشعاری از مولانا مرتبط با فضای روایت هم می‌خوانید. برای پی بردن به چند‌وچون چگونگی تحول شخصیت مولانا، باید پیر و مرشد او، شمس تبریزی را شناخت تا از این رهگذر درک سیر تغییرات روحی و انقلاب درونی مولانا راحت‌تر شود. مولانا جلال الدین در تاریخ ششم ربیع الاول سال ۶۰۴ هجری قمری قمری مصادف با پانزدهم مهر ۵۸۶ هجری شمسی در بلخ متولد شد. گرچه مولانا بیشتر زمان عمر خود را در قونیه گذراند و در همان شهر از دنیا رفت؛ اما در طول زندگی همواره از وطن اصلی خود در خراسان یاد می‌کرد.

نزدیکان مولانا که تحمل این حال او را نداشتند از رفتار خود با شمس پشیمان شدند، به دنبال او رفتند و سرانجام وی را در شام یافتند. در بخش نخست، ابتدا زندگی‌نامه مولانا و سپس زندگی‌نامه شمس و دیدار تاریخی آن دو به دقت و با جزئیات، مورد بررسی قرار گرفته است. آنچه کتاب‌های تجدد را برای ما جذاب و خواندنی می‌کند اعتقاد او بر حفظ آن حس و حالی است که می‌بایست در متن وجود داشته باشد. او داستان‌هایش را از بطن تاریخ روایت می‌کند لذا بر اصالت این حال و هوا تاکید بسیار دارد. به همین دلیل او منابع تاریخی دیگری را نیز مطالعه کرده و از خلال آنها، زمان موردنظر و ملزوماتش را در داستان خود پیاده می‌کند چراکه معتقد است روایت‌های صحیح از خلال آگاهی‌های تاریخی به دست ما می‌رسند. از دید شمس عشق زیربنای خلقت است و عشق همه چیز هستی را هدایت می کند.

مولانا شاعری فارسی‌گو است؛ اما برخی از آثارش به زبان‌های عربی نیز نگاشته شده‌اند و در میان آثار به جا مانده از او، جملات محدودی نیز به زبان‌های ترکی و یونانی وجود دارند. نام کامل مولانا «محمدبن محمدبن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» است و القاب مختلف در طول سال‌های بعد و با تخلص از شعرهایش به وجود آمده‌اند. سفر مولانا از شهر بلخ، بخشی از خراسان بزرگ در افغانستان امروزی آغاز شد. مولانا  ۶ ربیع‌الاول سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ دنیا آمد و وارد دنیایی پر از سنت های معنوی و فکری شد. پدرش، بهاء الدین ولد، سلطان‌العلما ، فقیه و عارف نامی بود که به طور قابل توجهی آموزش های دینی و فلسفی اولیه مولانا را شکل داد.