علـم برخی از زیباترین و شگفتترین پازلهـای زندگـی را در برابر دیدگانمان میگـذارد، برخی از گفتمانهای اخلاقی ما را با چالشیترین ایدههـا روبهرو میسازد یا گاهی زندگیمان را بهبـود میبخشـد. به عبارت دیگر، ما به طور آزادانه تصمیم نمیگیریم که تغییر کنیم؛ بلکه تغییرات در دنیای اطراف ما و درونمان باعث تغییر در نگرشها و ذهنیت ما میشود. ساپولسکی به عنوان مثال به تغییر نگرشها نسبت به بیماریهایی مانند صرع و اسکیزوفرنی اشاره میکند، که نشاندهنده تحول در فهم ما از این شرایط و تأثیر آن بر نگرشهای اجتماعی است.
او از طریق گزارشهای جذاب از رفتار حیوانات و روانشناسی تکاملی، راههایی را نشان میدهد که میراث بیولوژیکی بر پویایی اجتماعی امروزی، فرآیندهای شناختی و پاسخهای احساسی ما تأثیر گذاشته است. رابرت ساپولسکی، علاوه بر اینکه یک دانشمند برجسته در حوزههای زیستشناسی، عصبشناسی و رفتارشناسی است، یک نویسندهی توانا نیز محسوب میشود. او با استعداد ویژهای که در سادهسازی مفاهیم پیچیده علمی دارد، توانسته است دنیای پیچیده مغز و رفتار انسان را به زبانی جذاب و قابل فهم برای عموم مردم روایت کند. این کتاب یکی دیگر از کتابهای آقای ساپولسکی است که به فارسی ترجمه شده است. ساپولسکی استاد زیستشناسی و عصبشناسی دانشگاه استنفورد، در سال 1957 در آمریکا به دنیا آمده است.
در کتاب رفتار، ساپولسکی سعی دارد تا به سوالات پیچیده و مهمی پاسخ دهد که مربوط به چرایی رفتارهای انسانهای مختلف است. او از دیدگاهی فراتر از رویکردهای روانشناختی به موضوع نگاه میکند و عوامل بیولوژیکی را نیز وارد مسئله میکند که به باور او، پایههای رفتار انسانی را تشکیل میدهند. ساپولسکی به تفصیل مسائلی از جمله استرس، تصمیمگیری، اختلالات رفتاری، تعصب، و خشونت را بررسی میکند و با ترکیب علوم مختلف سعی در روشنشدن رفتارهایی دارد که انسانها به یکدیگر آسیب میزنند. البته درست است که این نوع از رفتارها محور اصلی کتاب است؛ اما او از این دریچه رفتارهای نوعدوستانه بشر را نیز تبیین میکند. رابرت موریس ساپولسکی (زادهی ششم آوریل 1957) محقق و نویسندهی آمریکایی در زمینهی اعصاب غدد و استاد زیستشناسی و علوم اعصاب در دانشگاه استنفورد است؛ وی همچنین در موزهی ملی کنیا نیز دربارهی بابونها مطالعه میکند.
سراج بوک متشکل از تیمی جوان، با استعداد و علاقهمند به کتاب از سال ۱۳۹۶ فعالیت اینترنتی خود را شروع کرد. یکی از خوانندگان کتاب نوشته است حین خواندن کتاب آمیگدال (بخش مرتبط با هیجان مغز) او بهشدت تحریک شده است! او مینویسد حداقل برای امسال هیچ کتابی به اندازه این کتاب مرا به چالش نکشیده بود. سلسلهمراتب، با رسمی کردن نابرابریها، وضعیت کنونی را ایجاد میکند. دو بابون با وضعیت خوبی، مثل مکانی با سایههای محافظ در برابر آسیب آفتاب، روبهرو میشوند.
ماموریت ما بهبود فرهنگ مطالعه و دانش مدیریت و کسبوکار در ایران است. ما باور داریم کتابها و ایدههایشان ظرفیت منحصربهفردی دارند که میتوانند ما را هر روز به سمت اندکی بهترشدن سوق دهند. کتاب رفتار ترکیبی خواندنی از تحقیقات پیشرفته در علوم و رشتههای مختلف است و دیدگاهی بسیار دقیق در مورد چرایی و چگونگی انجام دادن رفتارهای خوب و بد انسان ارائه میکند. او در این کتاب تلاش میکند تا به برخی از عمیقترین و حتی احمقانهترین پرسشهای ما در مورد قبیلهگرایی و بیگانههراسی، سلسلهمراتب و رقابت، اخلاق و ارادۀ آزاد، و همچنین جنگ و صلح پاسخ دهد. اصرار ساپولسکی بر حقیقت جبرگرایی سختگیرانه، کار خودش را دشوار میکند.
به این ترتیب که برایمان مینویسد که فرهنگ چگونه بر رفتار تاثیر میگذارد، چه عوامل زیست محیطی هزاران ساله آن فرهنگ را شکل داده؟ و حتی عوامل تکاملی میلیونها ساله را هم در مسئول تببین یک رفتار میکند. او از کودکی به علم و به ویژه به مطالعه رفتارهای حیوانات علاقه داشت که بعدها باعث شکلگیری مسیر فعلی زندگی او شد. او تحصیلاتش را در دانشگاه هاروارد ادامه داد و مدرک کارشناسیاش را در رشتۀ انسانشناسی بیولوژیکی در سال ۱۹۷۸ دریافت کرد. همچنین دکتری خود را در رشتۀ علوم اعصاب از دانشگاه راکفلر دریافت کرد. اگر وضعیت فعلی جهان نتیجه وضعیت قبلی آن باشد، و آن وضعیت هم به نوبۀ خود ناشی از وضعیت پیشین باشد و این زنجیره تا گذشته ادامه پیدا کند، در این صورت به نظر میآید که جزئیات دقیق علت و معلول اهمیت زیادی نداشته باشد.
شما با استفاده از کتابراه همیشه و همه جا به کتابها و کتابخانه خود دسترسی دارید و میتوانید به سادگی از هر فرصتی برای مطالعه استفاده کنید. در کتابراه برای همه سلیقهها از داستان، رمان و شعر تا روانشناسی، تاریخی، علمی، موفقیت و… رابرت ساپولسکی، دانشمند و نویسندهای برجسته است که با تحقیقات گسترده و نگارش کتابهای جذاب، به ما کمک میکند تا به درک عمیقتری از خودمان و دنیای اطرافمان برسیم. ساپولسکی، سالها را صرف مطالعهی رفتار بابونها در طبیعت کرده است و با این کار، به ارتباط بین زیستشناسی، روانشناسی و جامعهشناسی پی برده است. او نشان داده است که رفتار ما، چه انسان و چه حیوان، نتیجهی تعامل پیچیدهای از عوامل ژنتیکی، محیطی و اجتماعی است.
ثبت ديدگاه