علاقه مندان به نظریه‌های مربوط به ناخودآگاه جمعی و روانشناسی مدرن، از مخاطبان اصلی این کتاب به حساب می‌آیند. بعد از اتمام داستانها، پراکنده گویی‌های طولانی و درس‌هایی در باب ماهیت خودآگاه و روان خود نویسنده اومده، اما من خودم داشتم در اون‌ها برای یافتن موضوع یا مشکلی خاص تلاش می کردم. الیاس نبی و سالومه، مشهورترین شخصیت جان باپتیست، شخصیتهای اصلی این داستان هستند و تقریباً مثل هر شخصیتی دیگه‌ای به نظر می رسه از تعاملات خود با یونگ به طرز خیلی بدتری از خود این تجربه جدا شده اند. تعهد یا همون عشقی که «کتاب سرخ» رو خلق کرده، این کتاب رو مثل یک کتاب دعای قرون وسطایی زیبا و غیرمادی تبدیل کرده است. این آثار که نقوش باستانی مختلفی رو نشون میدن آدم رو ترغیب میکنن که «کتاب سرخ» رو روی میز قهوه بذاره.

پدر کشیشی پروتستان بود که بسیار کوشید تا تجربه‌ی خود از خداوند را به پسر منتقل کند،‌ هر چند در این کار چندان موفق نبود. مادر زنی افسرده‌خو بود که زمان بسیاری را در اتاق خود می‌گذراند،‌ جایی که ادعا داشت در شب با ارواح ملاقات دارد. شاید در شخصی ترین کتاب کارل یونگ، به عمق گفتگوهای یونگ و ناخودآگاهش میریم.

به عنوان یک تحقیق در مورد معنای انسان بودن این کتاب از تاریخ روانکاوی فراتر رفته و بر جایگاه یونگ در میان متفکران انقلابی مثل مارکس، اورول و مسلما فروید تأکید میکنه. یونگ، کتاب حاضر را در میان سال‌های ۱۹۱۴ تا ۱۹۳۰ نوشته است؛ اما تا سال ۲۰۰۹ منتشر نشد و در اختیار عموم قرار نگرفته بود و افراد محدودی فرصت مطالعه‌ی آن را داشته‌اند. انتشار «کتاب سرخ» نقطه‌ی عطفی در روانشناسی مدرن محسوب می‌شود و ابعاد تازه‌ای از این علم را برایتان روشن می‌کند. با اینکه یونگ کتاب سرخ رو مهم‌ترین اثر خودش می‌دونست، تنها عده ی کمی از مردم اون رو دیدن حالا این کتاب در نسخۀ کامل و ترجمه شده اش هم برای دانشمندان و هم عموم مردم در دسترس است.

او بیش از دو سال در جلسات احضار روح شرکت می کرد چرا که این جلسات را موضوعی برای تحقیقات خود در نظر می گرفت. یونگ دوران کارآموزی را در روان پزشکی از دسامبر 1900 به عنوان دستیار بیمارستان بورگهولتزلی از درمانگاه های وابسته به دانشگاه زوریخ آغاز کرد. او در مدت نه سال در بورگهولتزلی در برنامه ی پیشگام تجربی روانشناسی تحت سرپرستی اوژن بلویلر رئیس بیمارستان فعالیت کرد. یونگ را در کنار زیگموند فروید از پایه گذاران دانش نوین روانکاوی قلمداد و از او به عنوان پدر روانشناسی نوین یاد می کنند. کتاب سرخ کارل گوستاو یونگ یکی از آثار منحصر به فرد در تاریخ روان شناسی است.

«کتاب سرخ» ماحصلِ ده ها سال فکر و تخیلِ «یونگ» و سیر و سیاحت او در عالمِ ناخودآگاه است و چون وی، هم عصران خویش را قادر به درک و فهمِ مفاهیمِ نهفته در آن نمی بیند، چنین وصیت می کند که این کتاب، پنجاه سال پس از مرگ اش منتشر شود. کتاب سرخ کارلوس گوستاو یونگ روانشناسی که ریاست بیمارستان رها کرده و در جست‌وجوی عرفان و کیمیا… تصاویر زیبا و نفیسی که در کنار خطوط کتاب مذکور قرار دارند، آن را بیش از پیش خواندنی و قابل توجه ساخته‌اند و اشخاصی که وقت خود را صرف خواندن آن کنند، مطمئناً به ابعاد تازه و بدیلی از روانشناسی مدرن خواهند رسید.

یافته‌های او بسیاری از ایده‌های فروید را تأیید می‌کرد و زمینه‌ساز یک دوره همکاری نزدیک با فروید شد که تا 1912 به طول انجامید. یونگ سِمت‌های مهمی در جنبش روان‌کاوی داشت و محتمل‌ترین جانشین فروید شناخته می‌شد. اما این رابطه نهایتاً با انتشار کتاب روان‌شناسی ضمیر ناخودآگاه یونگ به پایان رسید، تا حدی به دلایل خلقی و تا اندازه‌ای به دلیل اختلاف دیدگاه‌ها. یکی از اختلافات یونگ و فروید در این دوران اصرار فروید بر مبنای جنسی روان‌رنجوری بود. بنابراین یونگ که در سال 1911 به عنوان رئیس انجمن بین‌المللی روان‌کاوی انتخاب شده بود، در سال 1914 از این انجمن استعفا داد. خلق یکی از تصاویر واقعی تاریخ مدرن، کتاب سرخ اثر یونگ یک کار تک و خارج از طبقه بندی است.