از زرتشت به عنوان نخستین فیلسوف شناخته‌شدهٔ جهان نام برده شده است. نبرد نیروهای خیر و شر مضمون اصلی فلسفهٔ او را می‌سازد که بر بسیاری از مکاتب فلسفی اثر چشم‌گیری گذاشته و تا امروز اندیشهٔ ایرانی را تحت تأثیر خود داشته است. به علاوه، فلسفهٔ زرتشت بر فلسفهٔ یونانی و به واسطهٔ آن، بر فلسفهٔ غرب نیز اثرگذار بود. از زرتشت به عنوان نخستین کسی که پاسخی منطقی برای مسئلهٔ شر ارائه کرد، یاد شده است.

6- سنگ نگاره های طاق بستان مربوط به چه چیزهایی هست؟تاج گذاری خسرو پرویز اردشیر دوم، شاهپور دوم و سوم که همه از پادشاهان ساسانی بوده اند. هر آن‌چه از کتاب قدیم و اصیل اوستا باقی مانده بود را گردآورده و سپس مباحثی در مسائل فقهی زرتشتی، داستان‌ها و افسانه‌های قدیمی آریایی و مسائلی در زمینه علوم گوناگون را به همراه زندگینامه زرتشت پیامبر در کنار هم قرار داده و کتاب اوستای دوره ساسانی شکل گرفت. به هر روی در پایان دوره ساسانی و حمله وحشیانه اعراب بادیه نشین، بار دیگر اوستا پراکنده شد و این بار فقط شش بخش از آن باقی ماند که تا به امروز از پیچ و خم روزگار گذشته و به دست ما رسیده است. اوستا نام کلی مجموعهٔ کهن‌ترین نوشتار و سروده‌های ایرانیان است، که در واقع دانشنامهٔ ایرانیان بوده و در روزگار باستان بیست و یک نسک (کتاب) داشته است. مطالب موجود در منابع مزدایی دربارهٔ زرتشت، به دو گروه تاریخی و افسانه‌ای تقسیم می‌شوند. مطالب تاریخی شامل سروده‌های خود او، گاتاها، است که کهن‌ترین بخش اوستا را تشکیل می‌دهد.

این کتاب نه فقط یک اثر دینی زرتشتی، که یک کتاب ملی و به نوعی شناسنامه و هویت ایران و ایرانی است. در کتاب اوستا ما با یک مججموعه عظیمی و شگفت‌انگیزی از اساطیر و افسانه‌های ایران باستان مواجه هستیم. این اتفاق بسیار مناسبی بود زیرا از نابودی این آثار جلوگیری به عمل آمد.

سوالات درس ۱۴ چهاردهم مطالعات اجتماعی چهارم ابتدایی ؛ در این نوشته به پاسخ و جواب نمونه سوال های تشریحی و تعریف کنید و جای خالی مهم امتحانی متن درس 14 چهاردهم سفری به شهر باستانی کرمانشاه کتاب مطالعات اجتماعی کلاس چهارم دبستان پرداخته ایم. در این مقاله برای شما دانش آموزان عزیز و تیزهوش سوالات درس 14 مطالعات چهارم +pdf (پی دی اف ) را به صورت سوال و جواب از درس چهاردهم کتاب مطالعات اجتماعی چهارم دبستان آماده کرده‌ایم که شامل تمامی سوالات متن درس می باشد. دین‌پژوهان، محققان و زبان‌شناسان با استناد متون تاریخی، نظراتی متفاوت و ضد و نقیض را در خصوص زمان تولد زرتشت ابراز می‌دارند. در هر صورت، به‌نظر می‌رسد که زرتشت در بازه‌ای زمانی بین هزاره دوم پیش از میلاد تا قرن ششم پیش از میلاد چشم به جهان گشوده است.

دراین بخش نظر دانش آموزان را به نقشهٔ قلمرو ساسانیان جلب کرده و وسعت قلمرو ایران را در زمان ساسانیان به آنها نشان دهید. ۱۱) به دستور خسرو انوشیروان دانشگاه بزرگی هم در جندی شاپور (در استان خوزستان) ساخته شد. تنها سخنان به‌جای مانده از زرتشت، در سروده‌های منتسب به وی تحت‌عنوان گات‌ها خلاصه می‌شود. این سروده‌ها مضامینی در خصوص توحید اهورامزدا، آزادی اندیشه، نظم و نیکی هستی و نکوهش دیوان دارد.

وندیداد از واژه «وی‌ دئو داد» در زبان اوستایی ریشه گرفته است و به‌ قوانینی علیه پلیدی‌ها و دستورالعمل‌های آیینی و آداب بهداشتی زرتشتیان می‌پردازد. البته زرتشت خوب می‌داند که این راه آزاد، فرازونشیب‌های فراوان دارد؛ چراکه تمایز خیر و شر، هرگز ساده نخواهد بود. این چیزی است که زرتشت عمیقاً به آن باور دارد و در نتیجه، در گاتاها به دفعات اهورامزدا را خطاب قرار داده است  و از او درباره چگونگی انتخاب راه درست سؤال می‌کند.