كتاب هاى آسمانى بر دو دسته اند؛ يكى آنها كه احكام تشريعى ويژه اى دارند و از آيينى نو سخن مى گويند و ديگر، كتاب هايى كه احكام جديدى در خود ندارند؛ بلكه بيش تر به موضوعات و مسائل اخلاقى مى پردازند. گواه است بر اين حقيقت آنكه هم اينك، مزامير در ضمن عهد عتيق و پس از تورات جاى دارد و حالت مستقل ندارد (كتاب مقدّس ، 830). برخی نیز آیه قرآن در سوره انبیاء را با این بخش مزامیر تطبیق دادهاند. مزامیر داوود که در قرآن از آن به زبور یاد شده از اسفار عهد عتیق است که حاوی جملات موزون با محتوای اخلاق و موعظه می باشد. دانلود کتاب زبور (مزامیر) را به پژوهشگران و محققان ادیان و مذاهب توصیه میکنیم.
سیرۀ تربیتی قرآن کریم، افزون بر بیان مفاهیم، معرفی مصادیق و الگوهای عینی و خارجی اســت؛ از این رو در قرآن کریم بیش از دو هزار آیه درباره انبیای الهی علیهم السلام آمده اســت. این امر نشان می دهد که مطالعه و بررسی زندگی انبیای گذشته، برای امــت پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله نیز راهگشــا و هدایت بخش اســت. زیرا همۀ انبیا، با اینکه به شــرایط زمان، مکان و اســتعدادها توجه داشته اند، ولی مخاطبشان «نظام فطرت» بوده اســت؛ نظامی که خدای متعال آن را در وجود همۀ انسان ها قرار داده است. این مجموعه زندگانی نورانی انبیا را در اوج نقطه کمالشان مینگرد و از میانه هزار نکته اجتماعی و فرهنگی، برخی از آن را برای کسانی بازگو میکند که دوست دارند زیبا زندگی کنند. حضرت داوود علیه السلام از انبیاء بنی اسرائیل، پدر حضرت سلیمان (علیهالسلام) و چهاردهمین نسل حضرت ابراهیم (علیهالسلام) است.۱ او در آیاتی از قرآن مورد توصیف و تمجید واقع شده است. کتاب آسمانی او «زبور» نام دارد، که مشتمل بر حمد و ثناى الهى، مناجات و نصایح و امور اخلاقی است.
در آیه شریفه مزبور به دو نکته اشاره نموده است، یکى مسئله نزول وحى و دیگرى مسئله فرستادن کتاب «زبور» بر حضرت داود علیهالسلام. زبور مشتمل بر حمد و ثناى الهى ، نصایح و مناجات و امور اخلاقی است، و خالى از ذکر اوامر و نواهى بود، بلکه شریعت داود علیهالسلام همان شریعت تورات بود. «زبور» نام کتاب آسمانى حضرت داوود (علیه السلام) است که سه بار در قرآن کریم، در آیات ۱۶۳ سوره نساء و ۱۰۵ سوره انبیاء و ۵۵ سوره اسراء، از آن نام برده شده است. زبور فاقد احکام و شریعت تازه، اما دربردارنده نصیحتها، دعاها و مناجات بود. بر اساس آیاتی از قرآن حضرت داوود به سبب داشتن زبور، بر برخی پیامبران برتری داشت. مطابق برخی روایتها، زبور از ودایع امامت است و در آن به پیامبر اسلام(ص) اشاره شده است.
از احادیث فوق متوجه میشویم تعداد کتاب های آسمانی به تعداد تمام پیامبران نبوده ولی تعداد آنها بسیار بیش از آنچه اکنون در دسترس بشر می باشد بوده است . پس از عضویت، لینک دانلود این کتاب و همهی کتابهای سایت برای شما فعال میشوند. در فراکتاب علاوه بر دانلود این کتاب در نرم افزار، امکان خرید نسخه چاپی آن با تخفیف ویژه در دسترس شماست. کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و استفاده از مطالب آن تنها با ذکر منبع مجاز است. هر پسربچّه ای که به دنیا می آمد توسّط مأموران نمرود کشته می شد. مادر ابراهیم (ع) حامله شد، و از آینده جنین در رحمش بیمناک بود.
در ششمین دفتر از این مجموعه به سراغ درسهایی از شیوه زیستن حضرت ابراهیم(ع) میرویم؛ رسولی که به پدر انبیاء و پیامبر توحید مشهور است، و اورا پس از امتحانات سخت الهی با عنوان خلیل خدا میشناسیم. البته درباره نام کتاب آسمانی نوح و ابراهیم ممکن است از آیه آخر سوره اعلی « صحف ابراهیم و موسی » استفاده کرد که نام کتاب ابراهیم « صحیفه ابراهیم » بوده همانگونه که درباره نام کتاب حضرت نوح نیز « صحیفه » ذکر کرده اند. حضرت ابراهیم علیه السلام کتابی داشته است که مشتمل بر مجموعه ای از الواحی بوده است و بر حضرت ابراهیم علیه السلام نازل شده است و به صحف ابراهیم مشهور شده هر چند نام اصلی آن معلوم نیست.
نام بعضی از کتب ایشان کاملا معروف و شناخته شده است؛ مانند قرآن مجید؛ آخرین کتاب آسمانی که بر پیامبر اسلام (صلّی الله علیه و آله) نازل شد. همچنین توراتِ حضرت موسی (علیه السلام) و انجیلِ حضرت عیسی (علیه السلام). اما در روايات اسلامی به نام كتاب حضرت نوح و ابراهیم (علیهما السلام) تصريح نشده است. در قرآن کریم نيز از نام كتاب این دو پيامبر عظيم الشأن سخنی به میان نيامده است.
در قصه های قرآن کریم، مخصوصا قصه های پیامبران که بر قلب پیامبر رحمت و مهربانی، حضرت محمد مصطفی (ص) نازل گردیده، نکته ها و عبرت هایی نهفته است که می تواند در انتخاب اصول مهم و اساسی سبک زندگی راه گشا باشد … . تصویرگری و نگارش مجموعه حاضر برگرفته از معتبرترین تفاسیر قرآنی برای گروه سنی نوجوان، تهیه و تدوین شده است. اما کتاب حضرت محمد ص که قرآن نام دارد ان هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم (اسراء آیه 9) البته از قرآن ، به ذکر و فرقان و بیان و هدی و بشری هم تعبیر شده است که در واقع از اوصاف قرآن شمرده می شود . خداوند به او حکومت و حکمت را عطا کرد و آنچه میخواست به او تعلیم داد. همچنین، کوهها و پرندگان نیز به همراه داوود تسبیح خداوند را میگفتند. برخی از علمای مسلمان که زبور را اشارهای به کتب انبیای پیشین و نه فقط کتاب داوود میدانند، این آیه قرآن را با آیه مشابهی در سفر خروج برابر دانستهاند.
مثلا در قرآن از کتاب حضرت ابراهیم ع و حضرت موسی ع به صحف تعبیر شده است صُحُفِ إِبْراهِيمَ وَ مُوسى (اعلی19) در جای دیگر از کتاب حضرت موسی ع به تورات تعبیر شده است که به همین نام هم مشهور است . بعد از مرگ داود جنازه آن حضرت را در بیت المقدس در قریه داود بر کوه صیهون به خاک سپردند. از داود هجده فرزند باقی ماند و یک پسر از همسر اوریا که همان سلیمان نبی بود حکومت و مقام علم و نبوت داود علیهالسلام از جانب خدا به او عطا شد.
به خصوص درباره الگوهای شخصیتی و رفتاری چون پیامبران الهی گفتگو میشود. این داستانها به خصوص برای کودکانی که در خانوادههای مذهبی و معتقد رشد میکنند، بسیار مفید است. و آگاهی افراد از زندگی این بزرگان از همان دوران کودکی اهمیت دارد تا با سرشت رفتاری آنها مخلوط شود و زندگی و آینده آنان از رفتار پیامبران اثر بپذیرد. علاوه بر این داستان پیامبران الهی به واسطه اتفاقات مهم و خاص خودشان برای کودکان جذابیت بسیاری دارد.
ثبت ديدگاه