لذا از ابتدا به همسرم گفتم که من تو را می‌پذیرم چون مجاهد هستی. تولد «عایده» در بازار کتاب ایران، تولد مبارکی است تا مخاطب فارسی‌زبان فراتر از اخبار خشک این روزها، لبنان را به نظاره بنشیند و از زوایای مختلف به کشور سروهای ایستاده بنگرد. هر وقت که یادداشتی با یادداشت دیگر مرتبط است، یک لینک بین آن‌ها ایجاد کنید. این روش توسط نیکلاس لوهمان، جامعه‌شناس آلمانی در قرن بیستم، پایه‌گذاری شد. لوهمان که استاد تحقیق و پژوهش بود، با چالش‌هایی در سازماندهی ایده‌ها و اطلاعات خود مواجه شد.

اغلب روش‌های یادداشت‌برداری خطی هستند؛ یعنی شما اطلاعات را در دفتر یا فایل خود پشت سر هم می‌نویسید. این کار باعث می‌شود پیدا کردن اطلاعات و ارتباطات بین آن‌ها دشوار شود. شما به جای دنبال کردن یک ترتیب مشخص، یادداشت‌ها را به صورت جداگانه ذخیره کرده و با پیوند دادن آن‌ها یک شبکه اطلاعاتی می‌سازید. هر کتابی که نیاز دارید و به ذهن شما خطور میکند را میتوانید از فروشگاه کتاب جم با تخفیف ویژه بخرید. کتاب جم به عنوان یکی از قدیمی ترین فروشندگان کتاب در زمینه کتب کمک آموزشی و فیلم های آموزشی، کمک درسی و کنکور، کتب عمومی، کتب کودک و بازی های فکری با نزدیک به دو دهه فعالیت تاسیس گردیده است. به محض ورود به سایت کتاب جم با دنیایی از کتاب ها و فیلم های آموزشی روبرو میشوید و میتوانید با بالاترین تخفیف اقدام به خرید محصولات نمایید.

این فرایند دفاعی از مهم‌ترین کارکردهای ناهشیار ذهن است کهدر اجتناب از برخی احساسات نیرومند و تهدیدکننده یا کنترل آن‌ها و همچنین حفاظت از عزت نفس فرد، عملکردی سازگارانه دارد. بانو عایده سرور، مادر شهیدان علی عباس و محمدعلی عباس، متولد 1971 است. داستان زندگی او نمونه‌ای است از زندگی مادران لبنانی که بی‌واهمه از های و هوی صهیونیست‌ها، در مکتب مقاومت فرزندان خود را پرورش می‌دهند. ام‌وهب‌هایی که اسرائیل را به زانو درآورده و جهانیان را محو تماشای صبر و استقامت خود کرده‌اند.

در این متن، به زبان ساده و با مثال‌های ملموس، تمام جنبه‌های این روش را بررسی خواهیم کرد. در این فصل تجربیات اولیه در سه دسته‌ی کلی استقلال/ وابستگی، ابراز هیجان و عزت نفس دسته‌بندی می‌شوند تا با اشاره به آن‌ها در فصل‌های بعد، علت استفاده از دفاع توسط افراد قابل درک باشد. نویسنده با ارائه‌ی مثال‌هایی از دو سر طیف هر دسته‌، در مجموع شش زیرگروه ارائه می‌دهد که مخاطبان با همذات‌پنداری با هر زیرگروه بتوانند مطالب کتاب را با مسائل زندگی خود پیوند بزنند. آنچه خواندیم قسمتی بود از کتاب چرا آن کار را کردم؟ نوشته‌ی جوزف برگو که توسط حامد حکیمی به زبان فارسی ترجمه شده‌است. «عایده» پس از دیدار این مادر شهید با رهبر انقلاب و سخنرانی متفاوتش مورد اقبال مخاطبان قرار گرفته و در این مدت کم توانسته برای پنجمین‌بار روانه بازار نشر شود.

به همین علت، شاید نیاز باشد که چندین‌بار کتاب را بخوانید، یا چند فصل آن را بخوانید، مکث کنید و به خودتان زمان بدهید تا آنچه آموختید درونتان «بنشیند».

او تمام یادداشت‌های خود را روی کارت‌های کوچک می‌نوشت و آن‌ها را در جعبه‌ای مخصوص نگهداری می‌کرد. این جعبه یادداشت‌ها به گونه‌ای طراحی شده بود که هر کارت می‌توانست به کارت‌های دیگر لینک شود و یک شبکه گسترده از اطلاعات ایجاد کند. همان‌طور که گفته شد، مکانیسم‌های دفاعی عملکرد مفیدی در روان ناهشیار ما دارند و هدف به هیچ وجه حذف کامل آن‌ها نبوده و چنین مقصودی امکان‌پذیر هم نیست. هدف این است که فرد با سلاح آگاهی بتواند حق انتخاب ‌خالص‌تری برای رفتارش داشته باشد و روابطش را بهبود بخشد. آنچه نگارش برگو را در این کتاب منحصربه‌فرد می‌کند، بیان مفاهیم عمیق روانشناختی با زبان ساده و نزدیک به زندگی روزمره، در کنار ارائه‌ی نظریات نظریه‌پردازان بزرگ و اطلاعات علمی روانشناختی است.

کتاب چرا آن کار را کردم ؟ نوشته جوزف برگو و ترجمه حامد حکیمی و توسط انتشارات بینش نو به چاپ رسیده است . کتاب چرا آن کار را کردم؟ از آثار پرفروش اوست که توجه خوانندگان زیادی را در سراسر جهان جلب کرده ‌است. در ایران نیز چندین ترجمه از این کتاب وجود دارد که ترجمه‌ی حامد حکیمی در انتشارات بینش نو به چاپ چهارم رسیده‌ است. نوآوری جالبی که در  تمام فصل‌های کتاب دیده می‌شود، ارائه‌ی تمرین‌هایی در انتهای هر فصل است. خواننده می‌تواند مرتبط با موضوعی که در هر فصل مطرح می‌شود، با پاسخ به پرسش‌های انتهایی به تأمل در خویشتن بپردازد و وجود این مکانیسم‌ها را در روان و رفتار خود ردیابی کند.

چندین ساله که یکی از کارایی که توی وقت‌های آزادم انجام میدم، مطالعه کتابه. چقدر خوبه که قراره کتاب‌هایی رو باهم اینجا مطالعه کنیم که مربوط با دانش منه و این امکان رو دارم که بتونم آدم‌ها رو تشویق بکنم تا با دنیای روانی‌شون بیشتر آشنا بشن و توی این دنیای پر از حواس‌پرتی، به خودشون و بدنشون بیشتر توجه کنن. ایجاد ارتباط بین یادداشت‌ها یکی از مهم‌ترین اصول Zettelkasten است. این کار باعث می‌شود که یادداشت‌های شما یک شبکه از دانش بسازند و به جای اینکه اطلاعات جدا از هم باشند، به هم متصل شوند. خواندن آثار این نویسندگان، لازمه‌ی شناخت ادبیات معاصر جهان هم هست. نویسندگانی چون اوژن یونسکو، رومن گاری، ژان پل سارتر، آلبر کامو و نویسندگانی که در ایران کمتر شناخته شده‌اند و هر یک سبک و سیاق خاص خود را دارند.

سیستم شماره‌گذاری می‌تواند ساده یا پیچیده باشد، اما هدف اصلی آن این است که هر یادداشت را به طور مجزا از دیگران نگه دارد. این اصل به شما کمک می‌کند که اطلاعات را به صورت دقیق و بدون پیچیدگی ثبت کنید. امروزه روش Zettelkasten را به کمک ابزارهای دیجیتال پیاده‌سازی کنید. نرم‌افزارهایی مثل Obsidian، Roam Research یا Notion به شما اجازه می‌دهند که یادداشت‌های خود را به صورت دیجیتال ذخیره و لینک‌دهی کنید. این شناسه‌ها کمک می‌کنند که یادداشت‌ها به راحتی قابل شناسایی باشند.