ما از دوران کودکی و نوجوانی در معرض انواع طرحواره ها قرار داریم و به مرور در برابر آنها آسیب پذیر می شویم، چون توانایی شناخت و درمان آنها را نداریم. بارها این مقاله ویکی روان را مطالعه کنید و اگر نشانه هایی از انواع طرحواره ها را در خود مشاهده می کنید حتما برای درمان از مشاور روانشناس کمک بگیرید. البته استفاده از تکنیک های طرحواره درمانی تحت نظر متخصص کمک می کند به مرور این نوع طرحواره را رها کرده و به توانایی های واقعی خود دست پیدا کند.
کتاب روشهای خلاقانه طرحواره درمانی اثر جیلیان بهصورت انسجام یافته و کاملاً هماهنگ روشها و تکنیکهای طرحواره درمانی را بیان کرده است. در 20 فصل این کتاب وضعیت پژوهشی، مسیرهای پیش رو در آینده و نوآوری در اختیار درمانگران قرار میگیرد. در پایان کتاب نیز 7 پیوست وجود دارد که در آن پرسشنامههایی مطرح شده که میتوانند راهنمایی تاثیرگذار باشند. رابرت لیهی در این کتاب درباره طرحواره درمانی توضیح میدهد که هیجان، به هیچ عنوان منشأ مشکلات ما نیست، بلکه نحوه برخورد ما با هیجانات است که میتواند به منشأ مشکلات ما تبدیل شود. رابرت لیهی در این کتاب توضیح داده که ما در رابطه با هیجانات نیز اسکیماها و طرحوارههایی داریم.
مشکلات و آشفتگی هایی که در اتاق درمان به وجود می آید، باعث عدم توانایی درمانگران می شود. در این حالت درمانگر باید ثبات هیجانی خود را حفظ کرده و آشفتگی ذهنی و سردرگمی را در خود مدیریت کند. موارد ذکر شده شاید در عمل قابل اجرا برای درمانگر نباشد، زیرا درمانگر از مسیر هیجانی خود آگاه نیست. بنابراین ذهنیت های مقابله ای ناسازگار برانگیخته و حالت های واکنشی مانند تنبیه، اجتناب، تسلیم شدن و فاصله گیری عاطفی مشاهده می شود. روانآموز فعالیت خود را در سال 1391 در عرصۀ کنکور ارشد و دکتری روانشناسی آغاز کرد.
بدینترتیب از طریق تغییراتی در طبقهبندی تشخیصی، انعطاف بالینی را افزایش میدهد و منجر به پایایی پیامدهای درمانی میشود. در کتاب طرحواره درمانی برای طرحواره درمانگر، نویسنده کتاب از استراتژی آموزشی بر پایه شواهد و خودآزمایی و بازتاب خود استفاده کرده است. این کتاب درمانگران را از بیست ماژول گام به گام عبور داده تا بتوانند مشکلات حرفه ای یا شخصی را حل کنند. کتاب راهنمای بالینی طرحواره درمانی، جزء بهترین و مناسبترین کتاب برای روانشناسی محسوب میشود. این کتاب تخصصی، دارای ۶ فصل است و بهخوبی توضیح داده که چطور میتوانید گروههای درمانی را مطابق با اختلالات مختلف برگزار کنید.
کتاب طرحواره درمانی جلد دوم نوشتۀ جفری یانگ شامل فصول هشتم، نهم و دهم است. نویسندگان در فصل هشتم به توصیف دقیق تکنیکهای متمرکز بر ذهنیت پرداخته اند. سرگذشتپژوهیهای دقیق این فصول باعث شفافسازی و ابهامزدایی از فرایند درمان میشود. فصل دهم نیز به کاربرد مدل طرحوارهدرمانی برای اختلال شخصیت خودشیفته پرداخته است. درمانگران با مطالعه کتاب طرحواره درمانی جفری یانگ می توانند بینش های جدید و تازه ارائه کنند. مربیان و مشاوران نیز از این کتاب برای حل مشکلات افراد در موقعیت های غیر بالینی، می توانند از مدل ها و رویکردهای ارائه شده بهره برداری کنند.
این کتاب بهطورکلی مناسب متخصصین و روانشناسان است و به هیچ عنوان به عموم مردم پیشنهاد نمیشود. سایت ویکی روان این امکان را فراهم کرده تا از سراسر دنیا برای درمان مشکلات خود و ارتباط با متخصص اقدام کنید. درمان انواع طرحواره ها معمولا زمان بر است، به همین خاطر می توانید با خرید پکیج مشاوره روانشناسی در هزینه های صرفه جویی کرده و مشاوره ارزان روانشناسی تهیه کنید.
ثبت ديدگاه