که همین موضوع نشان می دهد که متن کتاب تا چه اندازه ساده و روان است. در طول کتاب این دختر ۱۴ ساله هرآنچه سوال که ممکن است به ذهن خواننده برسد را می پرسد. این کتاب هرچند که ساده نوشته شده است اما در باطن مطالب سطح بالایی را ارائه می‌کند.

در سال 1999 کارگردان اریک گوستاوسون یک نسخۀ دراماتیک از این کتاب را اقتباس کرد. این فیلم اما به‌خاطر آشفتگی روایت خط داستانی و عدم پوشش‌دهی تمام مسائل مطرح شده در کتاب، چندان مورد استقبال مخاطبین و منتقدان قرار نگرفت و با نمره 5.9 از 10 به‌نوعی شکست خورد. توجه داشته باشید که دنیای سوفی رمان است، رمانی خودآموز با طرح و بسطی گیرا و دل‌نشین درباره‌ی هستی و علت محبوبیت عجیب و پیگیر آن در سراسر جهان همین است. تاحالا با کتابی سفر کردی؟ جوری غرقش بشی که انگار توی اون لحظه فقط خودتی و کتابی که تو دستات گرفتی؟اینجا نیومدیم که فقط یک فروشگاه آنلاین کتاب باشیم. دنیایی از جنس سکوت، از جنس آرامش، از جنس آگاهی و از جنس یه روز بارونی که توی خلوت خودت نشستی و قشنگ‌ترین لحظات رو برای خودت داری.

کتاب دنیای سوفی از سایت آمازون امتیاز 4.6 از 5 و از سایت گودریدز امتیاز 3.9 از 5 را به دست آورده است. کتاب دنیای سوفی یکی از موفق‌ترین کتاب‌های داخل و خارج نروژ است و یک فیلم و بازی رایانه‌ای نیز از آن اقتباس شده است. ترجمۀ انگلیسی آن یک سال بعد منتشر و در همان سال تبدیل به پرفروش ترین کتاب شد. در ادامه داستان، نامه ها کم کم از حالت چند کلمه ای خارج شده و سوفی را برای پیدا کردن جواب مناسب دو سؤالی که از او پرسیده شده کمک میکند. در این بین مخاطب کمکم با نظریههای فیلسوفان مختلف دنیا آشنا میشود. چرا که هدف نویسنده بیان ساده فلسفه در قالب داستانی است که برای مخاطب قابل فهم باشد.

از جمله کشورهایی که این کتاب را ترجمه کرده‌اند می‌توان به دانمارک، سوئد و آلمان اشاره کرد.نکتۀ حائز اهمیت در کتاب دنیای سوفی و برگ برنده‌اش آن است که به شکل رمان نوشته شده است. یوستین گردر برای آنکه از قالب معمول فلسفه فراتر برود و بتواند خواننده را مشتاق و همراه نگه دارد، فلسفه را در یک قالب داستانی به مخاطب عرضه می‌کند. اما همین چهارچوب داستانی هم برای مخاطب جذاب و پرکشش می‌شود و او تا پایان کار با سوفی و داستانش همراه می‌ماند.کتاب دنیای سوفی نگرش خاصی به فلسفه دارد و آن را نه برای اوقات فراغت بلکه جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی می‌داند. بعضی از ما تا اسمی از «فلسفه» و یا یکی از فیلسوفان معروف می‌شنویم دچار یک ترسی از نوع بازدارندگی و نرفتن به آن سمت و سو می‌شویم!

رویدادی هرساله که جایزه‌ای بین‌المللی برای پاس‌داشت حامیان طبیعت و توسعه و به مبلغ ۷۷ هزار پوند است. گوردر بعد از موفقیت بی‌نظیر کتاب حاضر، کرسی استادی را به کناری انداخته و تمام وقت خود را در قامتِ یک نویسندهٔ آزاد صرف می‌کند. او نویسندهٔ پرکاری است و از مهم‌ترین آثارش می‌توانیم به کتاب‌های «قصر قورباغه‌ها، راز فال ورق، زندگی کوتاه است، دختر پرتقال و قصری در پیرینه» اشاره داشته باشیم. کتاب دنیای سوفی معروف‌ترین اثر یوستین گردر، نویسنده‌ی نروژی و معلم فلسفه است. «دنیای سوفی» یک رمان فلسفی و زیبا از یوستین گردر نویسنده نروژی است که چاپ اوّل آن در سال ۱۹۹۱ میلادی در نروژ منتشر شد.

یوستین گُوردر یا یوستاین گردر (Jostein Gaarder‎) نویسنده و دبیر فلسفهٔ معاصر است که عمدهٔ شهرتش را به خاطر نگارش رمان حاضر به دست آورده است. او علاوه بر رمان به نگارش داستان کوتاه هم می‌پردازد و از نظرِ ژانر هم بیش از هر حوزه‌ای در حوزهٔ ادبیات کودک و نوجوان به بخت‌آزمایی قلمش مشغول بوده است. ایدهٔ نگارش «دنیای سوفی» از آن‌جا پیش آمد که گوردر در رشته‌های فلسفه، الهیات، و ادبیات تحصیل کرده و به تدریس آنان در دانشگاه اسلو می‌پرداخت. او همواره به دنبال روشی ساده‌تر از روش‌های معمول برای تدریس فلسفه به دانش‌جویان و دانش‌آموزانش بود و هیچ‌گاه از رویکردهای مختلفی که برمی‌گزید، نتیجهٔ ایده‌آل خود را نمی‌گرفت. درنهایت، گوردر با تلفیق دانش خود در سه حوزهٔ بالا، توانست کتاب حاضر را بنویسد که به عقیدهٔ بسیاری از منتقدینِ ادبی و اندیشمندان دنیا، اثری همه‌فهم و در عین حال، فنی و عمیق برای درک اولیهٔ مخاطب عامّه نسبت به فلسفه محسوب می‌شود. او جوایز زیادی اعم از «جایزهٔ سال منتقدان ادبیات نروژی، جایزهٔ کتاب‌فروشان نروژی، جایزهٔ ادبیات نسل جوان آلمان و جایزهٔ ویلی-برانت» را برده است اما خود نیز از سال ۱۹۹۷ میلادی، جایزهٔ بزرگی به نام «سوفی» را به کمک همسرش راه‌اندازی کرد.