این اولین تغییر برای دکتر تراتر و دکتر لش تبدیل به مهم‌ترین رابطه می‌شود. انحراف ارنست از هنجارهای روان‌پزشکی، چارچوبی را برای سایر انحرافات ایجاد می‌کند تا زمانی که کل مدل پزشکی و مفاهیم درمان زیر سؤال می‌رود. اروین دیوید یالوم روان‌پزشک اگزیستانسیال آمریکایی در سال 1931 به دنیا آمد. او استاد برجستۀ روانشناسی دانشگاه استنفورد و نویسندۀ کتاب‌های داستانی و غیرداستانی در زمینۀ روان‌شناسی است. پانزده سال قبل از تولد او، والدینش از روسیه به ایالات متحده نقل‌مکان کردند.

مثلا در همین کتاب، او مباحثی را مطرح می‌کند که همواره جزو مسائل بحث‌برانگیز میان روان‌شناسان بوده است و با بحث و تحلیل و بسط آن‌ها به همکاران خود کمک می‌کند تا بتوانند قضاوتی درست‌تر نسبت به مسائل پیدا کنند. ارنست هم در کار خود اصول خاصی را دنبال می‌کند، اصولی که او را مجاب می‌کند با بیمارانش رابطه‌ای کاملا صادقانه و صریح داشته باشد که حتی در مواقعی باعث می‌شود او در برابر بیمارانش دست به خودافشایی بزند. کتاب دروغگویی روی مبل، این رمان جذاب، قبل از این‌ که تجربیات یالوم در روان‌ کاوی باشد، یک رمان است.

پس از آن آموزشش را در روان درمانی گروهی و توسعۀ مدل روان درمانی اگزیستانسیال شروع کرد. او به عنوان استاد دانشگاه در دانشگاه استنفورد الگوی روانشناسی هستی‌گرا یا اگزیستانسیال را پایه‌گذاری کرد. دکتر یالوم در چرخشی شجاعانه این بار صندلی‌اش به عنوان یک روان‌درمانگر را چرخانده و در کتاب دروغگویی روی مبل شما را با نیمۀ دیگر روابط روان‌درمانی، یعنی دیدگاه و افکار روان‌درمانگرها روبه‌رو می‌کند. شخصیت‌های این رمان درمانگران و بیماران، دوستان و عاشقان، وکلا و مشتریان هستند. گرچه یالوم در این رمان بر مفاهیم چالش‌برانگیز درمان تمرکز کرده است، مفهوم رابطه درمانی محدود به آن چیزی نشده که بین درمانگر و بیمارش وجود دارد. درعوض، یالوم این واقعیت را برجسته می‌کند که هر رابطه‌ای می‌تواند شامل ابعاد درمانی باشد و رفتار متقابل در تمام اشکال تعامل انسانی می‌تواند هر کسی را به یک درمانگر تبدیل کند.

پس از تحویل کتاب حتما از طریق انتهای سایت قسمت پیشنهاد و انتقادات نظر خود را ثبت کنید. آخرین مطالب حوزه کتاب را در ایتای فروشگاه اینترنتی فراکتاب دنبال کنید. بدون شک هم از مطالعه‌ی کتاب حاضر لذت خواهید برد و هم اطلاعات زیادی در زمینه‌ی مشاوره کسب خواهید کرد.

هرکدام از ما می‌توانستیم کارهایی را که شخصیت‌های کتاب انجام می‌دهند انجام دهیم. می‌توانستیم همان‌قدر غیرقابل پیش‌بینی و یا همان‌قدر کینه‌ای باشیم. در این اثر، درمانگران که در نظر عموم غالباً ابر‌انسان هایی بری از خطا و کجروی قلمداد می‌شوند، تا حد انسانِ جایزالخطا هبوط می‌کنند؛ هبوط از ماهیتی واهی به‌سوی ماهیتِ حقیقیِ خود.

او مؤسسۀ روان درمانی یالوم را با همکاری پروفسور روتلن جوسلسون اداره می‌کند که در این مؤسسه سعی دارد رویکرد روان‌درمانی‌اش را پیش ببرد. از میان کتاب‌های روانشناسی که به درونیات و ریشه ابعاد فکری بیماران پرداخته می‌شود، نوشتار رمان و تراپی گونه‌ی دکتر اروین یالوم در کتاب دروغگویی روی مبل جزو بهترین‌های علم عمیقِ درمان روح و روان هست. سیمور معتقد است که یک روان‌شناس حرفه‌ای باید از تمام توان خود برای کمک به بیمارش استفاده کرده و برای هر کدام روشی خاص پیشه کند.

جلسات بین ارنست و جاستین بسیار چالشی و خواندنی است و حتی زمانی که همسر جاستین وارد ماجرا می‌شود، داستان دروغگویی روی مبل دوچندان جذاب‌تر می‌شود. یالوم در این سه داستان که درهم گره خورده‌اند با ترکیب واقعیت‌های روان کاوی، روابط پیچیده میان روانپزشک و بیمار را نشان داده‌ است. داستان آخر کتاب دروغگویی روی مبل درباره پزشک پول‌پرستی به نام مارشال است که از قضا بیماری ثروتمند به مطبش می‌آید. مارشال تلاش می‌کند با ترفندهای مختلف، بیمار را مشتری دائمی خود نگه دارد.

در ابتدای کتاب، داستان ارتباط روان‌درمانی به نام دکتر تراتر را می خوانیم که با زن بیماری از مراجعین خود که چهل سال از او جوان‌تر است، روابطی خارج از محدود معمول پزشک و بیمار پیدا می‌کند…. دروغگویی روی مبل داستان سه روان‌درمانگر، افکار و روابط غیرمعمول‌شان با بیماران است. داستان از دکتر سیمور تراتر شروع می‌شود، یک درمان‌گر بسیار مورد احترام که ذهن دکتر ارنست لَش را به انعطاف‌پذیری در رابطۀ بیمار و پزشک باز می‌کند. لش به‌شدت شغلش را دوست دارد و می‌خواهد با بیماران خود ارتباط واقعی داشته باشد. او سال‌هاست که مردی به نام جاستین را درمان می‌کند که از پیوند زناشویی‌اش راضی نیست و ارنست لش حس می‌کند که در ایجاد رابطۀ واقعی با جاستین ناموفق بوده است. ارنست تلاشی را برای تغییر روان‌درمانی آغاز می‌کند که این تغییر با کارول شروع می‌شود.

اروین یالوم برای رمان روان‌شناسی «وقتی نیچه گریست» جایزۀ طلای کلوپ کامان‌ولث را دریافت کرد. شورای جهانی روان درمانی در سال 2009 جایزۀ بین‌المللی زیگموند فروید را برای روان درمانی در شهر وین، اتریش به وی اهدا کرد. کتاب دروغگویی روی مبل با داستان روان‌ درمانگری به نام دکتر تراتر آغاز می‌ شود.