علی اکبر سعیدی سیرجانی در کتاب ضحاک ماردوش برای تحلیل و بررسی زندگی و زمانه‌ی این پادشاه بدنام، به سراغ داستان‌های شاهنامه رفته. علی اکبر سعیدی سیرجانی مانند بسیاری از آثار خود، در کتاب صوتی ضحاک ماردوش نیز برای شفاف‌سازی شخصیت‌های اساطیری ایران به سراغ عالم شعر و ادبیات رفته است. اگر از علاقه‌مندان شاهنامه هستید اما فرصت کافی برای شاهنامه‌خوانی نداشته‌اید، الآن وقت آن رسیده که به سراغ ضحاک، شخصت نه‌چندان محبوب شاهنامه بروید و با ابعاد پنهان سرگذشت او آشنا شوید. اگر تاکنون فرصت آشنایی با شاهنامه و داستان ضحاک را نداشته‌اید یا این داستان را به‌خوبی می‌شناسید اما قصد دارید که تحلیل علمی و دقیقی از شخصیت ضحاک بخوانید، کتاب ضحاک ماردوش بهترین فرصت را در اختیار شما قرار داده است. و در آخر انجام ضحاک را گه پسر مرداس می باشد به پادشاهی انتخاب می کنند. انسانها از او رویگردان خواهند شد و میخواهند به مرداس که اسم نیکی داشته است.

در کتاب صوتی جامعه شناسی خودکامگی نویسنده در واقع با تحليل قسمتی از شاهنامه (گذار جمشيد به ضحاک و از او به فريدون) به تحليل جامعه ايران گذشته و حال می پردازد. ساختار اجتماعی جامعه ایرانی در کتاب جامعه شناسی خودکامگی بر اساس داستان ضحاک و فریدون بررسی شده است. اینکه ماهیت رفتار و نگرش جامعه ایرانی به سمت ایجاد دیکتاتوری و حکومت خودکامه است.

اما در ساختار قبيله ای تصور رفاه بدون زحمت و بهشت بدون عبادت وجود دارد، افراد قبيله مردمی تنبل و فرصت طلب هستند و رغبتی به كار توليدی ندارند. مردمی كه تاب تحمل شخصيت های اصلاح طلب مثل اميركبير و مصدق را نداشتند. چه بسا که آنانی که علیه حامان جبار شورش کرده اند، پس از سرنگونی حاکم و تکیه بر جای او خود به حاکم جبار دیگری مبدل گشته اند و گويا يک نوع نظام سياسي از گذشته تا حال مدام تكرار شده است. منظور آقای رضاقلی از نظام خودكامه، نظامی ست كه در ظاهر یک نفر بدون ضابطه و قانون خواسته های خود را به كل جامعه تحميل میكند و جانمايه رابطه بين مردم و فردی كه در راس قرار دارد، ترس است. اینکه اصولا چیزی به عنوان قانون در تاریخ ما دیده نشده است در صورتی که در جامعه غربی از ابتدا چنین نبوده است.

مبارزات در طول تاریخ ایران مبارزه برای تغییر رژیم بوده است نه ایجاد تغییر در رژیم؛ برای همین هر پادشاه جدیدی با گذشت زمانی تبدیل به خودکامه دیگری بدتر از قبلی می‏شود. ایشان پس از گذراندن دورهٔ دبستان در زادگاهش در سال ۱۳۲۷ برای ادامه تحصیل وارد دانشسرای مقدماتی کرمان شد. بايد دانست كسانی كه حالا در راس قرار دارند همان هایی هستند كه ديروز از خود مردم بوده اند و الگوهای فكری و رفتاری خود را از همين جامعه با همين ساختار گرفته اند. پس بايد مبارزه با خودكامه را كناری نهاد و به جايش مبارزه با خودكامگی را پيش گرفت وگرنه تنها خودكامه ای جايش را به خودكامه ديگر میدهد. با مطالعه و بررسی تاريخ ايران می توان دید که حاکمان ستمگر يكی پس از ديگری مدتی بر اين سرزمين حكمرانی کرده اند. سبد خرید شما خالی است، با کلیک کردن روی قیمت آثار می توانید آنها را به سبد خود اضافه کنید.

ضحاک در شاهنامه فردوسی شاهزاده دشت نیزه‌وران و پسر مرداس از تبار تازیان و فرمانروای آن دیار است. او با راهنمایی و نقشه اهریمن موجب مرگ پدر می شود و سپس به جای او بر تخت می‌نشیند. داستان صوتی رستم و شغاد از شاهنامه فردوسی داستان تراژیک برادر کشی و فرجام کار رستم دستان و اسبش رخش در شاهنامه فردوسی است که دارای ۲۱۲ بیت است. شاهنامه خوانی کردی شهرام ناظری آلبوم آواز اساطیر که به نام های شاهنامه کردی و نغمه‌های ساسانی نیز معروف است نام آلبومی است با 7 قطعه با آهنگسازی و نوازندگی علیرضا فیض بشی پور و خوانندگی شهرام ناظری که در سال ۱۳۷۹ منتشر شده‌است. کتاب صوتی داستان های زنان شاهنامه روایت ساده داستان حماسه ها، عشق و نبرد شخصیت های زن شاهنامه همانند ارنواز و شهرناز، سمن ناز، فرانک، رودابه، سیندخت، تهمینه، منیژه، کتایون، فرنگیس، جریره، ماه آفرید، گردآفرید، گردیه، قیدافه ، آرزو، شیرین، پوراندخت، آذرمیدخت، روشنک، همای چهرآزاد و…. داستان های صوتی شاهنامه توسط دکتر امیر خادم به مدت 120 ساعت به انضمام 18 ساعت فایل صوتی ویژه مناسبت ها، برای عموم علاقمندان به داستانهای شاهنامه و خصوصا مبتدیان شهنامه خوانی بسیار جذاب و جالب است.

علی اکبر سعیدی سیرجانی فعالیت‌های ادبی خود را با سرودن شعر آغاز کرد. «سوز و ساز»، «آخرین شراره‌ها»، «افسانه‌ها» و «خاکستر» عناوین برخی از مجموعه اشعار به‌جای‌مانده از وی هستند. علی اکبر سعیدی سیرجانی همچنین با چاپ و انتشار کتاب‌هایی نظیر «در آستین مرقع»، «ای کوته آستینان» و «ضحاک ماردوش» با به‌‌کارگیری زبانی غنی از تمثیل‌ها و کنایات و لحنی طنزگونه، به نقد شرایط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آن دوران پرداخت. بسیاری از این‌دست آثار او اجازه‌ی انتشار در ایران را نیافتند و اغلب در خارج از ایران تجدید چاپ شده یا مانند کتاب «بیچاره اسفندیار» برای اولین بار به طبع رسیدند. علی اکبر سعیدی سیرجانی پژوهشگر، مصحح، ادیب، شاعر، فعال سیاسی و نویسنده‌ی برجسته‌ی ایرانی است.

کتاب ضحاک ماردوش را انتشارات پیکان به چاپ رسانده و نشر صوتی ماه آوا نسخه‌ی گویای آن را منتشر کرده است. شاهنامه خوانی شهرام ناظری آلبوم درفش کاویانی، کاوه آهنگر شامل 12 قطعه موسیقی اصیل فارسیاستاد شهرام ناظری موسیقیدان، آهنگ‌ساز و خواننده کرد کرمانشاهی و از برجسته ترین هنرمندان موسیقی اصیل ایرانی و استاد موسیقی مقام ایرانی است. کتاب صوتی ارمغان مور به مدت 8 ساعت مجموعه نوشته های از شاهرخ مسکوب است که با تشریح ساختار شاهنامه از طریق روایت داستان های بیشماری از آن،تلاش کرده تا با درک بهتر آن، عظمت این اثر ملی را آشکار نماید. اکنون ضحاک مالک بلامنازع تخت و تاج شاهنشاهی ایران است و فرمانروای بی‌رقیب جان و مال مردمی که با پای خود به سراغش رفتند.

در شاهنامه، جلوس همه‌ی شهریاران با جشن‌های پرشکوه و شادی خلایق همراه است. و هر پادشاهی در مراسم تاج‌گذاری، با ایراد خطابه‌ای شاهانه، برنامه کار خویش را در حضور بزرگان و سران ملک، خطاب به افراد رعیت، اعلام می‌کند. وقتی که ستم تا جایی پیش رفته بود که جوانان این سرزمین برای چند لحظه آسودگی حاکم باید طعمه‌ی مارهای روی شانه‌هایش می‌شدند. البته همین مارها خود نشان از طبع ناآرام شاه داشتند که با همه‌ی قدرت و ثروت بازهم از لحظه‌ای آرامش محروم بود. سرانجام با قیام کاوه که نمادی از مردم دادخواه و رنج‌کشیده‌ی ایران است، حاکم بیدادگر از تخت قدرت به زیر کشیده شد تا با اسیر شدن در کوه دماوند عبرتی باشد برای شاهانی که به مردم و فریاد عدالت‌خواهی آن‌ها پشت می‌کنند. پادشاهی ضحاک در سرزمین تازی همزمان با اواخر 700 سال پادشاهی جمشید در ایران است و چون جمشید شاه در سال های پایانی فرومانروایی خود دچار خودبینی شده به عدل و داد در سرزمیشنش بی توجه شده، که این خود موجب گسترش ظلم و ستم در سرزمین ایران شده است.

اپلیکیشن کتابخوان کتابراه برای اندروید، IOS و ویندوز در دسترس است. از دیگر آثار علی اکبر سعیدی سیرجانی می‌توان چاپ و انتشار «واژه‌نامک» که مشتمل بر یادداشت‌های عبدالحسین نوشین بود و شرح و تلخیص «خسرو و شیرین» و «لیلی و مجنون» از نظامی گنجوی را نام برد. وی همچنین مشاهدات و گزارش‌هایی از سفرهای علمی خود به هند و اروپا را در یغما، سخن و دیگر مجلات پرمخاطب آن دوران منتشر می‌کرد. کتاب «آشوب یادها» که در سال 1356 منتشر شد، گردآوری این گزارشات است. علی اکبر سعیدی سیرجانی (Ali Akbar Saidi Sirjani) ادیب قهار، پژوهشگر و نویسنده‌ی توانای معاصر ایران در بیستم آذرماه سال 1310 در سیرجان متولد شد.