کلیدر دومین رمان بلند جهان پس از کتاب «در جست و جوی زمان از دست رفته» است با تعداد کلماتی بالغ بر 950 هزار کلمه و دولت آبادی 15 سال از عمر خود را صرف نوشتن آن کرده است. استفاده محمود دولت آبادی از اصطلاحات محلی خراسان تا حدی رنگ و بوی خلوص و نابی زبان را به کلیدر داده است البته به این قیمت که خواننده در ابتدا احساس می کند که باید مکرراً به واژه نامه پایان کتاب رجوع کند. شما می‌توانید برای خرید آنلاین و دانلود کتاب کلیدر نوشته‌ی محمود دولت‌آبادی از همین صفحه‌ی فیدیبو اقدام کنید. محمود دولت‌آبادی نویسنده، نمایشنامه‌نویس و بازیگر تئاتر در سال ۱۳۱۹ در روستای دولت‌آباد واقع در سبزوار به دنیا آمد.

ترجمه آلمانی کلیدر نیز به قلم «زیگرید لطفی» در زوریخ منتشر شد. وبسایت شهرکتاب منبعی از کتاب های الکترونیکی است که تیم مدیریتی سایت تلاش کرده است تا محتوایی باارزش و با کیفیت در اختیار علاقمندان قرار دهد. در این مجموعه از نویسندگان و مترجمانی که مایل به همکاری با ما هستند استقبال می شود.

گل محمد و یارانش به عنوان شخصیت‌های اصلی داستان علیه زمین‌داران قیام می‌کنند و به قهرمان روستاییان تبدل می‌شوند. در انتها می توانید برای اطلاعات بیشتر کتاب کلیدر جلد اول محمود دولت آبادی را نیز مطالعه کنید. دولت آبادی در کلیدر تلاش دارد تا داستان واقعی زندگی گل‌محمد را واقع‌گرایانه و دور از هرگونه تخیلی توصیف کند. گل‌محمد رابین‌هودی کردتبار است که در سرزمین خراسان زندگی می‌کند و به مبارزه با مالکان و اربابانی می‌پردازد که رعیت بی‌گناه را هیچ می‌شمارند و ارزشی برای زیردستان خود قائل نمی‌شوند. همین باعث می‌شود گل‌محمد جان زندگی خود را در راه مقابله با این افراد صرف کند و به یک قهرمان ملی برای اهالی خراسان تبدیل شود.

پدر مسعود یعنی احمد از دنیا رفت و او به عنوان وارث خانه میراث خانوادگی خود، حقیقتا مسئولیت بر عهده دارد. کتاب کلیدر جلد سوم محمود دولت آبادی در سایت وب یک ، رمان کلیدر به سبک واقع گرایی نوشته شده است و نویسنده به طور ضمنی ادعا می کند که وقایع و شخصیت های داستان، همه بر پایه واقعیت اند. بکارگیری واژگان و اصطلاحات نامأنوس محلی تلاشی برای اثبات این مدعاست. گفتگوهای مابین شخصیت های داستان نیز کمابیش طبیعی است. جلد سوم رمان حماسی “کلیدر” نوشته محمود دولت آبادی، ادامه‌دهنده داستان جذاب و پر احساس این مجموعه است. “کلیدر” یکی از برجسته‌ترین آثار ادبی معاصر ایران است که زندگی، مشکلات و مبارزات مردم روستایی خراسان را به تصویر می‌کشد.

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم. اگر مشتاق به مطالعه کتاب کلیدر هستید و وقت کافی ندارید، میتونید مجموعه صوتی کتاب کلیدر رو دریافت کنید و در ماشین یا محل کار یا شب ها قبل از خواب این رمان دلنشین رو گوش بدهید. از کتاب‌های مشهور دولت آبادی می‌توان به «جای خالی سلوچ»، «نون نوشتن»، «طریق بسمل شدن» و «زوال کلنل» اشاره کرد.

فضای داستان در سال‌های 1325 تا 1327 شمسی می‌گذرد؛ دورانی که ایران در هرج‌ومرجی سیاسی به سر می‌برد و احزاب بسیاری در حال فعالیت هستند تا رأی خود را به کرسی بنشانند. سال‌هایی که حزب توده در حال قدرت‌گیری و فعالیت هرچه‌بیشتر است و دولت‌آبادی نیز داستان گل‌محمد را به این حزب گره می‌زند تا فضایی رئالیستی و مستندگونه را به نمایش بگذارد. همچنین فیلم‌های «خاک» ساخته‌ی «مسعود کیمیایی» براساس داستان «آوسنه بابا حسن» و فیلم «زمستان است» ساخته‌ی «رفیع پیتز» که برگرفته از داستان «سفر» است، بر اساس نوشته‌های دولت آبادی ساخته شده‌اند. دولت آبادی در سال 2014 برنده نشان شوالیه هنر و ادب فرانسه شد.

همچنین به دلیل آشنایی پدرش با شعر کهن فارسی، او در جوانی با ادبیات کلاسیک ایران آشنا شد. پس از دوران دبیرستان مشغول به تحصیل در رشته تئاتر شد و نمایشنامه‌هایی از نویسندگان بزرگی مانند «برشت»، «آرتور میلر» و «بهرام بیضایی» را روی صحنه برد و تسلط او را در زمینه‌ی ادبیات کهن و فولکلور بالا برد. کلیدر (Kelidar) داستانی حماسی درباره‌ی زندگی روستایی یک خانواده کرد (کرمانج) ایرانی است که در روستای اطراف سبزوار زندگی می‌کند. داستان و اتفاقات کتاب بر اساس واقعیت شکل گرفته است که روایت زندگی خانواده «کلمیشی گل محمد» قهرمان سبزوار در دوران کودکی دولت آبادی است. کلیدر – که هنوز هم برای بسیاری تلفظ نامشخصی دارد- نام کوهی در اطراف سبزوار است که قصه در آن رخ می‌دهد. با وجود اینکه داستان در بستری از واقعیت روایت شده است اما نویسنده به اقتضای قصه، هرجا که نیاز داشته تخیل خود را وارد داستان کرده است تا کتاب به یک رمان منسجم و گیرا تبدیل شود.