کتاب یادداشتهای زیرزمینی در بخشی از کتاب به نقد تمدن و پیشرفت بشری میپردازد. او باور دارد که انسان مدرن بهجای دستیابی به خوشبختی و آرامش، در دامی از توقعات و انتظارات بیشتر گرفتار شده است. داستایوفسکی از زبان این شخصیت، پیشرفتهای علمی و فلسفهی راسیونالیسم (خردگرایی) را زیر سؤال میبرد و اعتقاد دارد که این پیشرفتها به جای آزادی، به قفسهای ذهنی تازهای برای انسان تبدیل شدهاند. رمان یادداشتهای زیرزمینی، رمانی فلسفی و روانشناختی است. این رمان، به مسائلی مهمی مانند ماهیت وجود انسان، آزادی اراده، و معنای زندگی میپردازد. کتابراه مرجع قانونی دانلود کتاب الکترونیکی و دانلود کتاب صوتی است که امکان دسترسی به هزاران کتاب، رمان، مجله و کتاب صوتی و همچنین خرید کتاب الکترونیک از طریق موبایل تبلت و رایانه برای شما فراهم میکند.
دانلود کتاب یادداشتهای زیرزمینی فئودور داستایوسکی (PDF📁) 105 صفحه با بهترین کیفیت توسط سایت پی دی اف شما را به خواندن ادامه این مطلب دعوت می کند. رمانهای فئودور داستایوفسکی کتاب یادداشتهای زیرزمینی از اهمیتی ویژه برخوردار است. چرا که این اثر کلید فهم باقی آثار اوست و از منظر بسیاری از منتقدان اولین رمان روانشناختی نامیده میشود. یادداشتهای زیرزمینی یکی از والاترین دستاوردهای ادبیات جهانی است. که نگارندهی آن شیوهی متفاوتی از مواجهه با جامعه را ارائه کرده است. نوعی گریختن از بیرون به درون، به تصویر کشیدن عمیقترین احساسات انسانی و پذیرش نوعی از تنهایی و انزوا که محصول برخورد با اجتماع است.
زیرزمین در اینجا نمادی از بریدگی از اجتماع و بیگانگی است . خودش را از دیگران جدا می داند و در مقابل تمام رفتارهای انسان های اطرافش و روشن بینی های دروغین طغیان می کند . طغیانی منفعلانه که تنها در اعتراض و نوشتنِ یادداشت هایش در کنج همان زیرزمین خلاصه می شود .
او به شیوهای که با روان و ذهن انسان برخورد میکند، چالشی جدی به پارههای متداول ادبیات میاندازد. راوی این کتاب، که شخصیت اصلی و بینام آن نیز هست و به عنوان مرد زیرزمینی شناخته میشود، انسانی منزوی، تلخ و سرشار از نارضایتیهای درونی است که از اجتماع کنارهگیری کرده و به دنیای درونی تاریک خود پناه برده است. فئودور داستایفسکی در این رمان از زبان مردی سخن میگوید که از آگاهیِ زیاد نسبت به سایر مردم عادی، به کنج انزوای زیرزمینش خزیده و گویی مقابل فلاکت روزگار و جهالت مردم مشغول طغیانی منفعلانه است. او با فاصله گرفتن از جامعه و روند معمولی زندگی انسان ها، داستانی پراحساس، گزنده و خودمتناقض را روایت می کند که هجومی همه جانبه به آرمان گرایی های اجتماعی، و گواهی بر سرشت اساسا غیرمنطقی انسان است.
تفسیرهای دیگری نیز از لیندا ویلیامز، آدرین وانر، فرانکا بلترامه، سرگئی باجاروف، ماریا یمیلیاناوا و پیتر رابرتس در کتاب یادداشتهای زیرزمینی با چهارده تفسیر، مطرح شده است. داستان این کتاب و تفسیرهایی که در دربارهی آن در این اثر مطرح شده، همگی از زبانهای اصلی به فارسی برگردانده شدهاند. این ویژگی، کتاب حاضر را به مرجعی برای علاقهمندان ادبیات روس و طرفداران فئودور داستایوفسکی تبدیل کرده است. در پایان کتاب با فهرستی از ترجمههای یادداشتهای زیرزمینی به برخی از زبانهای مهم و طرح جلد مشهورترین ترجمههای این کتاب روبهرو هستیم.
سایت فایل سل شما را به خواندن ادامه این مطلب دعوت می کند. کتاب یادداشتهای زیرزمینی با چهارده تفسیر (Notes from Underground)، نوشتهی فئودور داستایوفسکی (Fyodor Dostoevsky)، یکی از شاهکارهای جاودانهی ادبیات روس به حساب میآید. این مرد بختبرگشته، در اعماق تاریکِ سن پترزبورگ قلم به دست میگیرد تا رنجشها و نفرت خود از دنیای پوچ و ریاکارانهی اطرافیانش را بر صفحات کاغذ نقش ببندد.
یکی از ایدههای برجسته در یادداشتهای زیرزمینی این است که انسان نه همیشه بر اساس منطق و عقلانیت، بلکه اغلب تحت تأثیر احساسات، لجبازی و حتی نوعی از میل به خودویرانگری عمل میکند. از همین رو خودش را در بخشی به یک موش تشبیه میکند که در میان این مردم به ناچار به گوشهای خزیده و پناه برده است. مخصوصاً اگر آدمی که کتاب یادداشت های زیرزمینی را از زبان او میخوانیم، حواس جمع هم باشد. راوی بی نام و نشان این داستان که یکی از جالب توجه ترین شخصیت ها در ادبیات است، قبلا شغلی دولتی داشته اما اکنون از زندگی عادی فاصله گرفته و زیستی زیرزمینی را برای خود برگزیده است.
ثبت ديدگاه