دانته در فلورانس میزیست و در فلورانس دو حزب سیاسی گوئلفها (توده گرایان) و گیلبینها (اشراف) وجود داشت. پس از اینکه گوئلفها بر گیلبینها پیروز شدند؛ در بین گوئلفها نیز دو دستگی پیش آمد که در آن گوئلفها به دو دسته (گوئلفهای سیاه) و (گوئلفهای سفید) تقسیم شدند. دانته در دورانی از زندگی خود دچار عشقي آتشین و معروف شد که در اشعارش به خوبی نمود یافته است . افزودن جلد سوم کتاب به طاقچه بی نهایت در حالیکه دو جلد دیگه در این گروه نیستند کار ابلهانهای هستش یا دو جلد اول رو هم به طاقچه بی نهایت اضافه کنید یا جلد سوم رو از اون حذف کنید.
گناهان دسته اول آنهایی هستند که اگر حد اعتدال در مورد آنها رعایت شود، به خودی خود گناه نیستند ولی همین که از حد اعتدال تجاوز شود گناه میشوند. از این دسته میتوان به غریزه جنسی، شکمپرستی و خشم اشاره کرد. گناهان دسته دوم آنهایی هستند که با سوء نیت و قصد بد صورت گرفتهاند. این دسته شامل گناهان ناشی از زورگویی و تجاوز و گناهان ناشی از مکر و نیرنگ هستند. در این دستهبندی گناهان، گناه ناشی از حیله و نیرنگ بدترین آنها است.
دانته آلیگیری در جوانیاش عاشق دختری به نام بئاتریس شد و بیشتر اشعار و قصیدههایش را در وصف او سرود. بئاتریس عشق همیشگی دانته در بیست و چهارسالگی و بر اثر یک بیماری درگذشت. دانته پس از مرگ بئاتریس متعهد شد که شاهکاری بنویسد تا بتواند خاطرهی عشق از دست رفتهاش را جاودانه کند. دانته این کتاب را به زبان ایتالیایی و در قالب شعر نوشت، کمدی الهی دانته شاهکار بزرگی در ادبیات ایتالیا محسوب میشود و شاید نزدیکترین نمونه در ادبیات فارسی به این کتاب «شاهنامه» حکیم ابوالقاسم فردوسی باشد. با این تفاوت که درونمایهی شاهنامه، اسطوره است و درون مایه کمدی الهی دانته، دینی. دانته یک مسیحی متعصب بود و به همین دلیل در شاهکارش، کمدی الهی دیدگاه خودش را دربارهی زندگی پس از مرگ شرح میدهد.
کتاب کمدی الهی نوشته دانته الیگیری شامل سه جلد برزخ ، بهشت و دوزخ می باشد. در سفر دانته به دنیای پس از مرگ، دو راهنما او را همراهی میکنند؛ در دوزخ و برزخ راهنمای او «ویرژیل»، شاعر رومی است که چند قرن پیش از دانته زندگی کرده است. در بهشت راهنمای او بئاتریس پورتیناری، زن رویاهای او بود، زنی معمولی که دانته به او عشق میورزید ولی او را تنها چند بار ملاقات کرده بود و خیلی جوان از دنیا رفت. از آثار مشهور او میتوان به سهگانهی کمدی الهی، دوزخ، برزخ و بهشت، زندگانی نو، ضیافت، سلطنت و آهنگها اشاره کرد. کتاب کمدی الهی دانته یکی از شاهکارهای ادبی دنیاست و همین جایگاه میتواند دلیلی باشد که این کتاب را بخوانید. اگر این دلیل شما را قانع نکرد میتوانید سری به مقالههایی که دربارهی این کتاب نوشته شدهاند بزنید.
بسیاری کمدی الهی را مجموعهی شعری پساکلاسیک میدانند که حماسی و تمثیلیست. حماسی، زیرا طولانی است (مانند ایلیاد و آئنید) و از اعمال قهرمانانه صحبت میکند. و تمثیلی، چراکه عناصر تاریخی شهر فلورانس ایتالیا را در خود جای داده است. آنچه این مجموعه شعر را از سرودههای دیگر شاعران بزرگ متمایز میکند این است که راوی به جای دانای کل، مانند حماسههای دیگر، درون داستان حضور دارد و وقایع بر خودِ او میگذرند. علاوه بر این، از عناصر دین مسیحیت به کرّات در ترکیب اشعار استفاده شده که آنها را در نوع خود بیبدیل کرده است. این کتاب، به شکل گسترده به عنوان برجسته ترین اثر در ادبیات ایتالیا شناخته می شود.
کتاب کمدی الهی دانته، داستان سقوط دانته به دوزخ به همراهی راهنمایی به نام ویرجیل، عروج او به برزخ و ملاقاتش با معشوقه اش و در نهایت، رسیدن او به بهشت را روایت می کند. دانته آلیگیری کتاب کمدی الهی را به گویش فلورانس نوشته است که گویش ایتالیایی بود و در شهرش فلورانس صحبت میشد. او اولین کسی بود که تصمیم گرفت از زبان ایتالیایی برای سرودن شعر استفاده کند و این کار را آنقدر خوب انجام داد که ادبیات ایتالیا را به تنهایی پایه گذاری کرد. این اثر آنقدر تأثیرگذار بود که خود و گویش فلورانس به عنوان شکل استاندارد ایتالیایی پذیرفته شد. از میان شاعران بزرگ جهان، دانته آلیگیری (Dante Alighieri) از متفاوتترینهاست و اشعارش نیز به پیچیدگی و زیبایی بیبدیل شهرت دارند.
ثبت ديدگاه