به گونه ای که مخاطبان آن تاکید دارند که راه حل های آن با قدرت تمام حلال مسائل آنان بوده است. البته رویکردهای فمنیستی با چنین تعبیری از زنان و مردان مخالفند، اما توجه به کهن‌الگوها آگاهی هشیار و ناهشیار هر جنس را از جنس دیگر افزایش می‌دهد. کتاب ژرفای زن بودن نوشتهٔ مورین مورداک و ترجمهٔ مریم حجتی است.

سفر قهرمان، جست‌وجوی زن معاصر را برای رسیدن به تمامیت وجودی خود، در جامعه‌ای توصیف می‌کند که بر اساس ارزش‌های مردانه پی‌ریزی شده است. مورین مورداک با تکیه بر اسطوره‌ها و افسانه‌های عامیانه، نمادها و الهه‌های باستانی، و رویاهای زنان معاصر، ارزش واقعی وجه زنانه را در فرهنگ غربی نشان می‌دهد. مورداک در تجربیات درمانی خود با زنانی رنج‌کشیده روبه‌رو می‌شود که با سرکوب بخشِ زنانه‌ی وجودشان به رقابتی نابرابر و اشتباه با مردان برخاسته‌اند. او کتاب صوتی ژرفای زن بودن را به این هدف نگاشته است تا زنان را به جایگاه درست خود بازگرداند و با آغوش باز پذیرای بخش زنانه‌ی‌شان شوند و به این ترتیب به تمامیت وجودی دست پیدا کنند. کتاب “ژرفای زن بودن” به دنبال زن امروزی و جستجوی کمال در فرهنگی است که در آن زنان با نگاه به ارزش‌های مردانه ارزش‌گذاری می‌شوند.

پسر به راهی می‌رود که نگرانی و اضطراب مادر را بیشتر از قبل می‌کند. او از زنی می‌گوید که همسرش را بعد از سال‌ها زندگی مشترک از دست داده و باید با فقدان، غم، اندوه، سوگ و تنهایی دست و پنجه نرم کند و به شرایط عادی برگردد. یا زندگی مردی را روایت می‌کند که بعد از ابتلا به بیماری صعب‌العلاج و شکست دادن‌اش برای رسیدن به شرایط عادی تلاش می‌کند. «عاشقانه‌هایی برای همیشه» از این دسته‌اند، به نظر می‌رسد کمتر کسی است که نام «دزیره»، «غرور و تعصب»،‌ «بابا لنگ‌دراز»،‌ «بلندی‌های بادگیر»، «ربکا» و … را نشنیده باشد.

زبان‌شناس شناخته شده و خانواده‌اش با استفاده از آژانس مسافرتی دولت چکسواکی به هندوستان سفر کردند و از آن‌جا به ایالات متحده منتقل شدند. مانیکا در آمریکا در رشته‌ی ادبیات، زیان و فرهنگ روسیه و اروپای شرقی تحصیل و شروع به تدریس کرد. به مسکو دعوت شد و با تعدادی از جان به در بردگان گولاک ملاقات و گفت‌وگو کرد و کتاب «مهیای رقصی در برف / زوایت زنان از دل زندان‌های گولاک» را منتشر کرد. بن جلون با درهم‌آمیختن تخیلات و اطلاعاتی که به دست آورده «درباره‌ی مادرم» را نوشته است. طاهر بن جلون یکی از مشهورترین نویسندگان عرب است که در فاس مراکش به دنیا آمد.

با خواندن کتاب ژرفای زن بودن یاد می گیریم که ابتدا زن باید دریابد چه چیزی در خدمت روح اوست، باید ناراحتی و انزجار را نسبت به مادر خود رها کند، ملامت و بت سازی پدر را کنار بگذارد و شهامت روبرویی با تاریکی را داشته باشند. زنان برای این‌که بتوانند انسان های کامل و بزرگی باشند به تیزبینی، خرد و فکر زنانه احتیاج دارند. زن قهرمان می‌تواند با دوست داشتن دنیایی که از دوست داشتن خود آغاز می‌شود دنیا را نورانی کند. زنی که همیشه قهرمان و موفق بوده نمی تواند نه بگوید و می‌خواهد برای همه هر کاری که می‌تواند انجام دهد و علایق و نیازهای خودشان را برای محبت و مهربانی نادیده می گیرند. دختران، در فرهنگ ضد زنی که مردان بیشترین قدرت سیاسی اجتماعی را دارند، بالغ می‌شوند.