تعدادی از این کتابها را بهعنوان بهترین کتاب های روانشناسی شخصیت نام بردیم. کتاب «نظریههای شخصیت» (Theories of Personality) نوشته «جسی و جورج فیرس» (Jess and Gregory Feist) و «تامی رابرتز» (ٰTomi Ann Roberts) بهیقین از جامعترین کتابهای حوزه روانشناسی شخصیت است. در این کتاب نیز انواع نظریههای شخصیت بههمراه سرگذشت نظریهها و تحقیقات مرتبط با آن ارائه شده است. همچنین موضوعاتی مانند «هویت خود» (Ego Identity)، «مطالعات جنسیتی» (Gender Studies)، «ذهنآگاهی» (Mindfulness) و «خودشکوفایی» (Self Actualization) مورد توجه قرار گرفته است. این کتاب مخصوص دانشجویان روانشناسی تدوین شده است و در دانشگاههای سراسر جهان تدریس میشود.
او اصطلاحی را بهنام «ارزیابی شخصیتی روشن» مطرح کرد که از طریق آن میتوانید تیپ شخصیتی واقعی خود را تشخیص دهید. این ارزیابی دو بخش مختلف دارد و هر کدام، بُعد مشخصی از شخصیت را مورد ارزیابی قرار میدهد. همچنین مطالعات موردی و پژوهشهای هر کدام از مکتبهای روانشناسی نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
اما چون هدف از کتاب حاضر ارئه مطالب برای دو واحد درس روان شناسی شخصیت در دوره کارشناسی بوده است تنها برگزیده و گلچینی از مطالب مربوط به این حوزه ارائه شده است. کتاب روانشناسی شخصیت به بررسی تفاوت های فردی و شیوههای مختلفی که افراد به موقعیت های مشابه پاسخ می دهد، می پردازند. در حوزه روانشناسی شخصیت، موضوع های جدیدتری مانند نقش هوش هیجانی و انعطاف پذیری شناختی نیز مطرح می شود. یکی از محور های اصلی این کتاب ها، شناسایی عوامل مؤثر در شکل گیری شخصیت است، از جمله ژنتیک، محیط و تجربیات فردی می باشد. کتاب «شخصیتهای خطرناک» (Dangerous Personalities) بخشهای تاریک روان انسان را مورد بررسی قرار میدهد. نویسنده این کتاب آقای «نارو جویی» (Joe Navarro)، فرایندهای ذهنی برخی از خطرناکترین افراد دنیا را ارزیابی میکند.
کتاب “کار عمیق” نوشته کال نیوپورت یک اثر فوقالعاده است که به اهمیت تمرکز و کار عمیق در دنیای شلوغ امروزی میپردازد. نیوپورت با نگاهی دوستانه و مؤثر، نشان میدهد که چطور میتوانیم با دوری از حواسپرتیها، به کارهای مهمتری بپردازیم و خلاقیت خود را افزایش دهیم. او در این کتاب تکنیکها و روشهای جالبی را برای تقویت تمرکز و افزایش کارایی معرفی میکند. از ایجاد روتینهای کاری مشخص تا تعیین زمانهای خاص برای کار عمیق، همهچیز به ما کمک میکند تا بهرهوری بیشتری داشته باشیم. این کتاب برای هر کسی که به دنبال بهبود کیفیت زندگیاش است، بسیار مفید و الهامبخش است.
کتاب «آزمون سایکوپاتی» (The Psychopath Test) یکی از جذابترین انواع کتاب روانشناسی شخصیت در حوزه تشخیص و درمان «اختلال شخصیت سایکوپد» (Psychopath Personality Disorder) است. این اختلال در «راهنمای تشخیصی آماری اختلالات روانی» (Diagnostic Statical Manual of Mental Disorders | DSM 5) به «اختلال شخصیت ضداجتماعی» (Antisocial Personality Disorder |ASPD) معروف است. ایده تدوین این کتاب به یک روز کاری معمولی بر میگردد که یک روانپزشک زندان با نویسنده این کتاب آقای «جان رونسون» (Jon Ronson) تماس میگیرد و از او درخواست میکند تا یکی از زندانیها را ارزیابی کند. این اتفاق شروعی بر تدوین کتاب آزمون سایکوپاتی در حوزه اختلالات شخصیتی بود. شوخطبعی نویسنده باعث شده تا بعضی بخشهای کتاب ارزیابی سایکوپد خندهدار و بعضی دیگر آگاهیبخش باشد.
اما ممکن است همه ما درآمد کافی برای مراجعه به راوندرمانگر را نداشته باشیم. البته قطعا پیشنهاد ما این است که تا جایی که میتوانید به یک تراپیست خوب مراجعه کنید. اما در صورت نبود شرایط مناسب، استفاده از گزیدهای از بهترین کتابهای روانشناسی شخصیت و کتابهای خودیاری نیز میتواند کمککننده باشد و تا حدودی به خودآگاهی ما کمک کند. کتابهای معرفی شده در این مقاله، منابع پیشنهادی من بود و شاید از نظر شما بهترین کتاب های روانشناسی شخصیتی، کتابهای دیگری باشد. این کتاب یکی از خوشخوانترین کتابهای روانشناسی شخصیت و عادات موفقیت است.
ثبت ديدگاه