نیل راسل جونز (Neil Russell-Jones) نشان می‌دهد که تصمیم‌گیری در کل روز اتفاق می‌افتد ولی هر یک از این تصمیم‌ها با درجات اهمیت متفاوت و به دنبال آن اضطرار و پیامدهای مهمی دارند. در واقع برخی از تصمیم‌ها آسان و اکثر تصمیم‌ها فوق‌العاده مشکل هستند. معمولاً تصمیم‌های سخت شامل پیامدهایی بزرگ‌تر و گاهی سطح بالاتری از تعهد منبع است. کتاب اصول و فنون مذاکره PDF اثر میثم شفیعی رودپشتی یکی از منابع معتبر دانشگاهی در زمینه آشنایی دانشجویان با اصول و فنون مذاکره است. کتاب سیستم عامل اثر مهندس الهام حری نجف آبادی و دکتر سیدسعید آیت یک منبع ارزشمند برای دانشجویان رشته‌های مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر است.

هرچیزی که به هر شکلی قابل مشاهده باشد مناسب یکی از انواع روش‌های اندازه‌گیری است. میزان «مبهم بودن» آن اندازه‌گیری اهمیتی ندارد، اگر چیز بیشتری به دانسته‌های قبلی‌تان اضافه کند، به هر حال اندازه‌گیری به حساب می‌آید. چیزهایی را که شاید از نظر خیلی‌ها اندازه‌گیری‌شان نشدنی باشد، اغلب به کمک روش‌های به‌نسبت ساده‌ی اندازه‌گیری می‌توان اندازه گرفت. همان‌طور که از نام این کتاب پیداست، درباره‌ی روش کشف ارزش چیزهایی بحث خواهیم کرد که در دنیای کسب‌وکار «نامشهود» خوانده می‌شوند. البته خودتان پی می‌برید که همین روش‌ها در خارج از دنیای کسب و کار هم کاربرد دارند. این کتاب قدم به قدم شما رو با تعریف مسأله، تشخیص اهداف و انتخاب گزینه های متناسب با اهداف و مسائل تون آشنا میکنه.

در نابخردی‌های پیش‌بینی‌پذیر، دن آریلی نیروهای پنهانی را که در تصمیم‌گیری ما تأثیر می‌گذارند توضیح می‌دهد. او سپس راهکارها و نکاتی را در‌مورد چگونگی انتخاب بهتر به‌ویژه درمورد پول، تعاملات اجتماعی و خوشبختی ارائه می‌دهد. مقاله و تحقیق در مورد تصمیم گیری بسیار زیاد است و مثل همه‌ی درس‌های متمم، ما بسته به بحث و موضوع، منبع یا مقاله‌ی مورد استفاده را در همان‌جا معرفی می‌کنیم.

به گونه ای که حتی آن را به عنوان جوهر تمامی فعالیت های مدیریت بر می شمارند.مسأله یابی به عنوان مهارتی مهم و حتی مقدم بر تصمیم گیری شناخته می شود چرا که تا مسأله ای نباشد تصمیمی هم اتخاذ نخواهد شد. اگر در دوراهی گیر افتاده باشید یا هر بار برای تصمیم‌گیری زمان زیادی صرف کرده باشید، طبیعتا به خوبی درک می‌کنید که تصمیم‌گیری، به مهارت نیاز دارد. برخی از افراد در این تصمیم‌گیری آنقدر مهارت دارند که در زندگی، با کمترین ضرر پیش می‌روند و دائم در حال سود کردن هستند.

اما همه‌ی آن‌ها تحت تاثیر محدوده گسترده‌ای از عوامل وابسته به موقعیت قرار نمی‌گیرند و شامل تصمیم‌های ساده‌اند مثلا تصمیم می‌گیرید که چه لباسی بپوشید و یا برای صبحانه چه چیزی بخورید و تصمیماتی از این قبیل. این کتاب به ابعاد مختلف رفتار انسانی می‌پردازد، از جمله رشد شخصیتی، روابط اجتماعی و عوامل روانی که بر تصمیم‌گیری‌ها و انتخاب‌های ما تاثیر دارند. منظور نویسنده از حرف “یک شب روی آن بخواب” این است که برای تصمیم‌گیری‌های مهم، بهتر است عجله نکنیم و به خودمان زمانی بدهیم تا ذهن ناخودآگاه روی موضوع کار کند. اولویت‌بندی اهداف و تصمیمات به شما کمک می‌کند تا اولویت‌هایتان را شناسایی کنید و منابع و انرژی خود را صرف مهم‌ترین تصمیمات کنید. تصمیمات حیاتی را زودتر بگیرید و مسائل کم‌اهمیت را به تعویق بیندازید.

طی این راه‌حل، شما می‌توانید به این درک برسید که به کدام شرایط که به نفع شماست، بله؛ و به کدام شرایط که واقعا به ضرر شماست؛ سریعاً نه بگویید. «ری دالیو» یک فرد موفق در کسب و کار هست که خودش رو به لیست 100 ثروتمند برتر دنیا رسونده. در مدت زندگی خودش، سعی کرده تصمیماتش رو بر اساس اصولی پیش ببره و این اصول رو تو این کتاب به من و تو هم یاد میده.

این کتاب از «جعبه‌ابزار» به‌عنوان استعاره استفاده می‌کند تا نشان دهد چگونه برای انجام کار نمی‌توانیم فقط با یک ابزار کار کنیم، چراکه باید بیاموزیم چگونه از چندین ابزار به نفع خود استفاده کنیم. تحقیقات بارها ‌و ‌بارها نشان داده‌اند که انسان‌ها در امر تفکر چقدر غیر‌منطقی‌اند. به‌دنبال اطلاعاتی هستیم که باورهایمان را تقویت کنند و اطلاعاتی را که این کار را نمی‌کنند کم‌اهمیت می‌دانیم. به نظر می‌رسد وقتی صحبت از انتخاب می‌شود، مغز ما «ابزار معیوبی» است.

اکنون این موضوع آشکار شده است که اقتصاد، و در واقع کل ساختار اجتماعی آن‌ها زیر بار این توهم گرانقیمت فروپاشید. بخش اول مغز، تفکر سریع و احساسی رو به عهده داره و بخش دوم مغز، تفکر آهسته و منطقی رو. ما چطور فکر میکنیم؟ چه عواملی روی تصمیم گیری ما تأثیر میذاره؟ این سوال و کلی سوال دیگه، قراره تو کتاب «تفکر سریع و آهسته» توسط برنده جایزه نوبل جواب داده بشه.

مدل نویسنده از ذهن، شامل سه عملکرد اساسی به نام‌های تحلیل، ترکیب و ارزش‌گذاری است. هرگاه ما به صورت آگاهانه به چیزی فکر می‌کنیم، حداقل از یکی از این سه عملکرد استفاده می‌کنیم. یادگیری از تصمیمات گذشته و تحلیل اشتباهات می‌تواند به شما در بهبود مهارت‌های تصمیم‌گیری هوشمندانه کمک کند. هیچ‌کس از اشتباهات مصون نیست، اما می‌توانید از آن‌ها برای بهبود تصمیمات آینده استفاده کنید. آنی دوک (Annie Duke) نویسنده‌ی شناخته‌شده‌ی کتاب‌های توسعه‌ی فردی، این بار با کتاب چگونه تصمیم بگیریم (How to Decide) بازگشته است. او در این کتاب به مخاطب کمک می‌کند تا در مقاطع مهم زندگی‌اش و در هنگامی که برای ایجاد تغییر و تحول، بر سر دوراهی است، بهترین تصمیمِ ممکن را بگیرد.

این کتاب به دانشجویان کمک می‌کند تا با استفاده از ابزارها و مهارت‌های آموخته شده، بهترین تصمیم‌ها را در مواقع مختلف بگیرند و به عنوان یک حرفه‌ای موفق عمل کنند. کلمه‌ای که برایش هزاران کتاب و مقاله نوشته شده ولی هنوز هم موضوعی حل نشده است. اما اگر هر کس در زندگی واقعا به موقع تصمیم می‌گرفت، الان دنیا به معنای واقعی کلمه گلستان می‌شد. گاهی آنقدر شرایط در زندگی پیچیده می‌شود که یک تصمیم‌گیری ساده به سخت‌ترین وضعیت ممکن تبدیل می‌شود. برای مثال، گاهی باید تصمیم بگیرید که با کسی که همیشه در محل کار آزارتان می‌دهد، چگونه رفتار کنید.