در این کتاب، مولانا با استفاده از داستانها، مثالها و اشعار، به تربیت روحی و اخلاقی انسان پرداخته و به دنبال رسیدن به عشق الهی و وصال با خداوند میباشد. این کتاب به عنوان یکی از مهمترین آثار ادبیات فارسی شناخته میشود و از نظر ادبی، فلسفی و تربیتی ارزشمند است. این کتاب شعر عرفانی با «بشنو از نی…» آغاز میشود و مخاطب را به گوش کردن و تأمل فرا میخواند. از نام کتاب هم معلوم است در قالب شعری مثنوی سروده شده است.
این کتاب شهرتی جهانی داشته و اشعار آن در بین بسیاری از مردم جهان رواج دارد. اگر علاقه زیادی به خواندن اشعار مولانا دارید، میتوانید همین حالا کتاب “مثنوی معنوی” را به صورت رایگان از سرزمین دانلود دریافت کنید. در میان گنجینههای ادب پارسی، اثری درخشان همچون الماسی کمیاب میدرخشد که هر نگاه به آن، معنایی تازه را آشکار میسازد. این اثر بیهمتا چیزی نیست جز کتاب مثنوی معنوی، شاهکار جاودانهی مولانا جلال الدین محمد بلخی که در قرن هفتم هجری سروده شده است. این کتاب شعر ارزشمند، شامل شش دفتر و حدود ۲۶,۰۰۰ بیت است که مفاهیم عمیق عرفانی و اخلاقی را در قالب حکایات و تمثیلهای جذاب بیان میکنند.
جهان بینی مولوی، یک جهان بینی عرفانی است و اساس و محور این جهان بینی، وحدت وجود و وحدت تجلی است. مثل کبوتر رفت و مثل کبوتر برگشتمولانا هر چه در دمشق جست و جو کرد، شمس را نیافت و مجبور شد به قونیه بازگردد. او در این سفر روحی و معنوی، شمس را به شکل و جسم نیافت، بلکه واقعیت شمس را در درون خود دید و دریافت که آنچه او به دنبال آن بود، وجود داشت. و در همان حال شمس بر او ظاهر شد و این سفر معنوی را به کمال مطلوب خود رساند. آنچنان مست و مسحور زیبایی خورشید بودند که درد و خستگی این سفر طولانی و سریع به شیرینی شهد و عسل بود.
وزن این مثنوی «فاعلاتن، فاعلاتن، فاعلن» است که کوتاه و چابک و سرودگونه است. این نسخه از کتاب مثنوی معنوی که همچون دیگر کتابهای موجود در کافهکتاب، توسط کاربران سایت ارسال شده است، بنابر اطلاعاتی که در داخل خود کتاب موجود است، توسط «آقای حسین کُرد» و «پایگاه اینترنتی صوفیسم» تایپ و PDF شده است. به هر روی مثنوی معنوی، یکی از یادگارهای جاودانه چکامه پارسی است که با هر بار خواندن آن، بیشتر تشنه بازخوانی آن میشویم. دانلود و مطالعه این کتاب را به همه دوستداران و دلباختگان ادبیات شیرین پارسی، پیشنهاد میکنیم. برای دانلود قانونی کتاب مثنوی معنوی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
افرادی که به داستانها و حکایات آموزنده علاقه دارند نیز از مطالعهی این اثر لذت خواهند برد. پدر او مولانا محمد بن حسین، خطیبی معروف به بهاءالدین ولد و سلطان العلما، از بزرگان صوفیه و مردی عارف بود و نسبت خرقه ی او به احمد غزالی می رسید. سلطان العلما احتمالا در سال 610 قمری، همزمان با هجوم چنگیزخان از بلخ کوچ کرد و سوگند یاد کرد که تا محمد خوارزمشاه بر تخت نشسته، به شهر خویش بازنگردد.
دکتر عبدالحسین زرین کوب در کتاب ارزشمند «پله پله تا ملاقات خدا» به این نکته اشاره میکند که مولانا این اشعار را در طول شبها میسرود و حسامالدین چلبی آنها را مینوشت. بدون هیچ تردیدی باید دیدار مولوی و شمس را نقطه عطفی در تاریخ زندگی وی و همچنین نقطه عطفی در تاریخ ادبیات پارسی بدانیم. این دیدار چنان مولانا جلال الدین را منقلب کرد که گویی او دوباره متولد شد. شاید اگر این دیدار نبود، امروز ما با شاهکاری مثل مثنوی معنوی هرگز مواجه نبودیم.
کتاب قدیمی و نایاب “ربابنامه” دفتر شعر سلطان ولد فرزند مولانا جلالالدین بلخی است. این نسخه از کتاب نایاب ربابنامه در سال 1358 خورشیدی گردآوری و چاپ شده است.درباره کتاب ربابنامه ربابنامه یک مثنوی عرفانی است که توسط پسر حضرت مولانا تقریر یافته است. این کتاب ترکیبی از نظم و نثر است و دارای مفاهیم عرفانی و عمیق انسانی است.سلطان ولد این مثنوی را در زمان حکومت اولجایتو (سلطان ایلخانی) به …
مولوی در شهر قونیه به سخنرانی و اندرز مردم پرداخت و بعد از مدتی خانقاه او تبدیل به مرکز مهم و اساسی تصوف شد. مثنوی معنوی (یا مثنوی مولوی)، نام چكامهاي از مولانا جلالالدین محمد بلخی شاعر و صوفی ايراني است. این کتاب از ۲۶٬۰۰۰ بیت و ۶ دفتر تشکیل شده و یکی از برترین کتابهای ادبیات عرفانی کهن و حکمت پارسی پس از اسلام است. مولوی در این کتاب مجموعهای از اندیشههای فرهنگ اسلامی و ايراني را گرد آوردهاست.حکایتهای باشنده در مثنوی از بنگاهها و منابع گوناگون كهنتر آمدهاند. کتاب مثنوی معنوی مولانا جلال الدین بلخی یکی از شاهکارهای ادبیات فارسی است که توسط مولانا جلال الدین بلخی در قرن هفتم هجری نوشته شده است. این کتاب به صورت دوبیتی نوشته شده و شامل بیش از ۲۵ هزار بیت است.
موضوع اصلی کتاب مثنوی معنوی، تربیت روحی و اخلاقی انسان و رسیدن به عشق الهی است. مثنوی معنوی (یا مثنوی مولوی)، نام چکامهای از مولانا جلالالدین محمد بلخی شاعر و صوفی ایرانی است. مولوی در این کتاب مجموعهای از اندیشههای فرهنگ اسلامی و ایرانی را گرد آوردهاست. یکی از جنبههای مهم مثنوی معنوی، تأثیر گستردهی آن بر هنر و ادبیات جهان است. در میان چهرههای شاخص غربی که به ترجمهی آثار مولانا جلال الدین محمد بلخی پرداختهاند، میتوان به رابرت بلای، شاعر و نویسنده برجستهی آمریکایی، و کولمن بارکس، شاعر و مترجم نامدار آمریکایی، اشاره کرد. تلاشهای ارزشمند این افراد در ارائهی ترجمههای خلاقانه از مثنوی، دریچهای نو به روی مخاطبان غیرفارسیزبان گشوده و اندیشههای ژرف عرفانی مولانا را در دسترس جهانیان قرار داده است.
اخیرا روزنامه تایمز، مثنوی مولوی را در کنار گلستان سعدی، در شمار صد کتاب ارزشمند تاریخ که صددرصد ارزش خواندن و مطالعه دارند، قرار داده است. این دو کتاب از معدود کتابهای غیرانگلیسی هستند که در این لیست دیده میشوند. دیگر اثر او، مجموعه اشعاری است که به نام مراد و مرشد خود، دیوان شمس تبریزی نامگذاری کرد.
ثبت ديدگاه