با رضایت از این‌که به اندازه کافی آموخته است، به پاریس برمی‌گردد. سوفی مک دونالد دوست دوران کودکی لری، ایزابل و گری است. او همچنین به طور پنهانی عاشق لری بوده و دوست داشته با او وقت بگذراند، کتاب بخواند و صحبت کند. سوفی ازدواج می‌کند، اما بعد از تصادف رانندگی که در آن شوهر و فرزندش کشته می‌شوند، به الکل و مواد دیگر اعتیاد پیدا می‌کند. موام اشاره می‌کند که گاهی مدت‌های طولانی از قهرمان داستانش بی‌خبر بوده و در کتابش هم قرار نیست از شیوه داستان‌سازی استفاده کند تا این فضا را پر کند. آن‌چه خواندید بخشی از داستان کوتاه « از همین حالا دلم برات تنگ شد» یکی از یازده داستان کتاب عشق زیاد هم قیمتی نیست است.

لبه تیغ اثر ویلیام سامرست موآم نویسنده مشهور انگلیسی است که برای اولین بار در سال 1944 منتشر شد.موآم در این کتاب با زبانی ساده به مفهوم زندگی و معنا پرداخته است. کتاب لبه تیغ رمانی داستانگو و پرکشش است که حاصل تجربیات سامرست موام در سیر و سفر به گوشه و کنار دنیاست که  منجر به شناخت وسیع او از زندگی شده. از کتاب حاضر دو بار اقتباس سینمایی شده ؛ بار اول سال ۱۹۴۶ ادموند گولدینگ  و بار دوم جان بایرم  در سال ۱۹۸۴.

در اين نوع نگاه خوشبختي بر پول و ثروت وابسته مي شود. خانم اليزابت شخصيت است که در اين داستان به همين سبک زندگي مي کند، او حتا عشق را به پاي پول و ثروت قرباني مي کند با اين توهم که سعادت را فراچنگ آورد، اما اين سعادت محقق نمي شود. تا آخر داستان، زندگي اش آن طور که تصور مي کرد رقم نمي خورد. در اين نوع زندگي، همه خوشبختي ها و سعادت مربوط و منوط مي شود به جاه و مقام اجتماعي. در چنين سبک زندگي، اگر کسي داراي جاه و مقام باشد خودش را سعادتمند مي پندارد و در صورتي عکس آن، تيره بختي و نگون بختي را احساس  مي کند. در اين کتاب، زندگي اليوت دقيقا به همين شکل است، کسي که يک عمر براي جايگاه اجتماعي مهماني داده و تجمل گرايي کرده.

نظر شما در مورد رمان لبه تیغ چیست؟ لطفا اگر این کتاب را خوانده‌اید نظرات خود را با ما و همه‌ کاربران کافه‌بوک در میان بگذارید. با نظر دادن در مورد کتاب‌ها در انتخاب کتاب به همدیگر کمک می‌کنیم. در آخر به این نکته اشاره کنیم که ترجمه کتاب مناسب بود. کسانی که با مجموعه «ادبیات کلاسیک جهان» از نشر علمی فرهنگی آشنایی داشته باشند می‌دانند که این کتاب‌ها معمولا ویرایش آنچنانی ندارد و اغلب اشتباهاتی در کتاب دیده می‌شود.

این نشان می‌دهد در دنیای پس از جنگ جهانی دوم انسان‌ها تا چه اندازه نیازمند یافتن درک جدیدی از زندگی برای تحمل بار رقت‌انگیز آن بوده‌اند. اکنون و در زمانه و جغرافیایی که شرایطش دست‌کمی از بحران‌های قرن بیستم ندارد، خواندن این کتاب دریچه‌ی جدیدی است برای یافتن درکی نو از آرامش و معنای زندگی. در این رمان سامرست موام به سراغ موضوعی رفته که جواب دادن به آن همواره دغدغه انسان بوده. کتاب لبه تیغ داستان خلبان جوانی به نام لاری‌ست که در طول جنگ جهانی و پس از آن به دنبال معنای زندگی‌ست.

جنگ چون موریانه لاری را از درون تهی کرده و حالا او نیاز به معنویات و معنای به‌خصوصی دارد تا خود را بازیابد. در جهان ماتریالستی امروز، اولویت‌های بسیاری از ما در زندگی تغییر کرده است، گاه مادیات آنچنان درجه‌ی اهمیتی یافته که داشتن معنای زندگی کاملا به حاشیه رانده شده. اگر شما هم در میانه‌ی سفر زندگی به دنبال راهی برای تجدیدنظر در اصول و ارزش‌های خود می‌گردید، کتاب لبه تیغ می‌تواند شروع یک سفر تازه باشد. کتاب در ابتدا به دلیل وصف مهمانی های اشرافی کمی خسته کننده به نظر می آید و گاهی از موضوع اصلی فاصله می گیرد. زیرا نویسنده در برخی مقاطق از شخصیت اصلی داستان دور بوده است.