آریستودموس چنین گفته بود که روزی او سقراط را برخلاف همیشه آراسته می‌بیند. از او می‌پرسد که کجا می‌روی و سقراط پاسخ می‌دهد به مهمانی آگاثون و از او می‌خواهد که همراهش برود و از پی او راه می‌افتد. آریستودموس به خانهٔ آگاثون می‌رسد ولی سقراط بر ایوان خانهٔ همسایه به اندیشیدن نشسته و از او جا مانده‌است.

کتاب ضیافت از افلاطون به عنوان یکی از مهم‌ترین متون فلسفی در باب عشق شناخته می‌شود و به واسطه پرداخت عمیق و چندوجهی به این مفهوم،  بر اندیشه و ادبیات غرب تاثیر بسزایی گذاشته است. علاوه بر این، این اثر به لحاظ ساختار روایی و شیوه‌ی  گفتگو نیز حائز اهمیت است و الهام‌بخش آثار ادبی و فلسفی متعددی در طول تاریخ بوده است. رساله‌‌ی ضیافت، یکی از شناخته‌‌شده‌‌ترین و مهم‌‌ترین آثار افلاطون، گفت‌‌وگویی فلسفی درباره‌‌ی ماهیت و فضایل عشق (اروس) است.

شخص دانشمندتر را نیازی به کسب دانش و حکمت نیست و همچنین شخص نادان هم به تحصیل دانش نمی‌پردازد. زیرا خود را دانا می‌شمارد و بدبختی افراد نادان در همین است و همچنین است آدمی که واقعاً خردمند است! چون انسان‌های دانا، دانا هستند و خود را بی‌نیاز از طلب و جویایی دانش می‌دانند.

رید معتقد است که افلاطون در این دو اثر به دنبال تعلیم و تربیت است. افلاطون یا آریستوکلس در سال ۴۲۷ پیش از میلاد در خانواده‌‌ی بزرگ‌‌زاده به دنیا آمد. افلاطون در دوران کودکی پدر خود را از دست داد و مادرش با یکی از دوستان نزدیک رهبر آتن ازدواج کرد. با ورود افلاطون به خانواده‌‌ی پریکلس -رهبر آتن- او توانست سیاست بیاموزد و همچنین شعر بگوید. او به دلیل علاقه‌‌ای که به فلسفه داشت، شعر گفتن را کنار گذاشت و وارد جهانِ فلسفه شد.

نشر جامی از جمله انتشارات خوش‌‌نام ایرانی در بازار کتاب است. نشر جامی طی بیش از سه‌دهه توانسته است کتاب‌‌های مختلفی را در حوزه‌‌های ادبیات، علوم اجتماعی، فلسفه، تاریخ، هنر و روانشناسی چاپ نماید. بعد از استقبال خوانندگان از آثار این نشر، نشر جامی در دهه‌‌های بعد، توانست فعالیت خود را وسعت داده و انتشارات مصدق و انتشارات فرهنگ برتر را به زیرمجموعه‌‌های خود اضافه کند. آن‌‌ماری فوروسولونو، معتقد است که این اثر یک متن پست‌مدرن است که گفت‌‌وگوهای سخنرانانش الزاما در امتداد یکدیگر نیستند.

اما عموم دانشمندان بزرگ یونان نیز بدان اساطیر معتقد بوده‌اند. چه مذهب رسمی و آیین زندگانی آنها بنابر پرستش و ستایش ارباب انواع بوده است. این گفتگو یک مکالمه دوستانه از سخنرانی‌هایی را به تصویر می‌کشد که توسط گروهی از مردان برجسته در یک ضیافت ایراد می‌شود. این افراد شامل سقراط فیلسوف، آلکیبیادس شخصیت سیاسی و ژنرال و آریستوفان نمایشنامه‌نویس است. اگر به فلسفه، عشق و ادبیات علاقه دارید، مطالعه کتاب ضیافت را به شما توصیه می‌کنم. شما اکنون به راحتی میتوانید فایل PDF کتاب ضیافت از افلاطون را از سایت پانی بوک دانلود فرمایید.

در کتاب ضیافت افلاطون هم درباره ماهیت عشق، عشق به عنوان واکنشی به زیبایی ، نیرویی کیهانی، انگیزه ای برای کنش های اجتماعی و ابزاری برای تربیت اخلاقی سخن به میان آمده است. اما حقیقت امر این است که خدایان، حکمت و دانش نمی‌جویند، زیرا خود دانشمندند. شخص نادان هم به تحصیل دانش نمی‌پردازد؛ زیرا خود را دانا می‌شمارد و بدبختی افراد نادان در همین است. چون انسان‌های دانا، دانا هستند، خود را بی‌نیاز از طلب و جویای دانش می‌دانند.

او می‌گوید عشقی که در آن میل به تولید مثل وجود دارد عشقی پست و میل به گسترش دانش و شناخت عشقی والا است. در حقیقت پیام سقراط و افلاطون این است که آنچه در درون و سیرت انسان است بر ظاهر و صورت او برتری و اهمیت بیشتری دارد. ضیافت یکی از مهمترین دیالوگ‌های افلاطون با موضوع اروس یا عشق است که در یکی از مهمانی‌های آتن، که سقراط نیز حضور داشته، اتفاق می‌افتد.

کتاب ضیافت نوشتۀ افلاطون، رساله‌ای درباره عشق با حالت روایی و داستانی است. ضیافت یکی از مهمترین دیالوگ‌های افلاطون با موضوع اروس یا عشق است که در یکی از مهمانی‌های آتن، که سقراط نیز حضور داشته، اتفاق می‌افتد.این دیالوگ از دیالوگ‌های سقراطی افلاطون است که در آن‌ها سقراط چهره اول آن است. این رساله به گونه روایتی‌‌ست که در بخشی از آن خواننده شاهد گفت و گوی بازیگران آن با یکدیگر است. افلاطون نخستین فیلسوفی است که آثار مکتوبی از او به جا مانده .