این کتاب در سال ۱۹۹۷ یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان شد و آوازه دوباتن را به گوش جهانیان رساند. کتاب خودشناسی نوشته‌ی آلن دوباتن، کتابی کم‌حجم و پرمغز است که در قالب شش فصل تنظیم شده و در دسته‌ی کتاب‌های روانشناسی، موفقیت و خودسازی قرار می‌گیرد. این کتاب که دستیار مخاطبان در حوزه‌ی خودشناسی است، با ترجمه‌ی محمدهادی حاجی بیگلو در انتشارات کتاب سرای نیک به چاپ رسیده است. مجموعه‌ی مدرسه‌ی زندگی (The School if Life) برای آموزش، سرگرمی و تغییر زندگی ما ایجاد شده است. مؤسسه‌ی مدرسه‌ی زندگی، برای رسیدن به این هدف از فیلم، کارگاه‌ آموزشی و کتاب بهره‌ می‌گیرد و یک انجمن حمایتی را نیز ایجاد کرده است. کتاب‌های «جستارهایی در باب عشق»، «چگونه کلمات مناسب را کشف کنیم» و «تسلی‌بخشی‌های فلسفه»، چند نمونه از کتاب‌های این مجموعه هستند.

وقتی خطرات ناشی از ترابرد عاطفی را درک کنیم، آن‌گاه در برابر آزردگی و قضاوت‌گری، هم‌دلی و تفاهم را ترجیح خواهیم داد. در این صورت چه‌بسا دریابیم که باعث و بانی امواج ناگهانی اضطراب یا خصومت در دیگران، لزوماً همیشه ما نیستیم، و از همین رو ضرورتی ندارد که همواره با خشم و غرور جریحه‌دارشده با آن‌ها مقابله کنیم. این امکان هم وجود دارد که برآشفتگی‌ یا سرزنش‌گری به هم‌دلی و دل‌سوزی بابت دشواری‌هایی تبدیل شود که همه‌‌ی ما با گذشته‌مان داریم. آلن دوباتن معتقد است خودشناسی آنچنان اهمیتی دارد که فقط بر اساس شناختی دقیق از وجود خود افراد است که می توان تصمیم هایی قابل اطمینان گرفت؛ به خصوص در قلمرو زندگی شخصی و زندگی شغلی. بلوغ مستلزم این است که با والاطبعی تمام بپذیریم که با ترابردهای متعددی سر و کار داریم و ملزم هستیم که بکوشیم به شکلی منطقی گره آن‌ها را باز کنیم. منظور این است که درباره سرچشمه‌های مشکلاتمان اندکی درایتمان را بالاتر ببریم و بدین ترتیب، دریابیم که به‌طور مشخص درباره‌ی کدام جنبه‌های زندگی‌مان باید مراقبت و دقت بیشتری به خرج دهیم.

در نتیجه‌ی چنین رویکردی به زندگی، افراد می‌توانند چالش‌ها و شکست‌های اجتناب‌ناپذیر زندگی را با انعطاف پشت سر بگذارند. ضمن آنکه به‌جای پشیمانی از گذشته و پیش‌بینی آینده، در لحظه زندگی کنند و معنای لحظات عادی زندگی را دریابند. از دیگر نتایج تقویت پذیرش که نویسنده‌ی این کتاب به آن اشاره می‌کند، تقویت صمیمیت است. وی اذعان می‌کند زمانی که نقص‌ها و آسیب‌های خود را می‌پذیریم، عمیق‌تر با دیگران ارتباط می‌گیریم و حس هم‌دلی ما با دیگران پرورش می‌یابد. آلن دوباتن در کتاب صوتی‌ای که پیش روی شماست، مفهوم خودشناسی را از جنبه‌های گوناگون فلسفی، جامعه‌شناختی و خصوصاً روانشناختی بررسی نموده است. او همصدا با سقراط، بیان می‌دارد که مهم‌ترین شرط برای دستیابی به هر نوع بینش منسجمی درباره‌ی زندگی، خودشناسی است.

و از همین رو ضرورتی ندارد که همواره با خشم و غرور جریحه‌دار شده با آن‌ها مقابله کنیم. این امکان هم وجود دارد که برآشفتگی‌ یا سرزنش‌گری به همدلی و دلسوزی بابت دشواری‌هایی تبدیل شود که همه‌ ما با گذشته‌ مان داریم. منظور این است که درباره سرچشمه‌های مشکلاتمان اندکی درایتمان را بالاتر ببریم و بدین ترتیب، دریابیم که به طور مشخص درباره کدام جنبه‌های زندگی‌مان باید مراقبت و دقت بیشتری به خرج دهیم. در دوران قدیم، شجره‌نامه‌ها صرفاً برای این نبودند که به خود فرد شناختی درباره اصل و نسبش بدهند.

مؤلفه‌هایی مانند عواقب یک تصمیم، اثر تصمیم بر جایگاه اجتماعی ما، حرف مردم در مورد تصمیم ما، اما در اکثر تصمیم‌هایمان، یک مؤلفه همیشه جایش خالی است و آن‌هم اینکه این تصمیم چه تأثیری روی خودمان خواهد داشت؟. تا زمانی که نتوانیم خودمان، استعدادهایمان و توانایی‌های بالقوه‌مان را بشناسیم نخواهیم توانست قضاوت صحیحی درباره خودمان داشته باشیم. البته که شناخت خود، کار ساده‌ای نیست و نیاز به زمان و انرژی زیادی دارد، اما نشدنی نیست. آلن دوباتن سعی کرده تا راه شناختن خودمان را کمی هموارتر کند او که خود فلسفه خوانده سعی کرده تا گفتمان فلسفی برای شناخت خود را هموارتر کند. پس به‌جای اینکه مجبور باشیم که درگیر کتاب‌های طویل و قطور سنگین فلسفی برای بیشتر شناختن خود شویم می‌توانیم برای شروع از کتاب صوتی خودشناسی بهره ببریم و از تمرین‌های آن استفاده کنیم.