ضحاک یا اژدهاک از پادشاهان اساطیری ایران در شاهنامه فردوسی و نماد حکام و پادشاهان اهریمنی است. با توجه به مطابقت شرایط معاصر با الگوی حکومتی تاریخی ، محتوای کتاب فراتر از بررسی اجتماعی تاریخی است و می توان به خوبی مصداق های بارز معاصر آن را نیز در ساختار اجتماعی حال حاضر ایران نیز مشاهده کرد. خبر نارضایتی مردم ایران به ضحاک میرسد و او با سپاهی به سمت ایران پیش می آید و مردم که از ستم و بی توجهی جمشید شاه به ستوه آمده اند، از پادشاهی او استقبال میکنند. اما جلوس ضحاک بر تخت شاهنشاهی ایران شوم است و آثار نحوستش از نخستین لحظه‌ها هوایدا… نه بار عامی نه جشن و سروری. اما جلوس ضحاک بر تخت شاهنشاهی ایران شوم است و آثار نحوستش از نخستین لحظه‌ها هوایدا… نویسنده برای تک تک رفتارهای بیان شده در داستان مصداق واقعی اورده است.

اوتنها فرزند خانواده و پدرش ازنوادگان میرزا سعید کلانتر،اولین پایه گذارشهر سیرجان درمحل فعلی اش است.

این نویسنده آثار ترجمه‌شده‌ای نیز از جمله کتاب‌های «دو قربانی دیگر» و «آن روزها» را به چاپ رسانده است. علی اکبر سیرجانی پس از سال‌ها تحقیق، نگارش و ترجمه، سرانجام در ششم آذر 1373 درگذشت. علی‌اکبر سعیدی سیرجانی متولد۲۰ آذر ۱۳۱۰ سیرجان، ادیب، پژوهشگر، نویسنده و فعالِ سیاسی اهل ایران بود که در تاریخ ۶ آذر ۱۳۷۳ در تهران درگذشت. سعیدی سیرجانی پس از تحصیل در دورهٔ دبستان در زادگاهش در سال ۱۳۲۷ برای ادامه تحصیل وارد دانشسرای مقدماتی کرمان شد. در سال ۱۳۳۰ برای تحصیل در رشتهٔ فلسفه به دانشگاه تهران رفت و همزمان با پایان‌یافتن تحصیلش پدر خود را از دست داد.اوایل پاییز سال ۵۶ یا ۵۵ بود که دوست فقید فاضلم احمد علی رجایی بخارایی به سراغم آمد که مریضم و باید بستری شوم و می خواهم درس شاهنامه ام را تو ادامه دهی .

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند. پس از چند سال آموزش در مناطق سیرجان و بم به تهران رفت و نخستین همکاری‌های خود را با معین برای لغت نامه دهخدا آغاز کرد. از طرفي پياده سازی دموكراسي كه نسخه ای است از طرف جوامع ديگر با ساختار ديگر در يك نظام قبيله ای وجود ندارد. چون دموكراسی عملكرد شخص نيست بلكه از ساختار اجتماعی و فكری جامعه مي تراود.

سیرجانی همکاری با لغت‌نامه‌ی دهخدا و دانشنامه‌ی ایرانیکا، تصحیح متون ادبی کهن و تألیف کتاب‌های متعددی را در کارنامه‌ی ادبی خود دارد. «ضحاک ماردوش» و «شیخ صنعان» از جمله کتاب‌های برجسته‌ی وی به شمار می‌آیند. علی اکبر سعیدی سیرجانی پس از انقلاب نیز به فعالیت‌های ادبی خود ادامه داد. داستان «شیخ صنعان» و زبان تند و تمثیلی آن، «وقایع اتفاقیه» که اشاراتی به گزارش خفیه‌نویسان انگلیس در سال‌های پایانی قاجار دارد، و «یادداشت‌های عینی» که نوشته‌های صدرالدین عینی، بنیان‌گذار ادبیات نوین تاجیکستان، را در بر دارد، از آن جمله است.

انسآنان از او رویگردان خواهند شد و میخواهند به مرداس که اسم نیکی داشته است. برخی از بهترین آثار علی اکبر سعیدی سیرجانی نظیر کتاب صوتی سیمای دو زن و کتاب صوتی ضحاک ماردوش را می‌توانید در کتابراه بیابید. علی اکبر سعیدی سیرجانی، زاده‌ی بیستم آذر 1310، از جمله نویسندگان، ادیبان و پژوهشگران نامدار ایرانی به‌شمار می‌رود.