براي نمونه، هنگامي كه سرگذشت خسروپرويز را بازگو میکند ، به كارها و رفتارهاي او پرداخته و اين كه عبرت نگرفتن از گذشتگان اورا به چه سرنوشتي دچارکرد.شيوه‌ي او در نگارش تاريخ ، شيوه‌ي محدثان است، يعني هرگاه مطلبي را از كتابي استخراج كرده ، نام سند و كتاب را ذکر میکند. طبري تاريخ اسلام را به این خاطر مي‌نويسد كه اين دين بزرگ سراسر دنياي متمدن زمانه خود را فرا گرفته و فرهنگ‌ هاي بزرگ ايران و روم و پيروان ادیان مختلف از مسيحي و بودايي تا زرتشتي در برابر آن تسلیم شدند. هدف طبري از نگارش تاريخ ، ثبت و ضبط تاريخ جهان از آغاز آفرينش تا زمان خود او بوده است. پیش‌تر نسخه PDF این کتاب با کیفیت عالی برای علاقمندان و دوستداران و کاربران ارزشمند کافه‌کتاب مهیا شده بود. هم‌اکنون برای نخستین‌بار، نسخه صوتی این کتاب برای استفاده کاربران عزیز و گرامی کافه‌کتابی مهیا شده است. لطفا فایل ها را در کامپیوتر و ترجیحا با استفاده از نرم افزار دانلود منیجر دانلود کنید.

کتاب صوتی تاریخ طبری از دوران قبل از بعثت پیامبر و سپس گزارش سال به سال از تاریخ صدر اسلام از بعثت پیامبر، هجرت به مدینه، فتح مکه و جزئیاتی از اموال و زندگی پیامبر و نهایتا رحلت آن حضرت و سپس خلافت ابوبکر تا جنگ قادیسه است. کتاب صوتی “تاریخ طبری” مشهورترین و به‌نام‌ترین کتاب تاریخ می‌باشد که توسط محمد بن جریر طبری در قرن سوم هجری (نهم میلادی) در سیزده جلد تالیف شد. کلبه دانشی های عزیز برای استفاده بهینه تر از سایت می توانید در قسمت جستجوی سایت نام کتاب نویسنده و حتی سبک کتاب وجزوات مورد نظر خود را جستجو کنید . در بخش بعدی کتاب طبری به نقل تاریخ پادشاهان ساسانی می‌پردازد، و از آنجا به نقل زندگی پیامبر اسلام، محمد می‌پردازد. در این کتاب وقایع پس از شروع تاریخ اسلامی (مقارن با هجرت به مدینه) به ترتیب سال تنظیم شده و تا سال ۳۰۲‌ق را در بر می‌گیرد. تاریخ الرسل و الملوک معروف به تاریخ طبری کتابی است به زبان عربی که توسط محمد بن جریر بن یزید بن کثیر بن غالب طبری، (درگذشت ۳۱۰ قمری) تاریخ‌نگار و پژوهش‌گرِ ایرانی مسلمان در ۳۰۳‌ق نوشته‌ شده‌است.

تاریخ طبری یا تاریخ الرسل و الملوک، اثر محمد بن جریر طبری، مورخ و مفسر ایرانی، یکی از مهم‌ترین و مشهورترین کتاب‌های تاریخ اسلام و ایران است. پکیج کتاب صوتی تاریخ طبری در 15جلد ، شرح زندگي بشر از خلقت آدم تا زمان نگارنده‌ ي آن محمد بن جریر طبری در قرن سوم هجری است. ۵- تاریخ اسلام) آخرین بخش از کتاب تاریخ طبری که مهم‌ترین و قابل‌استنادترین بخش این کتاب نیز می‌باشد، در مورد تاریخ اسلام و تاریخ ایران پس از اسلام است. این بخش که حجم اعظم کتاب را شامل می‌شود، با ذکر زندگانی پیامبر (ص) و سپس ذکر تاریخ صدر اسلام آغاز می‌شود. در ادامه، تاریخ خاورمیانه از حجاز تا ایران و همچنین شمال آفریقا و اروپا را موشکافانه و به صورت سال‌به‌سال گزارش می‌کند. 5- تاریخ اسلام) آخرین بخش از کتاب تاریخ طبری که مهم‌ترین و قابل‌استنادترین بخش این کتاب نیز می‌باشد، در مورد تاریخ اسلام و تاریخ ایران پس از اسلام است.

چه اگر طبری این اطلاعات را مکتوب نمی‌کرد، به احتمال قریب به یقین بخش زیادی از آن‌ها از بین می‌رفت و ما امروز آگاهی به‌مراتب کمتری از تاریخ ساسانیان می‌داشتیم. 4- تاریخ ساسانیان) اما چهارمین بخش از کتاب تاریخ طبری، برعکس بخش پیشین، فوق‌العاده ارزشمند است. بدون‌شک تاریخ طبری یکی از مهم‌ترین کتاب‌هایی است که در زمینه تاریخ به رشته تحریر درآمده و خوشبختانه تا امروز از پیچ‌و‌خم روزگار به سلامت عبور کرده و به دست ما رسیده است. اما به دلیل گستردگی زبان عربی در آن دوران، وی کتاب خود را به این زبان نوشت. طبری در ارتباط با تاریخ وقت ساسانی مطالب را گسترده‌تر نگاشته‌است؛ ولی در این بخش‌ها به غیر از بخش‌هایی که از روایت‌گران مسلمان نقل می‌کند.

3- تاریخ جهان باستان) بخش مربوط به جهان باستان در این کتاب با وجود ناقص بودن، اما حاوی برخی اطلاعات ارزشمندی است. شیوه کار طبری در نگارش این کتاب، بدین‌گونه است که برای ذکر هر واقعه‌ای، از کتاب‌ها، یادداشت‌ها و نقل قول‌های شفاهی گوناگون استفاده کرده است. بدین‌گونه برای شرح هر واقعه دو، سه، چهار یا هر تعدادی گزارش از منابع مختلف در اختیار داشته است را بدون دخل و تصرف و ایراد نظر شخصی، با ذکر منبع و نام شخص نقل‌کننده، آورده است. این تشریح دقیق رویدادها از تمام منابع موجود باعث گردید تا تاریخ طبری به اثری بسیار بزرگ و در عین حال بسیار قابل استناد بدل گردد. تاریخ طبری را ابوعلی بلعمی به فارسی ترجمه و تلخیص کرده‌است و چون از خود مطالب دیگری افزوده‌است و تغییرات دیگری نیز داده‌است، کتاب او نسبتاً تألیفی نو به حساب می‌آید و به نام خود او تاریخ بلعمی یا تاریخ نامه طبری نامیده شده‌است.

از نظر محمد بن جریر طبری تاريخ در حكم جريان واحدی است كه در آن هر يك از اقوام، نقش ويژه‌ خود را داشته اند و عنايت الهی با فرستادن پيامبران و نزول کتب آسمانی با مردم همراه بوده و همه ی مردم را در رودخانه‌ای به نام تاريخ به سوی مقصدی معین و مشخص كه همانا روز رستاخيز است رهنمون ميشوند. از نظر محمد بن جریر طبری تاريخ در حكم جريان واحدي است كه در آن هر يك از اقوام ، نقش ويژه‌ ي خود را داشته اند و عنايت الهي با فرستادن پيامبران و نزول کتب آسماني با مردم همراه بوده و همه ی مردم را در رودخانه‌اي به نام تاريخ به سوي مقصدي معین و مشخص كه همانا روز رستاخيز است رهنمون ميشوند. سال‌هاست که پژوهشگران و افراد علاقمند به تاریخ از کتاب رایگان و بدون سانسور تاریخ طبری برای استفاده تحقیقاتی و آشنایی با تاریخ ایران باستان و جهان باستان و جهان اسلام استفاده می‌کنند.

شيوه‌ي او در نگارش تاريخ ، شيوه‌ي محدثان است، يعني هرگاه مطلبي را از كتابي استخراج كرده ، نام سند و كتاب را ذکر میکند. چنانچه مشکلی برای دانلود فایل و یا اجرای آن دارید، به صفحه راهنمای سایت مراجعه کنید. در صورتیکه  علاقمند هستید فایل های صوتی مجموعه را بر روی DVD داشته باشید کافی است به آدرس لینک زیر رفته و سفارش خرید پستی دهید. برای نمونه، هنگامی كه سرگذشت خسروپرويز را بازگو میکند، به كارها و رفتارهای او پرداخته و اين كه عبرت نگرفتن از گذشتگان اورا به چه سرنوشتی دچارکرد.شيوه‌ی او در نگارش تاريخ، شيوه‌ی محدثان است، يعنی هرگاه مطلبی را از كتابی استخراج كرده، نام سند و كتاب را ذکر میکند. طبری تاريخ اسلام را به این خاطر می نويسد كه اين دين بزرگ سراسر دنيای متمدن زمانه خود را فرا گرفته و فرهنگ‌ های بزرگ ايران و روم و پيروان ادیان مختلف از مسيحی و بودايی تا زرتشتی در برابر آن تسلیم شدند.

1- جامع بودن آن و شرح مبسوط از وقایع از اقوال گوناگون.2- بی‌طرفی طبری در نقل گزارش‌های گوناگون و عدم داوری و ابراز نظر شخصی در جریان ذکر رویدادهای ملی و مذهبی. نکته در خور توجه این است که طبری از چه سالی شروع به نوشتن کتاب‌های خود کرده‌است ؟! برخی می‌گویند که او در سال ۲۱۰ ه‍.ق شروع به تحریر کتاب خود کرده‌است و برخی روایت‌ها حاکی از آن است که طبری بخش تاریخ عباسیان را در کتاب جداگانه‌ای به نام القطعین تألیف کرده‌است و این خود نشان دهنده این است که طبری تاریخ خود را فقط تا پایان دوره عباسیان نوشته‌است. تاریخ طبری به دلیل نقل روایات مختلف، گاه متناقض، مورد نقد برخی از مورخین قرار گرفته است. به حوادث مهم تاریخ اسلام از سال چهلم تا سال 65 از جمله حوادث مربوط به دوران خلافت و امامت امام حسن (ع) و حوادث دوران امامت امام حسین (ع) مانند حادثه کربلا می پردازد. برای دسترسی قانونی و آسان به بیش از ۵۰،۰۰۰ کتاب الکترونیک و کتاب صوتی فارسی اپلیکیشن کتابراه را، رایگان نصب کنید.

تاریخ طبری یکی از مهم ترین منابع تاریخی کهن و مرجع بسیاری از کتاب های تاریخی است. طبری در نگارش هر دوره، ابتدا مهم‌ترین حوادث آن دوره را ذکر کرده و سپس به ذکر جزئیات آن حادثه پرداخته‌ است. تاریخ الرسل و الملوک یا تاریخ الامم و الملوک، معروف به تاریخ طبری، کتابی است به زبان عربی که محمد بن جریر طبری، تاریخ‌نگار و پژوهشگر مسلمان ایرانی، در اواخر سده سوم پس از هجرت، به رشته تحریر درآورده است و یکی از بزرگ ترین و معتبرترین منابع دوره اسلامی است.