ویکتور فرانکل با نام کامل ویکتور امیل فرانکل در ۲۶ مارس ۱۹۰۵ در وین به دنیا آمد. فرانکل یکی از بازماندگان اردوگاههای کار اجباری آشویتس و داخاو است. او روانپزشک و عصبشناس اتریشی بود که به دلیل یهودی بودن، سالها در اردوگاههای کار اجباری، زندانی بود. فرانکل پدر و مادر، نامزد و برادرش را در اردوگاههای کار اجباری از دست داد و همین به او انگیزهای داد تا معنایی برای زندگی کردن پیدا کند.
این معنی میتواند کشف اعضای خانواده، ساختن کشور و یا هر چیز دیگری باشد. نویسنده در این اثر تلاش کرده تا خاطرات خود و سایر زندانیان را در اردوگاههای نازیها روایت کند و در پس آنها مکتب فکری خود با نام «معنا درمانی یا لوگوتراپی» را به شما معرفی نماید. قصه واقعی درباره رویدادهایی ست که در اردوگاه کار اجباری نازی ها پس از جنگ جهانی دوم برای زندانیان پیش آمده است. او که در دوران نوجوانی علاقه زیادی به فروید و روانکاوی داشت موفق شد در 18 سالگی اولین مقاله خود را در این زمینه بنویسد. مقالهای که بعد ها مورد توجه جوامع روانشناسی قرار گرفت و باعث توجه فروید به او شد.
کشتهشدگان کسانی بودند که برای زندگی خود معنایی نداشتند تا به امید تحقق آن زنده بمانند. آنها دریافتند چیزی که باعث مرگ زندانیان میشود گرسنگی یا بیماری نیست بلکه ناامیدی آنها از زندگی است. ویکتور فرانکل بنیانگذار لوگوتراپی، روانشناس و عصبشناس اتریشی، دارنده مدرک دکترای اعصاب و روان از دانشگاه وین و همچنین دارندهی دکترای افتخاری از 120 کشور جهان است. او در جنگ جهانی دوم همسر باردارش، والدین و برادرش را از دست داد و در چهار اردوگاه گوناگون از جمله آشویتس اسیر بود. فرانکل موفق به دریافت دکتری افتخاری از ۱۲۰ دانشگاه جهان شده و بیش از ۳۰ کتاب در زمینه معنا درمانی و معناگرایی نوشته است.
او با استفاده از تجربیات و تحلیلهایی که در پنج سال زندگی در اردوگاههای کار اجباری به دست آورد، توانست به دانش لوگوتراپی یا معنا درمانی برسد. بسیاری از افراد در چنین وضعیتی دچار یاس و ناامیدی میشوند و دیگر معنایی برای ادامه زندگی ندارند. اما ویکتور فرانکل به ما نشان میدهد که انسان میتواند سختترین شرایط قابل تصور را هم تحمل کند؛ به شرطی که معنایی برای زندگی خود پیدا کرده و با امیدواری برای تحقق آن تلاش کنند. ویکتور فرانکل در اردوگاهی اسیر بود که به طور معمول از هر ۲۸ زندانی فقط ۱ نفر زنده میماند؛ بقیه یا خودکشی میکردند و یا کشته میشدند. پس از بررسیهای بسیاری که فرانکل و دوستانش انجام دادند، متوجه شدند افرادی که پیش از اسارت قویترین، سالمترین، ثروتمندترین و باهوشترین بودند لزوماً زنده نمیمانند.
برای دریافت کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتابها و نظرات کاربران درباره کتابها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید. یافتن معنا در زندگی و تکیه به چنین معنایی در شرایط سخت از نظر ویکتور فرانکل (Viktor E. Frankl) کلید خوشبختی و رفاه شخصی است. کتاب صوتی انسان در جستجوی معنا (Man’s Search for Meaning) زندگینامهای خودنوشت است که تأثیر نظریهی «معنا درمانی» (Logotherapy) را در بدترین وضعیتهای ممکن نشان میدهد. بین سالهای 1942 تا 1945، نیروهای آلمان نازی ویکتور فرانکل را به خاطر یهودی بودن در اردوگاههای هولناک کار اجباری زندانی کردند.
انسان در جستجوی معنی را میتوان مشهورترین کتاب او در ایران دانست که چندین بار توسط مترجمهای مختلف به فارسی برگردانده شده است. این کتاب به ۲۴ زبان زنده دنیا ترجمه و بیش از ۷۳ بار تجدید چاپ شده است. ویکتور فرانکل در اثر ماندگار خود، انسان در جستجوی معنا، در نقش یک روانشناس اگزیستانسیالیست یا هستیگرا ظاهر شده و به اهمیت جستجوی معنا در زندگی میپردازد. ویکتور فرانکل با نام کامل ویکتور امیل فرانکل، روانپزشک و عصبشناس اتریشی، ۲۶ مارس ۱۹۰۵ در وین چشم به جهان گشود. این اثر، نتیجه تلاشهای او برای یافتن معنایی برای زندگی است و دو بخش دارد.
ثبت ديدگاه