این رمان در سال ۱۳۶۲ در تهران منتشر شد و در عرض یک سال به چاپ چهارم رسید. همزمان با چاپ چهارم این اثر، ترجمۀ انگلیسی آن در سال ۱۹۸۵ منتشر شد. این کتاب که تا سال ۱۳۸۵، یازده بار تجدید چاپ شده، جزو پرخوانندهترین آثار ایرانی شمرده شدهاست. عموماً رمانهای فصیح، داستانی سرراست و روایتی ساده دارند. فصیح تا حد ممکن از حاشیه رفتن و پیچیده کردن طرح داستانی پرهیز میکند و تلاش دارد رک حرفهایش را بزند.
داستان این کتاب از جایى آغاز مىشود که جلال آریان، کارمند شرکت ملى نفت ایران، ناچار مىشود در بحبوحه جنگ تحمیلى به پاریس برود. ثریاى بیست و سه ساله که بر تاثیر سانحهاى از دوسیکل بر زمین افتاده است، گرفتار پیامد مغزى شده و تمام طول داستان بر تخت آرمیده است. برای دریافت کتاب ثریا در اغما و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتابها و نظرات کاربران درباره کتابها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید. اسماعیل فصیح یکی از برجستهترین و پرکارترین نویسندگان معاصر ایرانی به شمار میرود. فصیح با نوشتن بیستویک رمان و پنج مجموعهی داستان کوتاه در طول بیش از چهار دهه نویسندگی، به عنوان یک وقایعنگار برجسته از وضعیت کشور در دورانهای مختلف زندگی نیز شناخته شده بود. کتاب ثریا در اغما از زبان جلال آریان، شخصیت اصلی داستان که بازنشسته شرکت نفت است، روایت میشود که خود نیز در خلال رمان با بیماری پیچیده روحی – روانی دست و پنجه نرم میکند.
او گهگاه در بخش برنامههای آموزشی زبان تخصصی و گزارشنویسی صنعت نفت خدمت میکرد. اسماعیل فصیح در ۲۵ تیر ۱۳۸۸ در بیمارستان شرکت نفت تهران به دلیل مشکل عروق مغزی درگذشت. این کتاب که تا سال ۱۳۸۵، یازده بار تجدید چاپ شده، جزو پرخوانندهترین آثار ایرانی شمرده شده است. باید یکی دو اثر از اساعیل فصیح را خواند تا به لم و سبک نوشتاری و روایتی کتابهای ایشان پی ببرید. به خوانندگان رمانهای فارسی، بهویژه کسانی که به سبک واقعگرایانه و فضای دههی 60 و سالهای جنگ علاقه دارند، پیشنهاد میکنیم این کتاب را مطالعه کنند.
با ساک پان امریکنش، که روزگاری در آن وینستون میفروخت با آن آواز عربی بیمعنیش که همیشه میخواند. هیکل چاق و قیافهٔ ماتش با چشمهای سفیهانه، در زمینۀ شمشادهای سوخته و درختهای قطع شده منظره را کامل میکند. حال، جلال بین دو دنیا با بىنهایت تفاوت اسیر است. دنیاى سرد و یخ زده که گاهى گل یخى در جایى که لیلا آزاده، عشق روزگار جوانى جلال، سر و کلهاش پیدا مىشود، جوانه مىزند.
مردم بیشتر شهرستانی یا آواره و یا فقط کسانی مثل خود مناند که به علتی آلاخونوالاخون شدهاند. ترک و کرد و لر و عرب خوزستانی و جنگزده و غیره همهجا ولو هستند. وقتی وارد محوطه میشوم، در این گوشه، چند تا سرباز با ریش و سبیل خاکوخلی و یونیفرم ژولیده چای میخورند. سه تا کرد، با شلوار گشاد و نیمتنه شبهنظامی و عمامه پیچازی، گوشهای نشستهاند و سیگار وینستون میکشند. یک عرب خوزستانی هم با زن و مادر و شش هفت تا بچه همه مات نشستهاند و هیچ کاری نمیکنند.
پس از بازگشت به ایران، چند ماهی را در مؤسسه انتشاراتی فرانکلین به عنوان مترجم کار کرد؛ سپس با معرفینامه صادق چوبک در سال ۱۳۴۲ درشرکت ملی نفت ایران در مناطق نفتخیز جنوب بهعنوان کارمند بخش آموزش، مشغول به کار شد. در سال ۱۳۵۹ با شروع جنگ ایران و عراق و بسته شدن دانشکده نفت آبادان، در ۴۷ سالگی و با سمت استادیار زبان انگلیسی بازنشسته شد. فصیح در مجموع به مدت ۱۹ سال در این شرکت به خدمت مشغول بود. این رمان در سال ۱۳۶۲در تهران منتشر شد و در عرض یک سال به چاپ چهارم رسید. همزمان با چاپ چهارم این اثر، ترجمهٔ انگلیسی آن در سال ۱۹۸۵منتشر شد.
مردم از همان صبح سحر با پیتهای خالی دنبال نفت به صف ایستادهاند یا نشستهاند؛ چرت میزنند، یا خوابشان برده، یا در صفهای دیگر جلوی دکانهای نانوایی و بقالی، منتظر نان و ارزاقند، یا در خوابند. علاقهمندان به داستانهای واقعگرای فارسی، بیشک از گوش سپردن به این اثر لذت خواهند برد. علاقهمندان به داستانهای واقعگرای فارسی، از خواندن این اثر لذت خواهند برد.
کتابراه مرجع قانونی دانلود کتاب الکترونیکی و دانلود کتاب صوتی است که امکان دسترسی به هزاران کتاب، رمان، مجله و کتاب صوتی و همچنین خرید کتاب الکترونیک از طریق موبایل تبلت و رایانه برای شما فراهم میکند. شما با استفاده از کتابراه همیشه و همه جا به کتابها و کتابخانه خود دسترسی دارید و میتوانید به سادگی از هر فرصتی برای مطالعه استفاده کنید. در کتابراه برای همه سلیقهها از داستان، رمان و شعر تا روانشناسی، تاریخی، علمی، موفقیت و… همچنین در کتابراه هزاران کتاب رایگان نیز قابل دانلود است. اپلیکیشن کتابخوان کتابراه برای اندروید، IOS و ویندوز در دسترس است. داستان این کتاب از جایى شروع مىشود که جلال آریان، کارمند شرکت ملى نفت ایران، ناچار مىشود در بحبوحه جنگ تحمیلى به پاریس برود.
همسرش هنگام زایمان در بیمارستان، همراه با نوزادی که در شکم داشت درگذشت. فصیح پس از یک سال کار کردن به مونتانا بازگشت و از دانشگاه میزولا مونتانا مدرک ادبیات انگلیسی گرفت. همانجا بود که ارنست همینگوی را دید و با او گپی دوستانه و کوتاه زد. سپس به دانشگاه میشیگان رفت؛ اما به دلایلی مقطع کارشناسی ارشد را نیمهکاره رها کرد و به تهران بازگشت.
ثریا در اغما را در کنار «زمستانً ۶۲» بهترین آثار اسماعیل فصیح شمردهاند. ثریا، خواهرزاده آریان، که شوهرش را در تظاهرات از دست داده، در بحبوحه جنگ هشتساله عراق با ایران و به اصرار مادر برای ادامه تحصیل به پاریس مهاجرت میکند، ولی طی یک حادثه در حین دوچرخه سواری به «اغما» میرود. وقتی دوباره چشمهایم را در هتل پالما باز میکنم هوا تاریک شده و بیرون پنجره هم سر و صدای خیابان تا حدی فرونشسته.
ثبت ديدگاه