وقتی این حواس پرتیهای دیجیتال همیشه حضور دارند و با سماجت توجه شما را به سمت خود می کشند، تنها راه چاره این است که تدبیری بیندیشیم و جلوی آنها را بگیریم. هرچند که تلویزیون ندارد اما کلی اسباب و اثاثیه دارد. محل کاری هم که پر از وسیله باشد کمتر از تلویزیون مایه حواس پرتی نیست. هرچقدر کار یا پروژهای بزرگتر باشد، همان قدر دلهره آورتر می شود.
همین مسئله اراده مان را از توان می اندازد و اقدام کردن را مشکل می سازد. مثلا، به همسر خود بگویید که شنبه صبح ماشین را به تعمیرگاه میبرید. اگر برایتان مهم باشد که او درباره شما و اینکه چقدر مایل هستید به قول هایتان عمل کنید چه فکری می کند، همان کاری را انجام خواهید داد که گفته اید. مثلاً، فرض کنید به همه اعلام می کنید که قرار است در مدت ۶ ماه رمان خود را بنویسید و منتشر کنید. به همکاران خود خاطر نشان میکنید و به دوستان و اعضای خانواده می گویید.
وقتی کار بزرگی به قطعه های زمانی کوچک تر تبدیل می شود، کمتر ترسناک به نظر می رسد. بعلاوه، نوید استراحت های منظم بین هر بازه زمانی، باعث می شود آن کار خوشایندتر و شدنی تر به نظر برسد.خود من از اینکه بخواهم ۴ ساعت متوالی بنشینم و گزارشی بنویسم وحشت می کنم. اما ۴۵ دقیقه نوشتن و بعد ۱۵ دقیقه استراحت کردن؟ ۴۰ دقیقه نوشتن و بعد استراحت ۱۰ دقیقهای؟ خب این اصلا هم مشکل نیست. اگر شما یک اهمال کار دائم باشید، این مسئله مشکل به حساب می آید. حواس پرتیهایی چون اینستاگرام دائماً شما را اغوا میکنند تا هر کاری که دارید انجام میدهید را کنار بگذارید و در عوض خوشنودی آنی که آنها به همراه دارند را انتخاب کنید. به همین دلیل است که این نوع حواس پرتیها گاهی تأثیرشان از حواس پرتیهای محیطی بیشتر است و از آنها جلو می زنند.
برای اینکه جلوی این وسوسه بایستید، قصد خود را با کسی که مجبورید به او پاسخگو باشید، در میان بگذارید. موعدی تعیین کنید تا مشخص شود تا آن زمان به قول خود عمل کرده اید یا خیر. من برای این کار از Google Calendar استفاده می کنم و به شما نیز همین را توصیه می کنم، چون این تقویم ساده، قابل فهم، و رایگان است. اما گزینه های بسیار دیگری نیز هستند که می توانید از آنها استفاده کنید.
نویسنده قلم صادقانهای دارد و به نکات جالبی اشاره میکند و لحن انگیزشیاش باعث میشود تا تلاش کنید بهترین خود باشید. این کتاب در یازده فصل درسهایی آموزش میدهد که شما را به سمت موفقیت و زندگی بهتر هدایت میکند. وقتی اهمال کاری می کنیم همه چیز را تا فردا، هفته آینده و در بعضی موارد تا «ابد» عقب میاندازیم. اهمال کاری یک بیماری روانی است که افراد را از رسیدن به تواناییهای بالقوهشان در زندگی باز می دارد. کتاب غلبه بر اهمال کاری ذهن شما را روشن میکند و چشمانتان را به سوی امکانات بینهایتی که در دسترستان است باز میکند، البته در صورتی که مایل باشید سخت تلاش کنید. این کتاب راهنمای شما خواهد بود تا با کمک آن بر اهمالکاری خود غلبه کنید.
در چنین وضعی، احتمالا میل به اهمال کاری به سراغتان می آمد. (خود من این کار را بیشتر از آن مقداری که بتوانم بشمارم در مدرسه و دانشگاه انجام دادم). می توانید از این راهکار برای هر وظیفه یا پروژه ای که احتمال می دهید آن را پشت گوش بیندازید، استفاده کنید.
ثبت ديدگاه