البته، فکر میکنم حتی وجود اشکال یا ضعف در چنین ترجمههایی را هم باید پذیرفت و به دیدهی اغماض نگاه کرد. جنس موضوع، چیزی است که ما در فارسی برای آن واژههای کافی در اختیار نداریم. با اینکه انسان تاکنون کارهای شگفت انگیزی کرده است، همچنان ناخشنود و ناراضی است و نمیداند با این قدرتی که دارد چه کند. ما تبدیل به خدایان خودساختهای شدهایم که به دنبال چیزی جز آسایش و شادی خود نیستیم و تازه هرگز هم به رضایت خاطر نمیرسیم. کتاب می خوانیم که تحلیلمان تقویت شود، آگاه تر شویم، و بتوانیم بهتر زندگی کنیم.
دانلود کتاب انسان خردمند را به محققان و پژوهشگران تاریخ جهان و جامعهشناسی، دوستداران دیرینهشناسی و علاقمندان باستانشناسی پیشنهاد میکنیم. کتاب انسان خردمند اثری است تاریخی با محوریت باستانشناسی و انسانشناسی که به بررسی تاریخ زندگی اجداد ما از دورترین ایام تا عصر حاضر پرداخته است. این کتاب یک اثر علمیپژوهشی بسیار مهم میباشد که مولف آن به دلیل اشراف کاملی که بر روی شاخههای مختلف علوم انسانی دارد، توانسته چنین شاهکاری را خلق نماید.
این کتاب را نشر نو با ترجمه نیک گرگین به فارسی در سال ۱۳۹۶ منتشر کردهاست. خردورزی نوعی توانمندی است و خردمندی میتواند دستاورد این توانمندی باشد. به هر حال، ما در اینجا با یک واژهی روزمرهی انگلیسی یا لاتین سر و کار نداریم و در مورد یک گونه (Species) حرف میزنیم. چیزی که هراری به خوبی در فصل اول کتاب انسان خردمند مورد بحث قرار داده است. سخت کوشی و یکنواختی کشاورزی با طبیعت و بدن انسان در تضاد بود و باعث بروز انواع بیماری های جسمی می شد. ۱۰۰ هزار سال پیش، انسان به عنوان یک موجود ناچیز در میان دیگر جانداران در محیط طبیعتش وجود داشت و تأثیرش بر روی محیط زیست بیشتر از دیگر جانداران نبود.
فتوحات سرزمینهای ناشناخته زمینهساز امپراتوریهای گسترده نوین شدند و منزلت علم در فراهم آوردن آگاهی جهت گسترش باز هم زیاد این امپراتوریها، و کسب ثروتهای باز هم فزونتر، به بالاترین نقطه افزایش کرد. ثروتهای افسانهای تازه پشتوانه تحقیقات علمی بیپایانی شد تا ولع سیرناشدنی دانشاندوزی را جوابگو باشد. از این بعد علم و آگاهی و امپراتوری ابعادی از یک کل یکپارچه شدند که در قالب یک نظام نوین سرمایهداری ظهور یافتند. دنیا بهسرعت به دهکده کوچکی بدل شد و مقتضیات هر نقطهای با مقتضیات سایر نقاط بر این جغرافیای یکپارچه پیوند خورد. در این برهه تنها میتوان از یک نظام جهانی فراگیر سخن گفت، جهانی که در آن پاسخهای سیاسی و اقتصادی منطقهای بیاعتبار شدهاند. در کتاب “انسان خردمند” هراری به شیوهای ساده و روان نگرشهای انسانی را بیان کرده و با بهرهگیری از دانش درباره تاریخ، زیستشناسی، اقتصاد، فلسفه و جامعهشناسی، به تحلیل تاثیر این نگرشها بر توسعه انسانی پرداخته است.
انسان خردمند قادر است از تجربیات قبلی خود استفاده کند، به تحلیل و تفسیر اطلاعات بپردازد و تصمیمات مناسبی را بگیرد. انسان خردمند از این بعد ناچار بود تا نظم زندگی خود را با مقتضیات گندمی که میکاشت هماهنگ کند و تمام عمر خود را در کنار مزرعه خود، با خانواده پرجمعیتش سپری کند. کار شاق و یکنواخت کشاورزی با محیط زیست و اندام انسان هماهنگی نداشت و او را در کام مجموعی از آسیبهای بدنی کشانید. زندگی انسان، در مقایسه با زندگی پیشینیان خود، بیش از پیش سختتر و یکنواختتر شد. زندگی کشاورزی در طی 10هزار سال عوض کردن نکرده و تحولی جدی جریان یافت. تسخیر مناطق بکر در آنسوی آبها و ضرورت کسب آگاهی نوین جهت دستاندازیهای جدید، مقتضیات همکاری میان سرمایه و تحقیقات را فراهم آورد.
این کتاب به عنوان یک منبع گرانبهای برای فهم بهتر فرهنگ انسانی و بهترین راهکارهای توسعه آن میتواند برای علاقهمندان به موضوعات مرتبط با انسانشناسی، فلسفه، جامعهشناسی و توسعه انسانی مفید باشد. هراری به صورت پرسش و پاسخ به موضوعات مختلفی مانند تکامل انسان، دلیل موفقیت بشر، تأثیر فرهنگ بر تکامل انسان، اجتماعی شدن انسان و رابطه انسان با حیوانات و محیط زیست پرداخته است. این کتاب به عنوان یکی از پرفروشترین کتابهای دههی اخیر شناخته شده است و برای علاقهمندان به علوم انسانی، تاریخ و زیستشناسی بسیار پربازدید است. هفتادهزار سال پیش، «انسان خردمند» موجودی کماهمیت بود که بیش از جاندارن دیگر، تاثیری بر محیط نداشت.
او میکوشید تنها حیات خود را در میان موجودات دیگر حفظ کند؛ اما براثر تحولات زیستی و تغییرات تطبیقی دیگر با محیط مانند کشف آتش، کار گروهی، ساختن ابزار و… به رأس هرم جانداران صعود کرد. این کتاب پس از ترجمه به انگلیسی در سال ۲۰۱۴، به بیش از سی زبان دیگر در مدت کوتاهی ترجمه شد و به مدتی به عنوان یکی از پرفروشترین کتب شناخته شد. کافهکتاب برای شما کاربران فرهیخته و عزیز این امکان را فراهم کرده است تا به صورت رایگان، کتاب انسان خردمند شاهکار یووال نوح هراری را دانلود نمایید. دکتر یووال نوح هراری از دانشگاه آکسفورد دکترای تاریخ دارد و در دانشگاه بیتالمقدس تاریخ جهان تدریس میکند.
اجداد ما به مرور توانستند با اتکا به هوش و قوه تعقل خود، مسیر حرکت تاریخ را تغییر دهند. اما انسان خردمند شروع به شکار جانوران و حتی گونههای دیگر انسانی کرد، با استفاده از قدرت کلام، برای اجتماعات خود نظم و قوانینی ابتدایی بساخت و رفتهرفته به ارباب زمین بدل گشت. کتاب PDF رایگان انسان خردمند با بخشی موسوم به انقلاب شناختی آغاز میگردد. به زعم نویسنده، انقلاب شناختی در حدود کمابیش هفتاد هزار سال پیش اتفاق افتاد. انسان خردمند پس از خروج از آفریقا و ورود به اوراسیا (آسیا و اروپا) با گونههای دیگر انسانی و حیوانی مواجه شد. در بخش چهارم کتاب، به موضوع انقلاب علمی میپردازد و اینکه چگونه این تحول باعث شد انسان ها با نابودی بقیه گونهها خود را به سلطهگران این دنیا تبدیل کنند.
نویسنده با بررسی زیست شناسی و تاریخی انسان صدهزار سال پیش تا انسان امروزی، درک ما را از انسان و بشریت افزایش می دهد. حیوانات در طول میلیونها و میلیاردها سال به تکامل و زندگی خود ادامه دادند تا نیازهایشان را برآورده کنند. اما انسان خردمند با کنترل بر حیات آنان، سعی در تغییر طبیعت آنها دارد تا آنها به جای پاسخگویی به نیازهای خودشان، نیازهای انسانها را برآورده کنند.
کتاب همچنین شامل فصولی دربارهی آیندهی بشر و تأثیرات فناوریهای نوین بر زندگی انسانی میباشد. شاید به همین علت، کسانی که Human Rights را به فارسی ترجمه کردند، ترجیح دادند به جای حقوق انسان از اصطلاح حقوق بشر استفاده کنند. باتوجه به اینکه هنوز نسخه ترجمه شده کتاب را ندیدهام، قاعدتاً توضیح من را به عنوان تایید ترجمه درنظر نگیرید. اگرچه تا این لحظه که متن را مینویسم، سه نفر از دوستانم، بخشهایی از نسخهی فارسی را خواندهاند و هر سه به اتفاق، کیفیت آن را تایید کردهاند. ۷۰ هزار سال پیش، حداقل ۶ گونه مختلف انسانی روی زمین وجود داشته است.
ثبت ديدگاه