با این حال بلافاصله پس از رحلت آخرین فرستاده الهی مردم، حق جانشینان او را پایمال نمودند و دخت النبی که برای دفاع از ولایت به پا خاسته بود را به شهادت رساندند. کتاب «اصحاب امام علی علیهالسلام» اثری است تحقیقی که سیداصغر ناظمزاده قمی آن را تالیف نموده و انتشارات بوستان کتاب قم آن را در 2 جلد منتشر نموده است. این که در دورانی از تاریخ، شخصیت بزرگی چون امیرالمؤمنین علیهالسلام با یاری چه کسانی توانست برگ مهمی از تاریخ را رقم زده و نقطه عطفی ماندگار ایجاد کند، اهمیت موضوع این کتاب را روشن میسازد. علامه شرف الدین، در مبحث اول این کتاب، درباره رهبری مذهبی و امامت در مذهب با ارائه دلایل عقلی و شرعی كه حدیث ثقلین یكی از روایتهای معتبر آن است, سخن رانده و مستندات قرآنی خود را از آیات متعدد و متنوع قرآن استخراج كرده و در پاورقی ذكر كرده است. این کتاب فضایل و مناقب امام علی (ع) را در منابع اهل سنت، پیش روی مخاطبان خود قرار می دهد.
تمامی مولفان میتوانند کتابها و مقالات با ارزش خود را برای انتشار رایگان به کتاب سبز ارسال کنند. رهبر معظم انقلاب از روی همین کتاب در نماز جمعه تهران در سال امام علی متنی را خوانده و از جورج جرداق مسیحی برای این کتاب تجلیل نمودند. مجموعه دانشنامه امیرالمومنین(ع) بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ، نگاه جامعی است به زندگانی امیر مؤمنان، سیره علوی و تاریخ حیات ایشان. نهجالبلاغه را تا پیش از این با ترجمه مرحوم”فیض الاسلام” میشناختند و در پانویس تحقیقات به آن مراجعه میدادند.
مولف در این کتاب شعر شعرای فارسی زبان را به صورت موضوعی دسته بندی کرده و از زمان ولادت حضرت علی(ع) آغاز کرده است. در کتاب آیینه خورشید در هر موضوع تک بیت هایی از شاعران مختلف ذکر شده است، در پایان کتاب نیز اشعار برگزیده از شاعران معاصر و کهن ادب فارسی آمده است. این کتاب دربردارنده نمایه آیات، روایات، اعلام، اماکن، کتاب ها و منابع است که استفاده از آن را تسهیل می کند. کتاب جانشینی حضرت محمد(ص)، پژوهشی پیرامون خلافت در صدر اسلام، نوشته ویلفرد مادلونگ، اسلامشناس، محقق و مستشرق مسیحی است. وی با استفاده از منابع فراوان، کتابی درباره موضوع مهم جانشینی پیامبر(ص) و بررسی خلیفه واقعی آن حضرت تألیف کرده است. این اثر به فارسی برگردانده شده توسط گروه مترجمین و به سرپرستی حمیدرضا ضابط و توسط بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی چاپ و منتشر شده است.
پایگاه پژوهشی-تحلیلی راهبردی، بهمناسبت 13 رجب و سالروز با سعادت ولادت امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام، اقدام به انتشار بسته مطالعاتی پیشنهادی ویژهای، پیرامون شخصیت امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام به همراه پوستر و اینفوگرافی مینماید. کتابهای این بسته مطالعاتی توسط حجتالاسلام مصطفی امیری، دانشآموخته حوزه علمیه قم در قالب 24 کتاب و 15 موضوع تدوین و تنظیم گردیده است. می کند و به نوعی بازخوانی شرایط و مشكلات دوران حكومت امام علی(ع) است. نویسنده، با این باور كه انقلاب اسلامی، ادامه حركت جهانی نبی اكرم(ص) و بروز دوباره حكومت شیعی در تاریخ است؛ همانند تجربه پیشین خود، امروز نیز، از برخی آفتهای درونی رنج میبرد.
|اين علوم و معارف و سلاح رسول خدا “ص” همچنان نزد اميرالمؤمنين “ع” بود| تا اينكه به حسن “ع” و پس از او به حسين “ع” رسيد. در اين موقع چون ما از غلبه ى دشمنان بيم داشتيم، اين بود كه آنها را |جدم حسين “ع|” نزد ”ام سلمه” به امانت سپرد و بعد از آن على بن الحسين “ع” آنها را از ام سلمه باز ستاند. شرح صد کلام از کلمات قصار امیرالمؤمنین با مقدمه آیتالله حسن زاده آملی. استاد مهدی الهی قمشهای پدر دکتر حسین الهی قمشهای است که در شبکه چهار جمعه، شبها حرفهای نشنیدهای از شعر و ادبیات و عرفان اسلامی دارد. استاد آیت الله مهدی الهی قمشهای جزء اساتید حکمت و عرفان تهران بوده اند. آیت الله حسن زاده آملی که از سرآمدان حوزه در روزگار ما هستند، در ایام سکونت در تهران و اندکی بعد از آن در کسوت شاگردی ایشان در آمده و کسب فیض نمودند.
این کتاب برای مخاطبان سطح 1 که درصدد مطالعه کتابی کم حجم و در عین حال مفید در باب سیمای امام علی در اندیشه اهل سنت، هستند، مفید ارزیابی میشود. تاریخ، آینه عبرت است و با شناخت زندگانى پیشینیان و انسانهاى کامل، مىتوان راه درست را یافت و بر آن گام نهاد. اما افسوس که فریبکاران و نابکاران و نیز ناآگاهان، گاه چهرههاى منفور را برمىکِشند و چهرههاى محبوب را فرو مىکشند. در میان این آشفتگى، باید مدارک تاریخى را وا رسید و حوادث و شخصیتها را نقّادانه و منصفانه و با موازین درست، بررسی کرد و تاریخ صحیحى را به نسلهاى تشنه حقیقت عرضه داشت و چنین تاریخى، انسانساز است.
براساس احادیث، در الجامعه تمامی احکام شرعی، حتی جزئیترین آنها، بیان شده است. اخلاق، عقاید، قصص انبیا و روایات باطنی از دیگر مباحث این کتاب دانسته شده است. او در مدح و منقبت مولیالموالی علی بن ابیطالب(ع) اقدام به جمعآوری سرودههایش اعم از رباعی، دوبیتی، غزل، مخمس، شعر آزاد و قصیده نموده است. البته نهجالبلاغه، غدیرخم و شهادت امام علی علیهالسلام، خود احتیاج به پرداخت جداگانه و تفصیلی دارد که انشاءالله بستههای مطالعاتی مربوط به آنها در آینده ارائه خواهد شد.
در روایات آمده که این کتاب را کسانی غیر از اهلبیت هم دیدهاند؛ ازجمله محمد بن مسلم، زُراره بن اَعْین و منصور عباسی. کِتابُ علی یا الجامِعَه کتابی حدیثی است که بهاملای پیامبر(ص) و بهقلم امام علی(ع) نوشته شده است. این کتاب از ودایع امامت است که بر امامبودن صاحب آن دلالت دارد.
این کتاب که روزگاری به خامهی جاندار استاد نگاشته شده بود با مقدمه شاگردی خلف احیاء شده است. بنابراین با نیایش به پیشگاه الهی ، در مقام خنثی سازی هر اثری بر می آید که از نظر روانی ممکن است این مدح و ثنا در روح او باقی بگذارد . باور این سخن برایم سخت بود، چگونه مردی مثل او آرزوی مرگ می کند؟ برای همین بود که تصمیم گرفتم به مطالعه و تحقیق بپردازم، می خواستم بدانم چرا این کوه صبر، این گونه بی قرار شده است. من حوادث تاریخی زیادی را خواندم و به روزهای پایانی عمر مولای خود رسیدم. با شروع ماه رمضان سال چهل هجری، علی(ع) به آرزوی بزرگ خویش نزدیک شد.
ثبت ديدگاه