یکی از همان شب‌ها، بخت با گتسبی یار می‌شود و دیزی در سالن جشن قدم می‌گذارد. گتسبی با یک نگاهِ می‌فهمد برای ماندن در کنار این زن، حاضر است به هر کاری دست بزند و این شروع ماجرای گتسبی بزرگ و دیزی است. برای دانلود قانونی کتاب گتسبی بزرگ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

اما داستان کتاب با دیدار کاراوی با عموزاده خود، دِیزی و شوهرش آغاز می‌شود. تام که اشراف‌زاده‌ای ثروتمند است زندگی تجملاتی و خوشی را در کنار همسرش تجربه می‌کند. در مقابل گتسبی یک جوان بسیار موفق و پولدار است و کسی از گذشته او چیزی نمی‌داند. این مرد جوان همواره مشغول خوشگذرانی و برگزاری مهمانی‌های بزرگ و باشکوه است.

آخر، دیزی جوان بود، و دنیای ساخته و پرداخته‌اش پر از عطر ارکیده، و فخرفروشی‌های دلنشین و شادی‌بخش، و ارکسترهایی که ریتم سال را می‌نواختند و چکیده حزن و وسوسه زندگی را در نغمه‌هایی نو می‌سرودند. شب‌ها تا صبح ساکسوفون‌ها برای شرح نومیدانه بیل استریت بلوز ضجه می‌زدند و هم‌زمان صد جفت کفش  طلایی و نقره‌ای خاکِ براق را جابه‌جا می‌کردند. در ساعت دلگیر عصرانه همیشه اتاق‌هایی بودند که مدام با این تب خفیف و شیرین می‌تپیدند، و این‌جا و آن‌جا چهره‌های تازه‌ای ظاهر می‌شدند، مانند گلبرگ‌هایی که با دمیده‌شدن شیپورهای غمگین دورتادور اتاق پخش می‌شدند. چون دی‌زی جوان بود و جهان تصنعی‌اش به رایحه گل‌های ارکیده معطر بود و به تفرعن شادمان و به نوای ارکسترهایی که بنیان‌گذار رقص سال بودند و غم‌های زندگی و حالت پررمز و اشاره آن را در آهنگ‌های تازه خلاصه می‌کردند. شب تا صبح ساکسفون‌ها یأس و حرمان «بیل استریت بلوز» را به ناله می‌سرودند و در آن حال یک‌صد جفت کفش ظریف سیمین و زرّین خاک پر تلألؤ را می‌روفتند. در ساعت خاکستری چای عصر همیشه سالن‌هایی بودند که مدام به این تب خفیف شیرین می‌سوختند و در آن‌ها چهره‌های پرطراوت، چون گل‌های سرخی که از باد ترومپت‌های غمبار پرپر شده باشند، گِرد پیست می‌چرخیدند.

در سال ۲۰۱۳ از روی این اثر فیلمی به کارگردانی باز لورمن و با بازی لئوناردو دی‌کاپریو ساخته شد که توانست جازه اسکار بهترین طراحی صحنه و لباس را به دست آورد. براساس این رمان یک فیلم هم با بازی لئوناردو دی‌کاپریو ساخته شده است. معمولا فیلم‌هایی که از روی کتاب‌ها ساخته می‌شوند زیاد دیدنی و جذاب نیستند اما فیلم گتسبی بزرگ از معدود فیلم‌هایی است که به خوبی کتاب و یا حتی از کتاب بهتر است. پیشنهاد می‌کنم اگر کتاب گتسبی بزرگ را خوانده‌اید حتما فیلم گتسبی بزرگ را نیز ببینید. این فیلم با بودجه ۱۰۵ میلیون دلار ساخته شده است و موضوعات کتاب را به خوبی برای شما جا خواهد انداخت. شخصیت‌های فیتزجرالد البته برای استقلال خود شاید تلاش کنند، اما نمی‌توانند قید و بندها را دور بریزند و همه‌چیز را از نو شروع کنند.

نشر ماهی رمان گتسبی بزرگ را با ترجمه‌ی خوب رضا رضایی منتشر کرده است. خواهش میکنم دوستانی که از کتاب لذت نبردند ترجمه رضا رضایی نشر ماهی رو امتحان کنن. گتسبی ثروتمند است و در منطقه به‌دلیل مهمانی‌های عظیمش مشهور شده است. مردم همواره پشت سر او حرف می‌زنند و شایعات سیاهی درباره منشا ثروت او وجود دارد.

فیتس جرالد (Fitzgerald Francis Scott)، برخلاف باور مردم که ثروتمندان را همه از یک طبقه و قماش‌ می‌دانند، آن‌ها را به دو قشر تقسیم کرده است. هردو ترجمه کریم امامی و رضا رضایی ترجمه های موفق و معتبری به شمار می روند. البته ترجمه کریم امامی با توجه به اینکه حدود ۶۰ سال قبل صورت گرفته، بهرحال نسبت به ترجمه جدید ممکن است در اولویت دوم باشد. دانلود رایگان رمان گتسبی بزرگ، با ترجمه رضا رضایی در فراکتاب امکان پذیر نیست.

از جمله آثار ترجمه شده توسط رضا رضایی می توان به رمان های «غرور و تعصب» از جین آستین و «جوان خام» از فئودور داستایفسکی اشاره کرد. از آنجا که دیزی جوان بود و در دنیای خیالین او، عطر ارکیده پراکنده بود و توازنی آهنگین، شاد، دلپذیر و برتری‌جویانه داشت که ترانه سال در آن مترنم بود و غم را و شور زندگی را به گونه‌ای دیگر می‌نواخت. همه شب ساکسیفون نومیدی زده می‌شد و ترانه «خیابان‌های آبی زیبا» نواخته می‌شد و در همان حال صدها سرپایی طلایی و نقره‌یی در خاک درخشان در حال رفت‌وآمد بود. در بعدازظهرهای خاکستری هنگام صرف چای همیشه اتاق‌هایی بود که با این تب خفیف سبک و شیرین می‌تپید و در حالی که چهره‌های نورسیده مانند گلبرگ‌های روییده با مارش عزا، این‌جا و آن‌جا رفت‌وآمد داشتند.

در این دوره بر تعداد میلیونرهای ایالات متحده افزوده شد و گتسبی یک از این میلیونرها بود. خلاصه کتاب گتسبی بزرگاسکات فیتز جرالد در کتاب گتسبی بزرگ خاطره‌ای جاویدان از هوس، هرزگی و تباهی و بی‌قیدی که همه و همه در ثروت نهفته است را روایت می‌کند. گتسبی بزرگ اثری کلاسیک و مشهور آمریکایی است که هنوز هم پس از 75 سال ، در استقبال خواننده ه قرار دارد . این اثر به طور مداوم تجدید چاپ شده و در دوره‌ های دانشگاهی ادبیات آمریکا تدریس می‌ شود . حضور این کتاب در فهرست‌ های مختلف نشان از ارزش آن دارد .

چراکه دیزی’ جوان بود و دنیای ساختگی‌اش یکسره عطر ارکیده بود و خودستایی‌های فرح‌بخش و دلنشین، و ارکسترهایی که ریتم سال را می‌زدند، و غم و وسوسه زندگی را در آهنگ‌های تازه خلاصه می‌کردند. ساکسوفون‌ها تمام شب’ شرح محزون و مأیوسانه بیل استریت بلوز را ناله می‌کردند، در حالی که صد جفت کفش سبک طلایی و نقره‌ای خاک پرزرق‌وبرق را حرکت می‌دادند. در ساعت گرفته و دلگیر چای عصر’ همیشه اتاق‌هایی بودند که یکریز با این التهاب آهسته می‌تپیدند، و در همان حال قیافه‌های قبراقِ تازه’ مثل گلبرگ‌های رز که با باد شیپورهای غمزده’ گوشه‌کنار اتاق پخش شوند، اینجا و آنجا، ظاهر می‌شدند. «نیک کاراوِی» در حقیقت نقش نویسنده‌ی این داستان را ایفا می کند، به این معنا که مخاطبین انگار در حال خواندن یک «شرح حال» از «نیک» هستند.

کتاب مشهور او گتسبی بزرگ در زمان زندگی نویسنده چندان مورد استقبال قرار نگرفت اما بعد از جنگ جهانی دوم تجدید چاپ شد و به سرعت مخاطبانی پیدا کرد. فیتزجرالد در ۲۱ دسامبر ۱۹۴۰ در ۴۴ سالگی به علت حمله قلبی از دنیا رفت. اسکات فیتز جرالد، برخلاف باور مردم که ثروتمندان را همه از یک طبقه و قماش‌ می‌دانند، آن‌ها را به دو قشر تقسیم کرده است. گروه اول دارای ثروت قدیمی و گروه دوم، قشر گتسبی یا همان دارای ثروت جدید هستند. نکته بسیار بجا و ظریفی که فیتز جرالد در داستان خود آورده، مربوط به قشر سوم یا همان «بی‌پول‌ها» ست.