یعنی مستقل از این جهان خواهد بود و ارتباطی بین ما و آنجا نیست. با این تفاسیر علمی باید گفت اگر نسخههای متعددی از نورا در هستی باشد، احتمالاً هیچکدام شبیه اوی واقعی نخواهند بود. یعنی حتی اگر بتواند جای آنها قرار بگیرد، زندگی و تجربهی آنها شبیه به هم نخواهد بود. البته کتابخانه نیمهشب در ژانر علمیتخیلی قرار نمیگیرد و قصد نداشته بر اساس مستندهای علمی داستانش را روایت کند. این کتاب بیشتر فانتزی و ماورایی (Speculative fiction) است.
از مت هیگ کتابهای بسیاری به فارسی ترجمه شده است که از جملۀ آنان میتوان به «یادداشتهایی برای سیارۀ پراسترس»، «دلایلی برای زندهماندن» و «توقف زمان» اشاره کرد. مت هیگ (Matt Haig) نویسنده انگلیسی و متولد شهر شفیلد میباشد که در جولای سال 1975 به دنیا آمد. کتابهای برجسته دیگری هم از او از جمله «چگونه زمان را متوقف کنیم» و «انسانها» به چاپ رسیده است و عموماً کارهایش از آثار پرفروش آمازون و نیویورک تایمز بوده است. از نکات قابل توجه زندگی او، دست و پنجه نرم کردنش به مدت زیادی با بیماری افسردگی بوده است که با همت فراوانش بالاخره موفق به شکست آن شده است. او نه تنها برای بزرگسالان که برای کودکان هم آثاری غیرداستانی را خلق کرده و به همگان عرضه داشته است. کتاب «دلایلی برای زنده ماندن» حاصل تجربیاتش در دوره افسردگی است.
اتاقک خالی و ابتدایی بود، پلیور پشمی زمخت و زیرشلواری به تن داشت، پتو را از روی خود کنار زد و متوجه شد که سر درد دارد. دهانش آنقدر خشک بود که حس میکرد گونههایش از داخل، روی دندانهایش کشیده میشوند. اگر هدفت رسیدن به چیزی باشه که با ذاتت در تضاده، همیشه شکست می خوری. در پایان، نورا میفهمد که هرچه زندگی به نظر ایدهآلتر باشد، همواره چالشها و نقصها وجود دارد. این کتاب خواننده را به چالش میکشد تا تصورات خود از شادی را بازنگری کند و از لذت لحظه حال بیاموزد.
کتابخانه نیمه شب رمان خوشخوانی است که از زاویهدید اول شخص روایت میشود، سیر داستانی پیچیدهای ندارد و با نثری روان و ساده نوشته شده است. آنچه این کتاب را از دیگر آثار متمایز میکند، ایدهٔ درخشان و قابلتوجه آن است؛ ایدهای که از اعماق درون انسان سربرآورده و حسرتها و رویاهای دور او را به قالب کلمه درمیآورد. شاید همین دست گذاشتن روی رویای مشترک بود که کتابخانه نیمهشب را به یکی از پرفروشترین و محبوبترین آثار تبدیل کرد و باعث شد در سرتاسر دنیا ترجمه شود. رمان کتابخانه نیمه شب (The Midnight Library)، نوشتهی مت هیگ (Matt Haig)، به ژانر تخیلی تعلق دارد و روایتگر زندگی زنی به نام نورا سید است.
باید همواره به لحظهلحظهٔ زندگی خود فکر کنیم، آن را تحلیل کنیم و همهٔ احساسات خود را در نظر بگیریم تا مانع خوشبختی خود نشویم. مت هیگ در کتاب کتابخانه نیمه شب، خواننده را به سفری تخیلی در سرزمینِ احتمالات مختلفِ زندگی میبرد. این رمان تخیلی، داستانِ زندگی دختری به نام نورا سید را روایت میکند که میتواند در کتابخانهای خیالی نتایج تمام تصمیمات احتمالیاش را ببیند و چندین زندگی مختلف را تجربه کند. این اثر افتخارات زیادی از جمله جایزهی بهترین کتاب داستانیِ گودریدز را کسب کرده است. اگر میخواهید رمانی در ژانر فانتزی، با ماجرایی شگفتانگیز که پایان و آغازی اعجاببرانگیز دارد، یا قصهای علمی – تخیلی دربارهی جهانهای موازی بخوانید، خواندن کتاب کتابخانهی نیمه شب اثر مت هیگ را به شما پیشنهاد میکنیم.
ثبت ديدگاه