بیماری‌ های فراوانی وجود دارد که درمان آن از دیدگاه طب سنتی ایران، ساده است اما به علت عدم آگاهی عامه در مسیر درمان آن، مردم دچار مشکلات و هزینه‌ های گزافی می‌ گردند. علاوه بر این افرادی که دارای چهره‌ای لاغر و نحیف هستند و بینی آنها برجسته و واضح است دارای مزاج خشک هستند. همان‌طور که گفته شد، همۀ افراد این کیفیت‌ها رو در بدن دارا هستند و بسته به اینکه کدام‌یک بیشتر باشد مزاج فرد مثلاً گرم، سرد و تر و… است؛ پس مزاج، یعنی بیشتر بودن یکی از کیفیت‌ها، نه اینکه بقیه کیفیت‌ها وجود نداشته باشد.

آخرین مطالب حوزه کتاب را در ایتای فروشگاه اینترنتی فراکتاب دنبال کنید.

بلغم یکی از طبع‌های اصلی است و نویسنده در این جلد ویژگی‌ها، نشانه‌ها و تأثیرات آن بر جسم و روح فرد را تحلیل می‌کند و به خوانندگان کمک می‌کند تا با شناخت بهتر از این طبع، به تقویت سلامتی و تعادل روانی خود بپردازند. همچنین در این جلد به ارتباط بلغم با عادات غذایی و سبک زندگی توجه و راهکارهایی برای اصلاح آن‌ها ارائه می‌شود. آخرین جلد از این مجموعه به غلبهٔ صفرا اختصاص دارد و در آن ویژگی‌ها، نشانه‌ها و تأثیرات آن بر شخصیت و رفتار فرد بررسی می‌شود. نویسنده در این جلد به تبیین مشکلات ناشی از غلبهٔ صفرا و روش‌های کنترل آن می‌پردازد. همچنین، به تأثیرات صفرا بر عادات غذایی و روان‌شناختی افراد اشاره می‌کند و راهکارهایی برای مدیریت و بهبود وضعیت روانی و جسمی افرادی که غلبهٔ صفرا دارند ارائه می‌دهد. کتاب انواع مزاج نوشته دکتر حسین خیراندیش، مرجعی جامع و کاربردی در زمینه مزاج شناسی طب سنتی ایرانی است.

هرکدام از 4 رکنی که نام‌برده شد علاوه بر کیفیتِ بارز و غالبی که دارند، یک کیفیتِ پنهان و مغلوب نیز دارند. سایت وب یک برترین سایت فروش فایل ایرانی با بهترین کیفیت کتاب اکترونیکی و PDF خود را خرید و دانلود کنید. در ساده‌ترین حالت مثلاً می‌بینید کسانی که با خوردن یک خرما جوش می‌زنند. غذایی که با مزاج شما سازگار نباشد ممکن است موجب اختلال هضم، عوارض پوستی، تغییرات خواب، اختلال حافظه، اختلال هضم و بسیاری از مشکلات دیگر شود. کتاب «مزاج‌شناسی» نوشته علیرضا قاسمی است که در انتشارات نظری به چاپ رسیده است. خودآگاهی درواقع درک درست و حقیقی از علایق، ارزش‌ها و مهارت‌های زندگی شخص است.

هر وقت مزاج اصلی انسان تمایل بیشتری به سردی و رطوبت داشته باشد شخص در طول عمر خود از نظر ویژگی‌های ظاهری و رفتاری، به افرد پیر شباهت بیشتری دارد. هر وقت انسان به سنی برسد که مزاج او در آن مرحله مانند مزاج اصلی‌اش باشد، دچار بدحالی و بیماری می‌شود؛ زیرا که دو مزاج از یک نوع در بدن او افزایش پیدا کرده است. برای مثال شخصی که مزاج اصلی‌اش گرم و خشک است، وقتی به سن جوانی برسد، دچار بیماری می‌شود؛ زیرا طبع گرم و خشک در بدن او افزایش پیدا کرده است؛ به همین دلیل بدن این فرد از حالت تعادل فاصله می‌گیرد و این حالت تا زمانی که شخص مرحله‌ی جوانی را پشت سر بگذارد، ادامه دارد. اما برعکس اگر شخصی مزاج اصلی‌اش سرد و مرطوب باشد، در مرحله‌ی جوانی به حالت سلامتی و شادابی می‌رسد، زیرا در جوانی گرمی و خشکی در بدن افزایش پیدا می‌کند و باعث تعادل سردی و رطوبت در بدن این فرد می‌شود.