بهجای اتلاف وقت برای اثبات خلف سناریوهای پیچیده، با پایه نهادن تصمیمهای خود بر مبنای توضیحی که کمترین اجزای متحرک را داشته باشد، میتوانید با اعتمادبهنفس بیشتری تصمیمگیری کنید. همه اینها مدلها یا نقشههایی هستند که به منظور هدایت قلمرویی پیچیده را تسهیل میکنند. یک مهندس معمولاً به طور عادی و پیشفرض، با ذهنیت سیستمی فکر میکند.
به نظرم کتاب خوب و مفیدی است، اگر قصد مطالعه آن را دارید حتما در حالتی فعالانه آن را مطالعه کنید و یادداشتبرداری از مطالب آن را فراموش نکنید. چون از آن کتابهایی است که اگر بدون یادداشتبرداری تمامش کنید در انتها به خودتان میگویید ای کاش برخی از نکاتش را یادداشت میکردم. احتمالا آن را به لیست کتابهایی که میخواهید یک بار دیگر دقیقتر بخوانید اضافه کنید. اگر از من میشنوید همان دور اول با دقت بخوانید و یادداشتبرداری کنید.
مفهوم پیوستگی با محیط هم این است که مرزهای ذهن به بدن انسان محدود نمیشود و بسیاری از آنچه در محیط ما هست، بخشی از ذهن ما محسوب میشود و بر فعالیتهای ذهنی ما تأثیر میگذارد. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم. آخرین مطالب حوزه کتاب را در ایتای فروشگاه اینترنتی فراکتاب دنبال کنید.
اگر خواهان تغییر نگرش بنیادین در زندگیتان هستید و از خواندن کتابهایی که ذهنتان را به چالش میکشد، لذت میبرید، این اثر شگفتانگیز را از دست ندهید. اگر بخواهیم با خودمان کمی صادق باشیم، تنها دستاورد ما در زندگی، توسعهی مدل ذهنیمان است. من فقط گزارشگر یک آشنایی هستم و قصــد دارم در اینجا برای علاقمندان این موضوع را معــرفی و منبعی که خودم هم آن را مطالعه کرده (و در حال مطالعه آن هستم) را معــرفی کنم.
در سرتاسر کتاب، سبک نوشتاری واضح و جذاب پریش، ایدههای پیچیده را قابل دسترس و قانع کننده میکند. کتاب خوانندگان را ترغیب میکند که نه تنها درباره این مدلها بیاموزند، بلکه آنها را به طور فعال در فرآیندهای تفکر و تصمیمگیری خود به کار گیرند. از طریق مثالهای جذاب و توضیحات واضح، پریش قصد دارد این ابزارهای شناختی قدرتمند را در دسترس مخاطبان بیشتری قرار دهد. نویسنده خوانندگان را تشویق میکند تا رویکردی چند رشتهای به تفکر در خود ایجاد کنند. پریش، مغز متفکر وبلاگ خیابان فرنام است که به اشتراک خرد در مورد تفکر بهتر اختصاص دارد. او بینشهای مختلفی از رشتههای مختلف به مدلهای ذهنی قابل دسترس ارائه میکند.
ذهن بدنمند به این مفهوم اشاره میکند که فعالیت ذهنی ما به مغز محدود نیست و تمام بدن (از جمله سیستم عصبی، سیستم تنفسی، گردش خون، حواس و …) را در بر میگیرد. این مدل به خوانندگان میآموزد که مفروضات خود را زیر سوال ببرند و محدودیتهای دانش خود را در نظر بگیرند. این خصیصه از زمانی که زندگی انسان برپایه اصل بقا استوار بود، در خدمت ما بوده و کماکان در جایگاه کمک بسیاری به ما میکند. ما نمیتوانیم وضعیت را به نفع خود تغییر دهیم مگر آنکه از راهنماهای بومی کمک بگیریم. همچنین در کاهش پیچیدگی و رسیدن به سادگی به ما یاری میرسانند.
کتاب ساختار مشخصی دارد که در آن هر فصل به معرفی یک مدل ذهنی خاص اختصاص دارد. نویسندگان در هر فصل، ابتدا مفهوم آن مدل را تعریف کرده، سپس به نمونه هایی از کاربرد آن در زندگی واقعی می پردازند و در نهایت به چگونگی به کارگیری آن مدل ذهنی در زندگی شخصی و حرفه ای خواننده می پردازند. اما توجه به این نکته هم لازم و ضروری است که شناخت مدل ذهنی و درک آن و تلاش برای تغییر و اصلاح و بهـبود آن، نیازمند پیش زمینه های مهمی همانند زمان، درگیر شدن با مطالب و نیاز داشتن به آن است. مهندس شعبانعلی را حدود دوسالی هست که می شناسم و علاوه بر مطالعه روزنوشته هایش، در سایت وزین و بزرگ متمم هم فعال هستم و از درس های ناب آن، تا حد امکان بهره مند می شوم. آبانماه سال گذشته، مهندس شعبانعلی خبـر از ایجاد کانالی در تلگرام دادند و گفتند که می خواهند کانالی راه اندازی کنند و در آن به شیوه ای نو، اطلاعات نابی را ارائه نمایند.
ثبت ديدگاه