نور آزادی در دل تاریکی اشغالگری، مانند شعله‌ای که در برابر باد ایستادگی می‌کند. سنوار از بادام‌های تلخ و شیرین سخن می‌گوید؛ بادام‌های تلخ جنگ و مرگ که مردم را به بلوغ و رشد می‌رساند، و بادام‌های شیرین امید و عشق که آنان را به زندگی پیوند می‌دهد. زندگی برای آنان یا در زندان روباز غزه یا در میدان جنگ و آتش جریان دارد. وفاداری به آرمان‌ها آن چیزی است که مردمان فلسطین را در برابر خیانت به ارزش‌ها زنده نگه می‌دارد. شاهکارهایی هستند که در دل شب‌های تاریک و روزهای طولانی زندان زاده می‌شوند؛ از جمله «گفتگوهایی با خودم» اثر نلسون ماندلا، رهبر جنبش ضد آپارتاید، که نشان‌دهنده تلاش در برابر ظلم است. کتاب خار و میخک تصویری از مردمی است که میان زندان یا آزادی، سکوت یا فریاد و ذلت یا مقاومت قرار گرفته‌اند.

محمود به او جواب می‌داد آن‌ها مسبب این مسأله‌اند و اگر عملیات‌های آن‌ها نبود نتانیاهو به حکومت نمی‌رسید و روند صلح طبق برنامه پیش می‌رفت. کاربر محترم‌ اگر در هر یک از بخش های کتاب، توضیحات، نظرات و … آنجا تعداد زیادی ماشین و کامیون و اتوبوس ایستاده بود که یکی به یافا، آن یکی به إسدود و آن یکی به تل‌آویو و جاهای دیگر می‌رفت. راننده هر مقصدی مسافران را صدا می‌زد و کارگران یکی‌یکی می‌آمدند و سوار ماشین می‌شدند. هر روز صبح صدها پسر و دختر اردوگاه، حوالی ساعت هفت صبح روانۀ مدرسه می‌شدند؛ هم کلاس اولی‌های هفت‌ساله و هم هجده‌ساله‌هایی که در دبیرستان درس می‌خواندند.

احمد با دیدن مادر و محمود که از روزنه ای داخل گودال شدند، فهمید کار تمام شده و جرأت کرد برود و نگاه کند. احمد چیزی نفهمید ولی معلوم بود منتظر وضعیت غیر عادی و سختی هستند که خیلی از آن شب های بارانی و توفانی سخت تر است. و این شد که زمان جنگ فرا رسید و تقدیر قرار بود، سرنوشتی خاص را به چشم جهانیان آشکار سازد. اگر به ادبیات داستانی علاقه‌مندید و به دنبال تصویری جامع از دنیای فلسطین هستید، این کتاب قصۀ شب زنان عرب با لهجۀ فلسطینی است. شهید سنوار، که تا آخرین لحظات حیات دامان وطن را رها نکرد، از اختلاف‌افکنی‌ها برای ترک سرزمینش نوشت و خون‌های ریخته را جوهر قلمش کرد.

این کتاب به‌خوبی تضاد میان درد و درمان را نشان می‌دهد؛ مردمانی که در میان خون و آتش سلاح خود را می‌سازند، و در عین حال با صلح درونی به استقبال خشم بیرونی می‌روند. شهید سنوار، یک شخصیت محوری در فلسطین و حتی جهان عرب است که به خاطر رهبری خود در حماس و نقش بی‌بدیلی که در طراحی و فرماندهی عملیات درخشان طوفان‌الاقصی و همچنین درگیری‌های بعد از آن با نیرو‌های اشغالگر رژیم صهیونیستی داشت شناخته می‌شود. تجربیات او در دوران زندان، دیدگاه‌ها و راهبرد‌های او را شکل داد که در کتاب خار و میخک به شکل کاملاً نمادین به آن‌ها می‌پردازد. این رمان به دلیل تصویر‌سازی از شرایط زندگی آوارگان فلسطینی در اردوگاه‌ها و بازگویی خاطرات دوران نوجوانی تا بزرگسالی نویسنده‌اش که پیش‌زمینه ذهنی‌ای برای درک پیچیدگی‌های مبارزه فلسطینی‌ها با رژیم صهیونیستی در آزادسازی سرزمین مادری شان ارائه می‌کند. کتاب خار و میخک اثری تاثیرگذار از شهید یحیی سنوار است که در دوران اسارت وی در زندان‌های رژیم صهیونیستی نوشته شده است. این رمان که شرح زندگی فردی به نام احمد است، به توصیف زندگی فلسطینی‌ها و مبارزات آن‌ها می‌پردازد.

او در این رمان از شکست سال ۱۹۶۷ و حتی تا آغاز جوشش انتفاضۀ الاقصی شروع کرد و به بیشتر ایستگاه‌های اصلی تاریخ مردم فلسطین پرداخته است. شهید یحیی ابراهیم السنوار فلسطینی‌ای است‌ از خانواده‌ای که در سال ۱۹۴۸ از شهر عسقلان به به نوار غزه مهاجرت کرده‌اند. لیسانس ادبیات عرب از دانشگاه اسلامی غزه دارد و جزو اولین کسانی است که پرچم مقاوت اسلامی را در فلسطین برافراشته است. این رمان در تاریکی اسارت زندان‌ها رژیم اشغالگر در فلسطین نوشته شده است. این کتاب pdf خار و ميخک یحیی السنوار  به بررسی همه مستندات و مشاهدات موجود در این زمینه پرداخته است تا مخاطبان بتوانند به سادگی به آگاهی خود بیفزایند. این داستان شخص من نیست؛ داستان یک شخص خاص هم نیست؛ اما همه اتفاقات آن واقعی است.

رمان «خار و میخک» که شرح زندگی فردی به نام احمد است توسط شهید یحیی سنوار در طول دوران اسارت خود در زندان بئرالسبع رژیم صهیونیستی و به زبان عبری نوشته شده و به توصیف زندگی فلسطینی‌ها می‌پردازد. «خار و میخک» رمانی جذاب است که توسط «شهید یحیی ابراهیم سنوار» در دوران حبس طولانی‌اش در زندان‌های اسرائیل نوشته شده است. خار و میخک نه تنها یک اثر داستانی بلکه گواهی عمیق پر روح پایدار غزه است. این روایت که توسط یحیی سنوار در میان سایه‌های زندان‌های اسرائیل نوشته شده است؛ که از داستان‌سرایی سنتی فراتر می‌رود تا نگاهی ناب و بی‌نقاب به آن داشته باشد. «خار و میخک» از حصار سرزمین‌های اشغالی با قلم مردی مجاهد بیرون جهیده تا فریاد سال‌ها نشنیده‌شدن ملت ستم‌دیدۀ خود باشد.

نویسنده با استفاده از مراعات نظیر میان جنگ، اسارت، سلاح و امید، تصویری جامع از دنیای فلسطین ترسیم کرده است؛ گلوله و باروت، زندان و میله‌های سرد، خاک و خون همه در کنار هم عناصر زندگی این مردم را شکل داده است. سنوار با استفاده از مراعات نظیر میان جنگ، اسارت، سلاح و امید، تصویری جامع از دنیای فلسطین ترسیم می‌کند؛ گلوله و باروت، زندان و میله‌های سرد، خاک و خون همه در کنار هم، عناصر زندگی این مردم را شکل داده‌اند. کتاب خار و میخک به ما نشان می‌دهد که این مردم چگونه با تلخی شکست و شیرینی امید، از میان تاریکی به روشنایی قدم می‌گذارند. تضادهای میان زنجیرهای ظلم و پرچم‌های آزادی، مرگ و زندگی، شکست و پیروزی، محور اصلی این داستان است.

این بخش دیواری بود با دریچه‌هایی شبیه پنجره که روی آنها شبکه‌های آهنی کشیده و پشت هر دریچه یک اسیر ایستاده بود. هرکدام از خانواده‌ها دنبال اسیر خودش می‌گشت و وقتی او را پیدا می‌کرد خودش را روی پنجره می‌انداخت. اشک‌ در چشم پدر حلقه می‌زد وقتی فرزندش را از پشت پنجره می‌دید و نمی‌توانست او را در آغوش بگیرد و با او بازی کند. اشک از چشم همسر یا مادر جاری می‌شد وقتی شوهر یا پسرانش را پشت میله‌ها می‌دید و نمی‌دانست پشت این دیوارهای بی‌روح که مهربانی نمی‌فهمند، بر او چه می‌گذرد.

نکته جالب در مورد یحیی السنوار این بود که گفته شده وی جامعه اسرائیل را به خوبی می‌شناخت. اساسا به همین دلیل هم گفته می‌شود که این شناختِ وی در نوع رویکرد جنبش حماس به ویژه در حوزه رسانه‌ای و تبلیغاتی علیه رژیم اسرائیل نمود یافته است. سنوار در حمله ۷ هفته‌ای رژیم صهیونیستی به غزه در سال ۲۰۱۴ نقش فعالی داشت و سال بعد، ایالات متحده او را در فهرست سیاه خود قرار داد.