اگر قصد دارید پیانو بزنید، باید برای یادگیری آن مهارت، زمان و انرژی صرف کنید. این کتاب راهنما، درست مانند کتاب آموزش پیانو، در بخش دوم شما را ملزم به تمرین میکند تا بتوانید بیشترین بهره را از کتاب ببرید. هرچه بیشتر تمرین کنید، بهره بیشتری از کتاب نصیب شما میشود.
گریدیتون در این کتاب دو موضوع اساسی را بررسی میکند؛ اول، اهمیت مهارت ذهنآگاهی و دوم، فرآیندهای روانشناختی قبل، حین و بعد از تصمیم گیری. مهارت اصلی برای عملکرد مناسب در رویارویی با چالشهای پیشروی مشاغل، ذهنآگاهی است. ذهنآگاهی به ما آموزش میدهد خودمان را بشناسیم و بر ذهن خود مسلط شویم تا بدانیم در موقعیتهای حساسِ تصمیمگیری، دارای حق انتخاب هستیم. همچنین یاد میگیریم که وقتی در یک معاملۀ حساس قرار داریم و یک تصمیم سخت پیشروی ماست هیجانزده نشویم؛ بلکه با تسلط بر ذهن خود، مهمترین عوامل را بخاطر داشته باشیم و عملکرد خوبی از خود نشان دهیم.
او حتی 7 دستهبندی برای انواع ترس دارد و افراد را در این دسته بندی قرار میدهد. ذهن آگاهی نوعی مراقبه ساده است که عبارت است از متمرکز نمودن تمام توجهتان بر روی نفس کشیدنتان هنگامیکه هوا به بدنتان وارد و از آن خارج میشود. ذهن آگاهی نه تنها از افسردگی جلوگیری میکند، بلکه بر الگوهای مغزی که زمینه ای برای اضطراب، استرس، افسردگی و تحریک پذیری روزمره هستند تأثیر مثبت میگذارد تا در صورت بروز مجدد، راحتتر حل شوند. این مدل جدید که توضیحگر چگونگی شکلگیری ترسهای مربوط به رشد و اجتناب ناپذیر بودن آنها میباشد و از طرفی لازم بودن تظاهر ترسهای رشد را اثبات میکند، علیرغم اینکه بسیار کارساز میباشد هنوز بسیار جای بحث دارد. کتاب ترس از دیدگاه روانکاوی و نقش آن در شکل گیری شخصیت فردی و اجتماعی انسان نوشتهی هامبورگ یولای، به بررسی علل ترس و تأثیر آن بر زندگی افرا میپردازد. این روش فکری در قلمروی ذهن مشورتی است، اما همانطورکه ناتان تجربه کرد، درگیر کردن ذهن مشورتی بسیار دشوار است؛ زیرا ذهن مشورتی همان قضاوتهای ذهن شهودی را میپذیرد.
ذهن آگاهی یا Mindfulness به معنای توجه کردن ارادی به زمان حال با ویژگی هایی همچون همدردی کنجکاوی و پذیرش است. بخش سوم کتاب تیم ذرموند، به اجرای برنامه خودشفقتی در تمام بخشهای زندگی مربوط است. هدف از این بخش، این است که شما از این روش ها، الهام بگیرید و بتوانید از سلامت، صلح و شادی بیشتری بهرهمند شوید و به دیگران نیز کمک کنید. این رهبر معنوی چندین کتاب پرفروش نوشته است که از میان آنها میتوان به «نیلوفر و مرداب» و «هنر برقراری ارتباط» اشاره کرد. همه کسانی که دوست دارند کیفیت زندگی و آرامش خود را بهبود بخشند و از خواندن انواع کتابهای مرتبط به فلسفه ذن و آیین بودا لذت میبرند، میتوانند از این کتاب بینظیر نهایت استفاده را ببرند. مطالعهی این اثر به کسانی که به خواندن کتابهای خوددرمانی، تکنیکهای کهن بودایی و مدیریت ذهن علاقه دارند، پیشنهاد میشود.
این کوششها به شکل گرفتن مدل حضور ذهن مبتنی بر کاهش استرس انجامید. از دوربینهای مداربسته گرفته تا اخباری که روزانه درباره خشونت خانگی و مصادیق آن در رسانه پخش میشود، یا حتی ترس از شکست در کنکور همگی به ما ترس را تزریق میکنند. اما نکته مهم این است که رویکرد ما در قبال این ترس چیست. اسوندسن برای غلبه بر ترس در کتاب خود به سراغ سیاست، علم، جامعه شناسی و ادبیات میرود. سپس تلاش میکند تا به کمک هر یک از این شاخهها، ریشههای ترس را درون انسانها پیدا کند.
ثبت ديدگاه