یکی از مشکلات طرز فکر ثابت این است که افراد انتظار دارند همه چیزهای خوب به طور خودکار اتفاق بیفتد؛ یعنی طرفین برای کمک به یکدیگر و حل مشکلات خود یا به دست آوردن مهارتها تلاش نخواهند کرد. این یعنی که این امر به طرز جادویی از طریق عشق آنها رخ خواهد داد. طرز فکر ثابت، قلمروی جادویی ایجاد میکرد که در آن هوش و کمال پادشاه به طور مداوم مورد تایید و تصدیق قرار میگرفت. در طرز فکر ثابت، زمانی که استعداد خاص شما در خطر است، آن چالش نمیتواند سرگرمکننده باشد.
دقت کنید که گاهی این طرز تفکر به خوبی خودش را پنهان می کند. در این گونه موارد، فرد چهره یک انسان موفق و پیروز را به خود می گیرد. اما طرز فکر و در اعماق ذهنش فردی بسیار منفی و شکست خورده نفس می کشد.
آنها عاشق یادگیری هستند و وقتی توانایی های خود را توسعه نمی دهند احساس ناامیدی می کنند. داشتن طرز فکر رشد به افراد کمک می کند تا با استرس کنار بیایند. یکی از ویژگیهای برجسته مجموعه کتاب مایندست این است که به تقویت هر چهار مهارت اصلی زبانآموزان میپردازد و حجم وسیعی از نکات گرامری، واژگان کاربردی و مهم را بهخوبی پوشش میدهد. طرز فکر (Mindset) از سری کتابهای حوزه روانشناسی است که دکتر کارول دوک (Carol Dweck) استاد روانشناسی دانشگاه استنفورد آن را تالیف کرده است. این کتاب توسط نشر نوین با ترجمه سرکار خانم شهلا ثریاصفت چاپ شده است.
ذهن رو به رشد میگه برای یه رابطه همیشه راه پیشرفت وجود داره. دو تا از تفکرهای ذهن های ثابت درباره رابطه اینه که، اولا اگه نیاز بود روی رابطه کار کنین، رابطه از اول به وجود نمیومد. توی اواخر سال ۱۹۸۰ شرکت آی بی ام به یه مشکل برخورده بود. فرهنگ اون ها طوری شکل گرفته بود که مردم سعی میکردن فقط از هم دیگه بهتر و نسبت به هم رقابت جو باشن. فرهنگ اون ها باعث شده بود که آدمها حالت تدافعی داشته باشن که این جلوی یادگیری و پیشرفتشون رو میگرفت.
این افراد وقتی به مانعی برخورد میکنند فوراً حالت تدافعی به خودشان میگیرند و برخی مواقع هم راحت تسلیم میشوند. این مدل از افراد با آغوش باز به استقبال چالشها میروند. وقتی کلیشه ها برانگیخته می شوند، ذهن مردم را با نگرانی های پنهانی در مورد تأیید کلیشه پر میکنند.
یک محقق آموزشی دریافت که افراد استثنایی، از شناگر گرفته تا نوازنده، تا زمانی که مطالعه نکرده و خود را به کار نگیرند، استعداد خود را نشان نمی دهند. به عنوان مثال، موتزارت یک دهه قبل از نوشتن چیزی به یاد ماندنی کار کرد. یکی از موثرترین راهها برای یادگیری کتاب مایندست، استفاده از دوره آموزشی این کتاب ارزشمند در اپلیکیشن زبانشناس است. در 10 درس اصلی کتاب Mindset for IELTS Foundation، موضوعات کاربردی و روزمرهای مثل خانه، سفر، سرگرمی، غذا، شغل، سلامتی، علم و تکنولوژی پوشش داده شده است. محتوا و چالشهای زبانآموزی در هریک از موضوعات 10 گانه این کتاب باعث تقویت یکپارچه مهارتهای چهارگانه زبان انگلیسی در زبانآموزان این سطح میشود. همچنین با گوش داد فایل صوتی کتاب Mindset for IELTS Foundation مهارت شنیداری زبانآموزان و ایدهپردازی آنها در مورد موضوعات یادشده تقویت میشود.
نوزادان نگران اشتباه کردن یا تحقیر شدن نیستند.آنها راه میروند، میافتند و بلند میشوند. چه چیزی میتواند به این یادگیری پرشور و هیجان پایان دهد؟ طرز فکر ثابت. اما کسانی که طرز فکر رشد دارند، خودشان را قضاوت نمی کنند و به خودشان برچسب نمی زنند. آنها به خاطر آرامش خودشان، فرد مقابل را می بخشند و ماجرا را در گذشته رها می کنند. چنین افرادی اجازه نمی دهند که رفتار دیگران در مورد آنها روی تعریفی که از خودشان دارند و ارزشی که برای خودشان قائل هستند تاثیر منفی بگذارد. افرادی با طرز تفکر ثابت، خودشان را پر از اشکال و اشتباه می بینند و ابتدا با خودشان فکر می کنند که حتما آن قدرها دوست داشتنی نبوده اند که معشوقشان به این راحتی آنها را به حال خودشان رها کرده است.
اهمیت این مسئله باعث شد تا خانم کارول دوک کتاب طرز فکر (mindset) را بنویسد و روانه بازار کند. این کتاب یک مجموعه کاملاً پژوهشی است به همین خاطر مثالها، آمار، ارقام و نتایجی که ارائه میدهد، کاملاً مورد اعتماد است. یکی از مهمترین عوامل به موفقیت رسیدن ما در کنار استعداد، مهارت و توانایی، طرز فکر ما است. با داشتن طرز فکر درست هم میتوانیم به موفقیت خودمان کمک کنیم و هم دست دیگران را در این مسیر بگیریم تا به موفقیت برسند. در صورتی که شما هم تمایل دارید با مفهوم طرز فکر آشنا شوید و از آن برای موفقیت و رشد خود استفاده کنید، این کتاب انگیزشی فوق العاده را از دست ندهید. نویسنده کتاب، دکتر کارول دوک نظریه طرز فکر را به عنوان روانشناسی نوین موفقیت به همگان بیان کرد و استقبال خوبی نیز از این کتاب صورت گرفت.
در این فصل درباره میزان یادگیرنده بودن افراد مختلف و توانایی آنها در رسیدن به دستاوردها خواهیم خواند. کم کم فردی که برای مدت ها مشغول آزار دادن خودش بود، به این نتیجه می رسد که بهتر است این انسان بی احساس را پیدا کرده و حقش را کف دستش بگذارد. اگر هم پیدایش نکند، در تمام طول عمرش او را نفرین می کند و انواع ماجراهای بد را از اعماق وجودش برای وی می طلبد. شوربختانه، هیچ کدام از این کارها باعث نمی شوند که قلب آسیب دیده او ترمیم شود. مثلا ما انتظار نداریم که بتوانیم هشت ساعت در طول روز روی یک موضوع تمرکز کنیم و آن را بیاموزیم به همین علت، شاید به زور 30 دقیقه تاب بیاوریم.
ثبت ديدگاه