مردم از حافظیه به عنوان یک زیارتگاه یاد می کنند و از نظر آن ها بازدید از این محل به معنای زیارت آرامگاه حافظ است چرا که حافظ را انسانی مقدس می دانند. در این قسمت فایل PDF دیوان حافظ رو براتون گذاشتیم ، که شامل مجموعه غزلیات شاعر گرانقدر حافظ می باشد. یکی از جنبه‌های مهم حضور دیوان حافظ در فرهنگ عمومی ایران، فال گرفتن با دیوان حافظ است.

برای مثال، واژه‌هایی مانند شراب، معشوق، خرابات و پیر مغان در شعر حافظ معانی متفاوتی دارند و می‌توانند به‌طور همزمان به مسائل دنیوی و عرفانی اشاره داشته باشند. با وجود گذشت زمان، ارزش و تأثیر دیوان حافظ همچنان پایدار است و از دیدگاه ادبی، فرهنگی و معنوی، یکی از مهمترین آثار ادبیات فارسی محسوب می‌شود که همواره مورد توجه و تحلیل قرار می‌گیرد. غزل حافظ، هم دارای سطوح عاشقانه چون غزل سعدی است، هم دارای سطوح عارفانه چون غزل عطار و مولانا و عراقی و هم از سوی دیگر وظیفه اصلی قصیده را که مدح است بر دوش دارد. از این رو شعر حافظ نماینده هر سه جریان عمده شعری قبل از اوست و قهرمان شعر او، هم معبود و هم معشوق و هم ممدوح است. شعر حافظ در محور عمودی، بیشتر دنیوی و عاشقانه یا مدحی است و مضامین مختلف از جمله عرفان در محورهای لفظی است و کسانی که شعر او را عرفانی می‌دانند به محور افقی توجه دارند، یعنی ابیات او را مستقل می‏‌پندارند. شعر حافظ در محور عمودی، بیشتر دنیوی و عاشقانه یا مدحی است و مضامین مختلف از جمله عرفان در محورهای لفظی است و کسانی که شعر او را عرفانی می‌دانند به محور افقی توجه دارند، یعنی ابیات او را مستقل می‌پندارند.

وجود برخی عوامل در اشعار حافظ باعث می شود تا آدمی را به یاد شعرهای خواجوی کرمانی بیاندازد، عواملی همچون لحن شيرين زبان، ترکيبات بسيار جذاب و همچنین روانی و صيقل‌زدگی الفاظ از جمله این تشابهات است. شعرهای حافظ نیز آنچنان گوش نواز هستند که اگر به حالت معمولی هم آنان را بخوانید به میزان گوش نوازی کلمات آن پی می برید و دلیل آن هم می تواند ریزکاری ها و ظرافت های لفظی از قبیل ايهام و تضادها، جناس‌ها، مراعات‌نظيرها و … دانست. حافظ یک شاعر عارف به شمار می‌رود که در اشعار خود به مضامین عمیق عرفانی می‌پردازد. در عرفان حافظ، رهایی از خود و رسیدن به حقیقت از طریق عشق و آگاهی به معنای اصلی زندگی است. او در اشعارش به فنای فی‌الله و بقا بالله اشاره می‌کند؛ یعنی نابودی نفس در عشق الهی و رسیدن به جاودانگی با پیوستن به خداوند. در این نگاه، دنیا موقت و ناپایدار است و انسان باید از تعلقات دنیوی رها شود تا به حقیقت برسد.

گوته خود را شاگرد معنوی وی می‌دانست و نیچه به‌شدت او را می‌ستود. اشعار حافظ در تمام دنیا و به تمام زبان‌های زنده ترجمه شده است. حافظ همچنین واقعیت‌پردازی می‌کند ولی به شیوه‌ای زیبا و شاعرانه که به خواننده احساس زیبایی و عمق می‌دهد. حافظ از ریاکاری گفت از عشق گفت و از عرفانی که در غزل هایش دیده می شود؛ شاعری بود که نظیرش نیامد.

یکی از محورهای مهم اشعار حافظ، انتقاد از دین‌مداران و زاهدان ریاکار است که تنها به ظاهر دینی پایبندند و در باطن به دور از صداقت و حقیقت عمل می‌کنند. حافظ زاهدان ریاکار را مورد انتقاد شدید قرار می‌دهد و آنان را به دلیل تظاهر به دین‌داری و دورویی نکوهش می‌کند. این موضع‌گیری‌های حافظ در برابر ریاکاران دینی، او را به یک شاعر منتقد اجتماعی و آزاداندیش تبدیل کرده است. موضوعات اشعار حافظ بسیار متنوع است و در زمینه های متفاوتی سراییده شده اند به طوری که امروزه از اشعار وی در بسیاری از هنرهای تجسمی، خوش نویسی و همچنین موسیقی های سنتی استفاده می شود. در تمامی آثار حافظ شیرازی، تناسبات دقیق هنری رعایت شده و صورتی رمزآلود دارند. هزاران کتاب فارسی و غیرفارسی درباره این بزرگ‌مرد ادبیات -و شاخص‌ترین چهره شعر پارسی- تا به امروز نگاشته شده است.

آرایشی ظریف که با ابهام و ایهام و درج و تلمیح، بلاغت و فصاحت را ژرفایی دیگر بخشیده و مدام به امید و رضا دعوت می‌کند. پس از عضویت، لینک دانلود این کتاب و همه‌ی کتاب‌های سایت برای شما فعال می‌شوند. تمام محصولاتی که لینک دانلود آنها در پارس جزوه در دسترس می باشد، مشمول قانون حق نشر و کپی رایت نمی باشند.

دیوان حافظ، اثری استثنایی از شاعر بزرگ ایرانی، خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی، که در قرن 14 میلادی نوشته شده است. این دیوان شامل غزلیات غنی و پرمعنا است که به زیبایی زبان و عمق احساسات شناخته می‌شود. برای دریافت کتاب دیوان خواجه حافظ شیرازی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید. انواع مختلف ایهام در اشعار حافظ به گونه‌‏ای است که این دیدگاه وجود دارد که حافظ برای اولین بار این صنعت را کشف کرده است. دیگر از مشخصات عمده شعر حافظ، طنز است که آن را در همه زمینه‌ها از جمله در زمینه خیالی به کار برده است و در زمینه‌های فکری گاهی خیام را به یاد می‌‏آورد.

دیوان حافظ که در اکثر خانه های ایرانی وجود دارد شامل تمامی اشعار و غزلیات حافظ است. کتاب حافظ هم شامل سطوح عاشقانه است و هم شامل سطوح عارفانه و هم از طرفی شامل قصیده که مدح است می شود از این رو می توان گفت که دیوان حافظ شامل هر سه جریان شعری است. به عنوان یک شاعر بزرگ و جامعه‌شناس، حافظ در آثار خود به بررسی انسان و جوانب مختلف زندگی انسانی می‌پردازد.

این نسخه از کتاب حافظ که هم‌اکنون مهیای دانلود شما عزیزان می‌باشد، اسکن‌شده از روی یک نسخه نایاب و کهنسال، چاپ سال 1353 خورشیدی می‌باشد. این کتاب همچون دیگر کتاب‌های موجود در کافه‌کتاب، به دست اعضای محترم تهیه و بارگزاری شده است تا علاقمندان به شعر و کلام حافظ، از آن بهره‌مند گردند. دیوان حافظ تأثیر گسترده‌ای بر شاعران و نویسندگان پس از او داشته است. شاعران بزرگی مانند مولانا، سعدی، عطار و حتی شاعران دوره‌های بعدی همچون صائب تبریزی و بیدل دهلوی از حافظ الهام گرفته‌اند. همچنین، بسیاری از نویسندگان و اندیشمندان غربی نیز به دلیل ترجمه اشعار حافظ به زبان‌های اروپایی، به اشعار او علاقه‌مند شده و او را به عنوان یکی از شاعران برجسته جهان معرفی کرده‌اند.

نه، شعرهای حافظ به طور گسترده‌ای بازتاب‌گر معانی متعدد و برداشت‌های مختلف است. کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند. از همین روی در آغاز به معرفی مفهوم شعر و شاعری در زبان پارسی پرداخته است. این کتاب یک اثر کهنسال است که در سال 1353 خورشیدی چاپ و منتشر گردید. فال که به معنای عاقبت بینی و طالع است در واقع یک کلمه عربی است که ما از آن استفاده می کنیم اما در فارسی این کلمه به معنای شگون است یعنی هم به معنای خوب و هم به معنای بد است. پیامبر اسلام نیز فال نیکو را پیشنهاد می کند و به آن توصیه کرده است تا جایی که این کار به صورت یک سنت در آمده است و افراد در مناسبت های مختلف، اقدام به تفال زدن می کنند.