فرشتگان ندا می‌دهند که این فرزندی که خدا به تو خواهد داد، هم در دنیا موجّه و صاحب جلالت است و هم در آخرت از مقرّبان بارگاه قدس رُبُوبی است. از ویژگی‌های دیگر او این است که به اعجاز الهی در گهواره و در سن کهولت نیز به وحی با مردم سخن می‌گوید و او از صالحین است. همسر او در هنگام بارداری، به امید اینکه فرزندش پسر باشد، نذر کرد او را به خدمت در بیت‌المقدس بگمارد. هنگامی که نوزاد متولد شد و دیدند که یک دختر است، او را مریم نام‌گذاری کردند.

عیسی(ع) این سوال را مطرح کرد تا بفهمد چند نفر از مردم واقعاً حق را حمایت می‌کنند، به منظور حساب‌کتاب و تمرکز نیروی خود بر طرفداران حق. این شناخت از نیروهای وفادار، سازماندهی و تمرکز در یک مرکز تبلیغی، امکان رهبری و جداسازی جبهه حق از باطل را برای حرکت اجتماعی بهبود می‌بخشد. آموزش ۳ فعالیت خود را در تاریخ ۱۳۹۴/۱/۱ در زمینه تولید محتوای علمی و آموزشی آغاز کرده است. در تفسیرها گفته شده که «عیسی» واژه‌ای عبرانی است و معنای آن «نجات دهنده» است. به‌تحقیق که پیغمبران، همه ایشان آمدند، مگر رسول‌الله؛ آن‌که زود است بعد از من بیاید؛ زیرا خدای می‌خواهد تا که من مهیا سازم راه او را.

در ابتدا چنین به نظر می‌رسد که تاریخ تولد حضرت عیسی کاملا روشن است، چرا که خود مبدأ تاریخ گردیده و سایر حوادث تاریخی را با میلاد وی می‌سنجند، اما واقعیت این است که این تاریخ میلادی در ارتباط با تولد حضرت عیسی دقیق نیست. حضرت عیسی مسیح (ع) در تاریخ ۲۵ دسامبر سال یکم میلادی (Christ’s birth) به دنیا آمد. تاریخ قبل از میلاد یا پیشامیلاد به سال‌های پیش از تولد حضرت عیسی مسیح (ع) گفته می‌شود. در این سه مورد، به سه خصوصیت بارز این پیامبران اشاره شده است؛ یعنی دعوت جهان‌شمول، دین و کتاب الهی.

مردم در مورد من چگونه خواهند اندیشید و من چه پاسخیبه آنها بدهم. در آن هنگام حضرت عیسی مادر را آرام کرد و به او قوت قلب داد و بهاو فرمود که اگر کسی با تو سخن گفت، به آنها بگو که من امروز برای خدا نذر روزهدارم. او را روی دست گرفت و به سوی قوم و قبیله خویش به راه افتاد. حضرت عیسی(ع) از آغاز تولد پیامبر بود، اما از سن هفت یا هشت سالگی به بیان وحی خدا پرداخت. در این هنگام مأموریت یافت تا بنی‌اسرائیل را هدایت کند و از گمراهی نجات دهد.

قرآن کریم کتابی است که به آخرین پیامبر الهی وحی شد و او مامور به تبلیغ و تبیین آن برای مردم گردید. اولو العزم بودن پیامبر، نشانۀ صاحب شریعت بودن آن پیامبر است. به عبارت دیگر، آن پیامبر، دارای دینی خاص است که پیامبران هم‌زمان او، یا بعد از او باید دین او را ترویج دهند، تا زمانی که پیامبری با آیین جدید و شریعت تازه ظهور کند. شیخ صدوق، محمد بن علی، توحید، ص 421، قم، دفتر نشر اسلامی، چاپ اول، 1398ق.

یکجا در سوره‌ ‌آل‌عمران کهدرباره‌ ‌مادر، مادر بزرگ و پدربزرگ حضرت عیسی سخن می‌گوید و یکجا در سوره‌ ‌مریم کهاتفاقات زمان حمل و ولادت و ماجراهای بعد از ولادت به صورت خلاصه بازگو می‌شود. دراینجا نیز طبق همین روال، بحث را از سوره‌ ‌آل‌عمران آغاز می‌کنیم. بر اساس یک روایت از امام صادق (ع) که به ماجرای معراج پیامبر اسلام (ص) مربوط است، تولد عیسی بن مریم (ع) در بیت لحم تصدیق شده است. حضرت مریم از جمعیت دور شد و به سوی قسمت شرقی بیت‌المقدس رفت، خود را از نظر مردم پنهان نمود. خداوند یک فرشته را به شکل انسان به سمت او فرستاد تا حضرت عیسی را به او تحویل دهد.