وی همچنین مانند سایر انبیاء الهی دارای موافقان و مخالفان متعددی بوده است. یاقوت حموی، شهاب الدین ابو عبد الله، معجم البلدان، ج 1، ص 522، بیروت، دار صادر، چاپ دوم، 1995م. قمی، علی بن ابراهیم، تفسیر القمی، ج 2، ص 128، قم، دار الکتاب، چاپ سوم، 1404ق.
هدهد به سرزمینی در شرق رفته بوده است که بسیار ثروتمند بوده و رییس آن ملکه سبا بوده است. سلیمان هدهد را به پیش ملکه سبا می فرستد تا وی را به دربار خویش دعوت کند.ملکه بهمراه هدایای زيادي از طلا، ادویه و سنگ های قیمتی به پیش حضرت سلیمان (ع) رفت؛ و سلیمان به او هر آنچه او می خواست عنایت کرد و او با خشنودی از نزد سلیمان بازگشت. در خصوص سلیمان و ملکه سبا داستان های بسیاری نقل شده است. حضرت سلیمان( ع) طبق نوشتارهای یهودیان بر تمامی موجودات زنده در جهان تسلط پیدا کرده بود ولی روزی فهمید که هدهد نزد وی نیامده است. کسی را به دنبال هدهد فرستاد و هدهد به او گفت که به سرزمین جدیدی رفته بوده است. هدهد در شرق به سرزمینی رفته بوده است که بسیار ثروتمند بوده و سبا نام رئیس آن ملکه بوده است.
او هدایای بسیاری برای حضرت سلیمان فرستاد، حضرت سلیمان عصبانی شد و همه هدایا را پس فرستاد. بیشک دولت و حکمت آن حضرت، سرآمد همه پادشاهانی بود که در اورشلیم سلطنت کردند. پادشاهی بنی اسرائیل در زمان حضرت داوود (علیه السلام) محکم و استوار شد. پس از او، حضرت سلیمان (علیه السلام) نتیجه زحمات پدر را درو کرد. ویژگی و نتیجه اقدامات سیاسی حضرتش، صلح و کامیابی در آن دوران بود. حضرت سلیمان (علیه السلام)، از پیامبران بزرگ الهی و از جمله شخصیتهایی است که با شناخت جامع خود از زمانه و درک موقعیت و زمان حساس خویش، اقدامات تاریخی مهمی را صورت داد و خدمات بسیاری به بشریت نمود.
سلیمان از این منابع، از جمله چوب درختان سدر لبنان برای پروژههای ساختمانی، طلای سرزمین اوفير و سایر مواد با ارزش، بهره میبرد. کنترل سلیمان بر مسیرهای تجاری کلیدی، از جمله مسیرهایی که مصر را به بینالنهرین متصل میکرد، پادشاهی اسرائیل را به عنوان بازیگری مهم در تجارت منطقهای تبدیل کرد. سلیمان در تجارت گسترده شرکت میکرد و با کشورهای همسایه اتحاد برقرار میکرد. کتاب مقدس به مشارکتهای استراتژیک او با هیرام، پادشاه صور، و سایر کشورها اشاره میکند که باعث تسهیل مسیرهای تجاری و سرازیر شدن ثروت به کشور شد. سیاستهای اقتصادی خردمندانه و تلاشهای دیپلماتیک سلیمان نقش اساسی در شکوفایی پادشاهی او داشت.
حضرت داوود موهبتهایفراوانی از مال و حکومت و علم و حکمت و دانش سخن گفتن با پرندگان و … از خداونددریافت کرده بود. بنابر آمار سال ۲۰۰۹، جمعیت بیت المقدس ۷۸۰,۲۰۰ تن بوده که ۳۹ درصد آن، عرب و بقیه مهاجران یهودی با ملیت های مختلف و نیز اقلیتی مسیحی هستند. اکثریت مسلمانان بیت المقدس، اهل سنت و غالبا یهودیان ساکن این شهر، ارتدوکس و در اجرای شریعت تورات، مشهور به بنیادگرایی و تندروی هستند. حضرت سلیمان (علیه السلام) هم، همانند سایر پیامبران، موافقان و دوستدارانی و مخالفان و دشمنانی داشته است. در اخبار اسلامی و متون یهود تصریح گردیده که حضرت سلیمان (علیه السلام) در بیتالمقدس و در کنار پدر بزرگوارشان حضرت داوود نبی (علیه السلام) مدفون است. سلیمان نبی(ع) از پیامبران بزرگ بنی اسرائیل بود که در سرزمین فلسطین و در شهر «بیت لحم» دیده به جهان گشود.
برخی نویسندگان فریقین، برای سلیمان(ع) همسرانی متعدد نقل کردهاند7 که گویا بیشتر برگرفته از نقل عهد عتیق(و دیگر منابع ادیان دیگر) بودهاند.8 و شاهدی در این رابطه در منابع صحیح روایی، وجود ندارد. با اینکه اهمیت تاریخی و فرهنگی این نماد انکارناپذیر است، به ویژه مسیحیان، ممکن است آن را بیشتر از دیدگاه افسانهها ببینند تا روایتهای کتاب مقدس. در مسیحیت، تفسیر مهر سلیمان میتواند در میان شاخههای مختلف و دیدگاههای الهیاتی متفاوت باشد.
ثبت ديدگاه