این کتاب به ما یاد میده که چطور با تغییر ذهنیتمون از “ثابت” به “رشد” میتونیم زندگی بهتری داشته باشیم. اگه بتونیم طرز فکر خودمون رو از محدودیت به فرصت تغییر بدیم، میشه با چالشها و سختیهای زندگی بهتر مقابله کنیم و به اهدافمون برسیم. وقتی چیزی برای زمین خوردن، نابودی و توقف وجود نداشته باشد، شکست رنگ می بازد و آموزش، جای آن را می گیرد. افرادی که تفکر خود را رشد می دهند، به استعداد ذاتی یا هوش، بهای بسیار اندکی می دهند.
به عنوان مثال، در مورد ورزشکارانی صحبت میکند که با وجود شکستهای اولیه، با اتکا به ذهنیت رشد، به سطوح بالایی از موفقیت رسیدهاند. او همچنین به اهمیت تربیت کودکان با ذهنیت رشد اشاره میکند و توضیح میدهد که چگونه والدین و معلمان میتوانند به کودکان کمک کنند تا نگرشی مثبت نسبت به یادگیری و رویارویی با چالشها داشته باشند. تمجید چشم بسته اغلب علیه دانشآموزان کار میکند، زیرا می تواند پیام های متفاوتی درباره سرعت یادگیری دانش آموزان، اثربخشی عادات مطالعه یا میزان توانایی آنها ارسال کند. دانش آموزان را به خاطر تلاش ها و دستاوردهایشان تحسین کنید تا بتوانند چالش های سخت تری را دنبال کنند. کودکان میتوانند حتی نظرات بیضرر را – مانند “تو به سرعت یاد میگیری چون خیلی باهوشی” – به این معنی که یادگیری آهسته بد است تفسیر کنند.
برچسب زدن به افراد می تواند بسیار مضر باشد، از نامیدن کودکان “استعدادی” یا “استثنایی” تا استفاده از کلیشه های جنسی و نژادی منفی. چنین برچسب هایی در واقع می تواند باعث شود مردم احساس حقارت کنند و یک پیش گویی منفی و خودشکوفایی ایجاد کنند. بسکتبالیستی با استعداد خارق العاده که میشه گفت یه انسان معمولی نیست. تو مواجهه با موانع اون ها حالت تدافعی میگیرن یا به راحتی تسلیم میشن.
نویسنده با نگریستن به تمامی حوزههای روابط انسانی از منظر طرز فکر، دیدگاه اساسی خود را گسترش می دهد. جالب است، اما این مطالب همچنان مفید و روشنگرانه خواهد بود حتی اگر فقط برای رهبری و مدیریت اعمال شود. دوک به روش هایی می پردازد که طرز فکر ها بر مردم تأثیر می گذارد. او توضیح می دهد که شما می توانید در مورد برخی ویژگی ها یک ذهنیت بسته و در مورد برخی دیگر ذهنیت باز داشته باشید. بینش تفکر برانگیز از یادگیری زمانی حاصل می شود که باید طرز فکر خود را برای حرکت به جلو تنظیم کنید. نشر نوین از سال ۱۳۹۲ در حوزهی نشر کتابها و مجلات کسبوکار، مدیریت و توسعهی فردی آغاز به کار کرد.
در مقابل افرادی که طرز فکر رشد دارند، صرف نظر از نتیجه، برای آن ارزش قائل هستند. افراد با طرز فکر ثابت، موفقیت بدون تلاش و زحمت را ترجیح می دهند زیرا که فکر میکنند حاصل استعداد آنهاست. طرز فکر رشد ادعا نمی کند که هر چیزی که در درون ما قابل تغییر است، باید تغییر کند. ما باید در مواردی نسبت به تغییر تلاش کنیم که ارزش افزوده ای برای ما ایجاد کند. به نقل از کتاب طرز فکر اصلیترین تفاوت این دو روش فکری، در نوع دیدگاه افراد به تواناییهایشان است.
دکتر کارول دوک، به عنوان یکی از محققان برجسته جهان در زمینههای شخصیت شناسی، روانشناسی اجتماعی و روانشناسی رشد شناخته میشود. تحقیقات وی در مورد چرایی موفقیت افراد و چگونگی پرورش موفقیت متمرکز شده است. این کتاب میتواند بر روابط و نگرش شما نسبت به کار، چالشها و خودتان تأثیر بگذارد. در واقع کتاب طرز فکر میتواند به طور مثبتی بر هر جنبه از زندگی فرد تأثیر بگذارد. احتمالا این جمله را شنیده باشید “سخت کوشی استعداد را شکست میدهد وقتی استعداد با سخت کوش همراه نباشد.” اما افراد با طرز فکر ثابت نگاه دیگری دارند. متاسفانه، افرادی که در طرز تفکر ثابت گیر کرده اند، دوست ندارند برای رشد رابطه شان تلاش کنند.
اعتقاد دارند مهارتهای آنها دقیقاً مانند ظاهرشان در ژنهایشان نوشته شده است. به همین دلیل هرگز سعی نمیکنند در چیزی که دچار مشکل هستند، پیشرفت کنند. عشق واقعی، فانتزی نیست؛ کامل نیست؛ بی عیب و نقص نیست؛ در آن خبری از من من وجود ندارد. اگر شما بپذیرید که مسئولیت زندگی و شرایطی که در آن هستید بر عهده خودتان است، گامی بزرگ برای پیشرفت خودتان برخواهید داشت. البته در نظر داشته باشید که پذیرفتن مسئولیت زندگی به این معنا نیست که شما مسئول تمام ماجراهای خوب و بدی هستید که بدون خواست شما سر از زندگی تان درمی آورند.
ثبت ديدگاه