چون هیچ نسخهای نیست که به تنهایی راه حلای همه جانبه رو توی خودش داشته باشه. پس حالا دقیقا از کجا مفاهیم عمیقتر رو بیاریم؟ امروزه، این تجربه انسانیه که به جهان، اهمیت میبخشه. به این میگن انسان گرایی که مذهب اصلی و غالب جامعه مدرنه. در گذشته که مردم جهان کمتر به همدیگه متصل بودن، عقاید معمولا براساس مذهب شکل میگرفتن.
اما همانطور که پیشرفت میکنیم، آرمانهایمان نیز باید مطابقت پیدا کنند. ابزارهایی ساختیم که قحطی، بیماری و آثار جنگ را از بین ببریم. انسان سعی میکند حیوانات، گیاهان و حتی انسانهایی را براساس میل و آرزوهای خودش خلق کند. وبسایت شهرکتاب منبعی از کتاب های الکترونیکی است که تیم مدیریتی سایت تلاش کرده است تا محتوایی باارزش و با کیفیت در اختیار علاقمندان قرار دهد.
در عین حال، هراری خطرات بالقوه و معضلات اخلاقی ناشی از این دوره جدید کنترل انسانی را تصدیق میکند. او پیشنهاد میکند که ما باید به دقت پیامدهای این فناوریها را در نظر بگیریم و اطمینان حاصل کنیم که از آنها به شیوههایی استفاده میشوند که به کرامت و استقلال انسانی احترام بگذارند. هراری در کتاب انسان خداگونه پیشامدهای احتمالی در آینده را بررسی میکند. و این گونه استدلال میشود که انسانها طی قرن ۲۱ کوشش میکنند تا بتوانند به شادی، جاودانگی و قدرت خداگونه دست پیدا کنند. و در سرتاسر کتاب هراری با توجه به وقایع گذشته و حال سعی میکند شیوهٔ رسیدن انسان به این خواستهها را پیشبینی کند. رابطه انسان و ماشین نیز یکی دیگر از موضوعات مهم کتاب است.
به همین خاطره که الگوریتمای کامپیوتری دارن روز به روز بیشتر مورد توجه قرار میگیرن و آدما بیشتر ترجیحشون میدن. شاید یه روزی این معاملات قلمروی سرمایهگذارا بود اما الان میکروچیپهای تکنولوژی دارن ادارهش میکنن. هرچی الگوریتمای بیشتر و بیشتری میسازیم، میتونیم بگیم اونا هم بیشتر و بیشتر به وظایف انسانی غلبه میکنن و اون وظایف رو مال خودشون میکنن. جنگ یه پدیده استثنائیه تا اینکه یه چیزی باشه که هرروز اتفاق بیوفته. خیلی احتمالش بیشتره که از دیابت بمیرین که توی سال ۲۰۱۲، ۱.۵ میلیون کشته داد تا از جنگ که توی همون سال فقط ۱۲۰ هزار نفر رو کشت.
یه مکتب فکری جدید دیگه میگه که ما باید بریم کنار و بذاریم الگوریتما کار خودشونو بکنن. داده گرایی میگه که هرچی که وجود داره یا داده هست یا یه سیستم پردازش داده و الگوریتمه. فرقی نداره که جای خورشید باشه، موضع سیاسی یکی باشه یا حتی قلب شکسته عاشق و دلداده شما. ارتش ایالات متحده داره یه کلاه ایمنی درست میکنه که سیگنالای الکتریکی رو به بخشای مشخصی از مغز میفرسته تا به سربازا کمک کنه تا توی مدت طولانیتر بهتر تمرکز کنن. همین کلاه میتونه سربازای متخصصی بسازه، مثل تک تیراندازا یا اپراتورای هواپیماهای بدون سرنشین که به اندازه الگوریتما دقیق و قابل اعتماد باشن.
تاریخ را از منظری کلان مینگرد، دورانهای تاریخی را میکاود و سه انقلابِ کلی را در تاریخ بشر مشخص میکند. در “انسان خداگونه”، یووال نوح هراری سعی میکنه به این پرسش پاسخ بده. بعد از بررسی گذشته ما در کتاب پرفروش و جهانیش، “انسان خردمند”، هراری در این کتاب به سراغ آینده انسان میره.
این طرح به زندگی معنا داده اما در عین حال قدرت ما رو هم توی عمل محدود کرده. به همین خاطره که قبول کردیم مصیبتایی مثل قحطی به خواست خدا اتفاق افتادن. تنها کاری هم که تونستیم در برابرش انجام بدیم، دعا کردن بود به جای اینکه بیشتر تحقیق کنیم و ببینیم چه خبره. در نظر بگیرید که توی اواخر قرن دوازدهم، رهبرای اروپایی توی سومین جنگ صلیبی با هم متحد شدن. مردم از همه جای اروپا دور هم جمع شدن که به عنوان متحدای همدیگه برای هدفشون بجنگن.