یک دیدگاه دیگر نیز این میان وجود دارد که می گوید ، دیزی نقطه ی مقابل رویای آمریکایی است. در واقع انتخاب های دیزی همیشه انتخابی در لحظه بوده است. و در نهایت نیز برای این که لحظه های زندگی اش را از دست ندهد ، ماجرای آن شب و تصادف را به طور کل از همه پنهان می کند . کتاب گتسبی بزرگ نوشته فیتزجرالد چیزی بیش از یک داستان عاشقانه است!
عالی بود..من فیلمش رو دیده بودم ولی این تحلیل باعث شدبهتر درک کنم.سپاسگذارم. این تقابل و هم نشینی عشق و مادیات صورتی بی هویت را برای یک جامعه ی انسانی تعریف می کند. اگر بخواهیم باز هم گسترده تر از این ، این مسئله را مورد بحث قرار دهیم ، باید این چنین بگوییم که عشق یک مفهوم و یک نیاز انسانی برای هر انسان در مسیر کسب هویت اجتماعی خود در جوامع انسانی است . اما بعد ، او به رابطه اش با تام ادامه می دهد و حتی زمانی که شوهرش می فهمد که او با تام رابطه دارد با او دعوا کرده و از خانه بیرون می زند و به قتل می رسد . یک همان که او اهل قضاوت کردن نبود و دوم اینکه او به شدت راز دار بود.
دیگر نه احساس اشتیاق داشتم و نه فکر میکردم این رمان یکی از شاهکارهای جهان است. کتاب گتسبی بزرگ، یکی از پرفروش ترین کتاب های جهان در قرن گذشته بود. تا به حال بیش از ۳۰ میلیون نسخه از اثر خواندنی اسکات فیتزجرالد به فروش رفته و تخمین زده می شود که همچنان سالانه ۵۰۰ هزار جلد از این کتاب در سرتاسر دنیا به فروش برود. در ادامه چند دلیل مهم برای خواندن گتسبی بزرگ را مرور کردیم. تاکنون چندین فیلم از روی این رمان ساخته شده است که آخرین آنها با بازی «لئوناردو دیکاپریو» در سال ۲۰۱۳ روی پرده سینماهای جهان رفت. سبک نوشتاری فیتزجرالد با نثر غنایی و مشاهدات اجتماعی مشتاق مشخص میشد.
به جرات می توان گفت که یکی از سخت ترین بخش ها و همچنین حساس ترین بخش هایی که در نوشتن مقالات مربوط به رمان های برتر دنیا در تیم مطالعاتی استاد تیموری ، پشت سر می گذاریم ، بحث تحلیل رمان ها است . اما با این حال شخصیت دیزی می تواند یک نقطه سر خط برای تمام باورهای ما نسبت به گتسبی بزرگ ، عشق ، خانواده و … باشد. اما رابطه ی آن ها به این دلیل که تام انسانی بسیار عیاش بوده و هست ، دچار سردی شده است. اما با این اوصاف ، دیزی همچنان به زندگی اش حداقل به ظاهر پایبند مانده است.
مهمانیهای بزرگ را دوست دارم آنها بسیار صمیمی هستند در مهمانیهای کوچک هیچ گونه حریم خصوصی وجود ندارد. جوری که وقتی نقد پایانی کتاب رو خوندم، تازه لذتش رو چشیدم. بنده ترجمه جناب محمد هاشمی را خواندم.بسیار عالی و روان. در مورد رمان هم با توجه به سواد کمم باید عرض کنم تااواسطش جالب و جذب کننده نبود ولی هر چه به پایان نزدیک می شد خواننده را مجذوب می کرد،النهایه توصیه به خواندنش میکنم.
به این صورت که در واقع او هر چه را که می دیده است به زبان اول شخص روایت می کرده است و هر آنچه که می دیده است اما فاعل آن فرد دیگری در داستان بوده ، آن را به زبان سوم شخص بیان می کند . حداقل امر را اگر بخواهیم نشانه بگیریم ، باید بگوییم که در ایران گتسبی بزرگ با برند سینمایی آن همه گیر شد و بعدها کتاب آن توانست بین کتاب خوان ها ما جا باز کند. و ادبیات آمریکا یکی از غنی ترین مخازن ادبیات جهان را نه به لحاظ تاریخ بلکه به لحاظ محتوا در درون خود دارد. امیدواریم که خوانش گتسبی بزرگ بتواند راهی برای خوانش دیگر آثار ارزشمند ادبیات آمریکا برایتان باز کند . اما برای آخرین نکته می توان به این مسئله اشاره کرد که رنگ سبز همانطور که گفتیم رنگ ثروت است. در داستان ما نیز شاهد آن هستیم که گتسبی از دیزی با عنوانی چون دختری طلایی و یا نقره ای یاد می کند .
براساس این رمان یک فیلم هم با بازی لئوناردو دیکاپریو ساخته شده است. معمولا فیلمهایی که از روی کتابها ساخته میشوند زیاد دیدنی و جذاب نیستند اما فیلم گتسبی بزرگ از معدود فیلمهایی است که به خوبی کتاب و یا حتی از کتاب بهتر است. پیشنهاد میکنم اگر کتاب گتسبی بزرگ را خواندهاید حتما فیلم گتسبی بزرگ را نیز ببینید. این فیلم با بودجه ۱۰۵ میلیون دلار ساخته شده است و موضوعات کتاب را به خوبی برای شما جا خواهد انداخت. هیچکس نمیداند که آقای گتسبی این همه ثروت را از کجا آورده است.
او از دوستش خواهش میکند قرار ملاقاتی با دیزی ترتیب دهد و نیکی هم میپذیرد، اما این دیدار همهی آنها را به رنجی تحمل ناپذیر محکوم میکند… . گتسبی بزرگ سندی است دال بر این حقیقت بدیهی که نمیتوان عشق را با پول خرید. شاید داستان رمان گتسبی بزرگ بدبختی آدم ها است اما نه آدم های تهیدست و فقیر، داستان به جان هم افتادن ثروتمندانی است که سعی فراوانی برای ثروت های خود انجام داده اند. او اوایل آشناییاش با جرالد به علت وضیعت مالی پایینش زیاد ابراز علاقه او را جدی نمیگرفت و گاهاً قضیه را عشق یکطرفه به جرالد نشان میداد.
او در دهکدهای به نام westegg ساکن میشود که اطرافش متعلق به ملکهایی از ثروتمندان است. در نزدیکی نیک دخترعمویش دیزی به همراه همسرش که شخصی متمول و البته بیرحم به نام تام میباشد زندگی میکند. در گفتگوهایی که در اواسط کتاب از زبان دیزی صورت میگیرد ناراضی بودن او از زندگی مشترکش برای نیک و خواننده روشن میشود و تقریباً مصادف با این انتقال اطلاعات نیک با گتسبی آشنا شده و در یکی از مهمانیهایش حضور پیدا میکند. کتاب گتسبی بزرگ (The Great Gatsby) را میتوان یکی از آثار مهم و تاثیرگذار ادبیات در آمریکا دانست. این کتاب که توسط اسکات فیتز جرالد نوشته شده، در غالب داستانی به شدت جذاب، ماجرای «رویای آمریکایی» و بسیاری از مشکلات آمریکا در آن زمان مثل مصرفگرایی، فساد و آرمانگرایی را به خوبی به تصویر میکشد. جالب است که کتاب گتسبی بزرگ بعد از اولین انتشارش، متاسفانه با فروش خوبی مواجه نشد و اسکات تا زمانی که زنده بود، موفقیتی برای این کتاب ندید.
ثبت ديدگاه