نوشتار کتاب تا کنون بارها ترجمه شده است و اینبار آن را با ترجمه اسدالله امرایی از نشر مروارید میخوانید و مطمئن باشید که هرگز کلمات آن را از یاد نخواهید برد. مهدی غرابی متولد 2 مردادماه سال 1324 از لنگرودِ گیلان است. او تحصیلات ابتداییاش را در همان لنگرود گذراند و در سال 47 مدرک لیسانس علوم سیاسی خودش را از دانشگاه تهران گرفت. او از سال 60 به ترجمه حرفهای پرداخت و تا به امروز بیش از هفتاد و پنج عنوان ترجمه کرده است. کتابها در اپلیکیشن کتابراه با فرمتهای epub یا pdf و یا mp3 عرضه میشوند.
جالب آن است که برخلاف نابینایی ، که همهچیز سیاه است ، تمامی این افراد دچار دیدی سفید میشوند. در ادامه شیوع این بیماری دولت ، تمامی افراد نابینا را جمعآوری و در یک آسایشگاه اسکان داده می دهد ….. بعد از اینکه فیلم کوری ساخته شد اعتراضات سراسری به محتوای داستان کوری صورت گرفت. نابینایان متعددی نسبت به داستان فیلم و کتاب کوری اعتراض داشتند. آنها معتقد بودند که استفاده ساراماگو از کوری بهعنوان استعارهای برای فساد اخلاقی، پلیدی و فروپاشی اجتماعی، به کلیشههای بد و نگاههای منفی نسبت به نابینایی دامن میزند.
به خودش دو بار گفت که تا ده میشمرد و بعد چشمهایش را باز میکند، دو بار شمرد و هر دو بار توانست چشمهایش را باز کند. لحظهای بعد یک دفعه چشمهاش را بدون هیچ تصمیم آگاهانهای باز کرد. از پنجرههایی که از وسط دیوار شروع میشدند و بالای آنها تنها یک وجب تا سقف فاصله داشت، نور مات و پریده رنگ سپیده دم به داخل میتابید. زیر لب گفت، من کور نشدهام و ناگهان به وحشت افتاد و روی تخت از جا بلند شد، دختر عینک تیره که روی تخت روبرو خوابیده، ممکن است صدای او را شنیده باشد. از آنجایی که کتاب کوری یکی از مهمترین و مشهورترین آثار تاریخ ادبیات جهان محسوب میشود، خواندن آن را به همهی افراد کتابخوان و خصوصاً علاقهمند به رمانهای فلسفی و آخرالزمانی توصیه میکنیم. حرارتی که هنوز از بقایای نیم سوخته بلند میشود برای گرم کردن بازداشت شدگان کور کافی نیست.
کمیته جایزه ادبی نوبل کتاب کوری را یکی از آثار تأثیرگذار در اهدای نوبل به ساراماگو دانستند. این نویسنده که از لوسمی رنج میبرد؛ در ۱۸ ژوئن ۲۰۱۰، در سن ۸۷ سالگی، درگذشت. ژوزه ساراماگو، نویسنده پرتغالی و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال 1998، یکی از برجستهترین نویسندگان معاصر است. او با سبک خاص خود که شامل جملات طولانی و پیچیده است، توانسته است توجه جهانیان را به آثار خود جلب کند.
در این داستان، همه شخصیتها بهطور خاص فاقد نام هستند و با عنوانهایی همچون زن دکتر، پیرمرد چشمبند سیاه یا دختری که عینک دودی داشت معرفی میشوند. این انتخاب، بهطور غیرمستقیم نشاندهنده این است که بیماری کوری بهطور جهانی و بدون مرز، انسانها را تحت تاثیر قرار میدهد. در واقع، این بیماری بهعنوان نمادی از بحرانهای اخلاقی، اجتماعی و حتی فلسفی عمل میکند. کتاب کوری یکی از آثار برجسته ژوزه ساراماگو است که بهسرعت به یکی از پرخوانندهترین آثار ادبی تبدیل گشت.
منحصربهفردترین ویژگی آثار ژوزه ساراماگو عدم استفاده از نشانگان سجاوندی به صورت متداول و استفاده از جملات بسیار طولانی است، که گاه در درون آن زمان نیز تغییر میکند. او از میان علائم نگارشی تنها از نقطه و ویرگول استفاده میکند و از سایر علامات که مثلاً جمله سئوالی را مشخص میکند یا آن را در گیومه میگذارد و… مطلقاً میپرهیزد. بسیاری ژوزه ساراماگو را در ردیف نویسندگان پیرو سبک رئالیسم جادویی قرار داده و آثار او را با نویسندگان اسپانیایی زبان آمریکای لاتین مقایسه میکنند اما او خود را ادامه دهنده ادبیات اروپا و تأثیرپذیری خود را بیشتر از گوگول و سروانتس میداند. ژوزه دی سوزا ساراماگو کتاب کوری را در سال ۱۹۹۵ به نگارش درآورد. این کتاب در سرتاسر جهان مورد استقبال فراوان قرار گرفت. این نویسنده پرتغالی برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۱۹۹۸ میلادی شد.
ژوزه ساراماگو با نام کامل ژوزه دو سوسا ساراماگو، نویسندهی پرتغالی مشهور برندهی جایزهی نوبل است. او در ۱۶ نوامبر ۱۹۲۳ در خانوادهای از دهقانان، در آزینهاگا، روستایی کوچک در حدود صد کیلومتری شمال شرقی لیسبون به دنیا آمد. زمان تولد ساراماگو، مسئول ثبت احوال تصمیم گرفت نام مستعار پدر او، یعنی «ساراماگو» را به نام ژوزه اضافه کند و خود ژوزه تا زمانی که برای نخستین بار به مدرسه رفت، نام کامل خود را نمیدانست.
وقتی کتابهایش را جمع کرده و آنها را در کتابخانه میگذارد، او هم نابینا میشود. صبح روز بعد چشمپزشک حدس میزند که این نابینایی احتمال مسری است و نباید کنار همسرش میخوابیده. از طرفی، وزارت بهداشت تصمیم گرفته است که همه مبتلایان را در یک تیمارستان متروک جمع کند. مرد اول، مردی که ماشین را دزدید، چشمپزشک و همسرش، کودکی که لوچی دارد و زنی مبتلا به ورم ملتحمه.
ثبت ديدگاه