حالا نیمهی بهمنماه است و بسیاری از نوازندگان و رهبران ارکستر از خارج به ایران میآیند تا اجرا داشته باشند. این موقع از سال احتمالاً شلوغترین روزها در دفتر کار آلاله است؛ نامههای زیادی هستند که باید مهر و امضا شوند و کنسرتهای زیادی نیاز به برنامهریزی و هماهنگی دارند. برای همین هم آلاله با سرعت، از پوشهی آبی خالخالی پیش رویش، یکییکی نامهها را بیرون میکشد و کارهایشان را انجام میدهد. در میان این کاغذبازیهای اداری اما چشمش به نامهای میافتد که او را سر جایش میخکوب میکند. درخواست هماهنگی برای برگزاری کنسرت هرمز شادان… هرمز شادان؛ این نام در گوشش زنگ میخورد و هزار خاطره را از روزهایی در سرش زنده میکند که جوان بود و عاشق، عاشق همین نامی که در این نامه نوشته شده بود.
برای دریافت استعلام دقیق قیمت و موجودی محصول، فرم زیر را بنویسید و ارسال کنید.
اناری که اگر برش میداشتی و تکانش میدادی، صدای دانههای خشکشدهاش را میشنیدی که به در و دیوارش میخورند. برای همین هم چشمانش را بست و اجازه داد رویایی از سالهای دور، دوباره این انار خشکیده را به میوهی تازهی باغ تبدیل کند. فروشگاه اینترنتی تهران کتاب با هدف رضایتمندی شما عزیزان سعی دارد که کتاب های متنوعی اعم از درسی ، کمک درسی ، عمومی ، دانشگاهی و …..
آلاله به کمک خانواده خود بار دیگر شجاعت بازگشت به موسیقی و نواختن ساز را پیدا میکند. «حضور آبی مینا»، «خنکای سپیدهدم سفر»، «آبی و صورتی»، «برف و نرگس»، «ستارهی سینما»، «سور شبانه» و «چهل سالگی» از جمله مشهورترین داستانهای ناهید طباطبایی هستند. طباطبایی از جمله نویسندگانی است که در حیطه سینما و تلویزیون نیز فعالیت گستردهای داشته است. او نویسندگی فیلم «جامهدران (۱۳۹۳)» به کارگردانی حمیدرضا قطبی را برعهده داشته است.
ناهید طباطبایی با نگاهی دقیق و توصیفهای مؤجز و مختصرش زمینهسازی برای اوج داستان یعنی مواجهه آلاله و هرمز را فراهم کرده که به نوعی یک برخورد نمادین است. نویسنده و مترجم ایرانی ( متولد ۱۳۳۷ در تهران) طباطبایی کودکی و نوجوانی خود را در جنوب ایران گذرانید و دانشآموختهٔ رشتهٔ ادبیات دراماتیک و نمایشنامهنویسی است. رمان چهلسالگی او توسط مصطفی رستگارپور به یک فیلمنامه سینمائی تبدیل شد و فیلم چهل سالگی توسط علیرضا رئیسیان ساخته شد. علیرضا رئیسیان در سال 1388 فیلم «چهل سالگی» را با اقتباس از داستان کتاب چهل سالگی ساخت و بر پردهی سینما نمایش داد. لیلا حاتمی، محمدرضا فروتن، فرزان اطهری، عزتالله انتظامی، سهیلا گلستانی و غیره، در این فیلم نقشآفرینی کردند.
کتاب «چهل سالگی» مشهورترین اثر ناهید طباطبایی، داستاننویس و فیلمنامهنویس است که برای اولین بار در سال ۱۳۷۹ از سوی نشر چشمه به چاپ رسید. رمان چهل سالگی در سال ۸۸ دستمایه فیلم سینمایی به همین نام به کارگردانی علیرضا رئیسیان و بازی چهرههای آشنایی همچون لیلا حاتمی و محمدرضا فروتن نیز قرار گرفت. امروز در سرویس کتاب و ادبیات مجله کوروش از رمان خواندنی چهل سالگی نوشتهایم. اما در کمال حیرت آلاله شخصی که از اروپا میآید، همان هرمز عشق دوران جوانی او است. مواجه دوباره آلاله با هرمز در آستانه چهل سالگی آلاله باعث میشود که او هر چه بیشتر غرق در آشفتگیها و سرخوردگیهای زندگی کنونی خود شود. در رمان چهل سالگی گفته میشود که چهل سالگی سن عجیبی برای زنان است، جایی که با وجودی که همچنان حسهای بیست سالگی در فرد حضور دارند، اما آن هیجانطلبیها و شوریدگیها جای خود را به نوعی پختگی دادهاند.
با این حال، مخاطب متوجه میشود که آلاله از این جوابهای خود چندان هم اطمینان ندارد. آلاله وقتی متوجه میشود یکی از همکلاسیهای بیاستعداد دوران دانشگاهش حالا به یک نوازنده ویولن سل ارکستر تبدیل شده بیشتر نسبت به این پاسخ خود تردید پیدا میکند. اناری که سالهاست در پشت خرتوپرتهای انباری افتاده و هیچکس از وجودش خبر ندارد.
در جوامع سنتی معمولا تصور غالب این است که زنان در چهل سالگی دیگر نباید شوری در سر داشته باشند. اما در واقعیت چهل سالگی برای هر زن و مردی میتواند دوران اوج شوریدگیها و تردیدها باشد. آلاله که غرق همان رؤیاهای پرشور بیست سالگی شده در حالی به خود میآید که خود را در هیئت زنی چهل ساله که همسر فرهاد و مادر شقایق است میبیند. هرمز همان همکلاسی دوران دانشگاه آلاله است که زمانی دانشجوی مستعد و پرشوری بود و آلاله یک دل نه صد دل عاشق او بوده است. هر چند او با هرمز به یاد دوران دانشگاه، موسیقی و عشق پرشورش افتاده، اما خانوادهای دارد که عاشقانه دوستشان دارد. فرهاد و شقایق که خیلی زود به آشفتگیهای آلاله پیمیبرند به او کمک میکنند دوباره خود را پیدا کند.
ناهید طباطبایی زاده ۱۳۳۷، داستاننویس و فیلمنامهنویس ایرانی است. ناهید طباطبایی که از نوجوانی دست به قلم بوده، اولین داستانهای کوتاه خود را در همان دوران در جراید و مطبوعات ادبی از جمله مجله «سخن» به چاپ رساند. اولین مجموعه داستان او «بانو و جوانی خویش» نام داشت که در سال ۱۳۷۱ به چاپ رسید. آلاله همچون بسیاری از زنان و مردانی که با افتادن به درون چرخدندههای زندگی و روزمرگی آمال و آرزوهای جوانی خود را از یاد میبرند عنوان میکند که ازدواج با فرهاد، فرزندش شقایق و جنگ او را از آرزوهایش دور کرده است.
ثبت ديدگاه