در حقیقت جورج اورول خفقان وحشتناک حکومت استالین را در قالب یک اثر استعارهای بیان کرده است. اریک آرتور بلر با نام مستعار جورج اورول در ۲۵ ژوئن ۱۹۰۳ در شهر موتیهاری، بیهار در هند متولد شد. وی داستاننویس، روزنامهنگار، منتقدِ ادبی و شاعر انگلیسی بود که بیشتر برای دو رمان سرشناس و پرفروشش رمان «مزرعه حیوانات» و رمان «۱۹۸۴» شناخته شد. حیوانات مزرعهٔ آقای جونز در اقدامی انقلابی او را از مزرعه بیرون میکنند و خود اداره آن را به دست میگیرند تا برابری و رفاه و آسایش را برای حیوانات مزرعه فراهم کنند. رهبری این جنبش را گروهی از خوکها به عهده میگیرند؛ اما طولی نمیکشد که آنها هم به رهبری خوکی به اسم «ناپلئون» شروع به بهرهکشی از حیوانات دیگر میکنند و مشکلات جدید به وجود میآید.
این حیوانات طی یک عملیات انقلابی و آرمانگرایانه، مزرعه را تصاحب میکنند و قدرت را دست میگیرند. هدف این حیوانات برقراری عدالت، رفاه و برابری میان تمامی اهالی مزرعه است. جورج اورول در کتاب قلعه حیوانات، مدل حکومتی اتوپیامحورانه (آرمانشهری) که در نیمه نخست سده بیستم بسیار محبوب بود را به چالش میکشد. مطالعه این کتاب را به علاقمندان رمانهای خارجی پیشنهاد میکنیم.
رمانی که از همان چاپ اول، تحسین منتقدان و نظر مثبت خوانندگان را به خود جلب کرد. مجله معتبر تایمز کتاب animal farm را بهعنوان یکی از صد رمان برتر انگلیسی در بین سالهای 1923 تا 2005 انتخاب کرد. همچنین منتقدان animal farm را در جایگاه سی و یکم برترین رمانهای پایان قرن بیستم قرار دادهاند. از دیگر جوایز کتاب میتوان به جایزه ادبی ویکتور هوگو اشاره کرد. میتوان گفت یکی از معروفترین جملههای کتاب قلعه حیوانات (Animal Farm)، جملهی «همه حیوانها با هم برابر هستند اما بعضی از آنها از دیگر حیونات برابرتر هستند» است. کتاب قلعه حیوانات در بین فهرست صد کتاب برتر که به وسیله مجله تایم معرفی شده است، قرار دارد.
پدر جورج از عشق خویش به دختری که برای بار اول او را در مترو ملاقات کرده و این که دختر. پرتقالهای زیادی داشته و توجه پدر را به خود جلب کرده است سخن میگوید. در داستان دختر پرتقالی، پدر و پسر در دو زمان مختلف با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. که پدر خود را سالها پیش در زمان کودکی از دست داده و در پانزده سالگی.
او بیپروا سراغ موضوعات کلیدی زندگی و جستجوی مسائلی نظیر آغاز و سرانجام بشر، منشأ زندگی انسان و مفهوم زندگی میرود موضوعاتی که ممکن است تکراری بهنظر برسد اما نوشتن آنها بهگونهای نو و جذاب باشد کار هر کسی نیست. پدر جورج، پزشک شریفی بوده که برای مبارزه با بیماری صعب العلاج خویش و زنده ماندن بسیار جنگیده است. آلکسی استاخانوف کارگر معدنی بود که توانست با کمک کارگرانی ماهر و متخصص و تقسیم کار بین آنها چندین برابر بیشتر از حد معمول زغال سنگ را از معادن استخراج کنند. همچنین به یاد داشته باشید، در نبرد با انسان، ما نباید شباهتی به آنها داشته باشیم. 150,000 تومان قیمت اصلی 150,000 تومان بود.75,000 تومانقیمت فعلی 75,000 تومان است.
و در آخر، نمادی از مردم دنبالهرو شوروری و هرجایی از این کرهٔ خاکی. آدمهایی که انگار کمترین شناختی از خودشان ندارند و حتی نمیخواهند ذرهای به تصمیم خودشان عمل کنند؛ حتی اگر شده به اشتباه. اورول این داستان را با نگاهی به جامعهٔ شوروی کمونیستی نوشته اما با قرار دادن نکاتی مثل هفت فرمان، میتوانیم آن را سرنوشت کلّی جامعهٔ بشری درنظر بگیریم.
یکی دیگر از مشهورترین آثار او کتاب «1984» است که میتوان آن را کتابی پادآرمانشهری به شمار آورد. «دختر کشیش» و «1984» نام آثار دیگر از این نویسندهی توانمند انگلیسی است. کلاغ سیاه پیری که در داستان نمادی از کلیسای ارتودکس است؛ نهادی که استالین پس از به قدرت رسیدن، آن را به طور گسترده در دستهای از اولویتهای فرهنگیاش قرار داد تا با وعدهٔ بهشت، مردم را قانع به تحمل سختیها کند. در قلعهٔ حیوانات، سرزمین شیر و عسل همان بهشتیست که قرار است حیوانات را خام کند تا بیشتر به حکومت بیگاری بدهند.
بااینحال، به جای نقد جوزف استالین و کمونیسم، آلبوم حیوانها (Animals) اثر پینک فلوید در سال 1977، تفسیری تند از آرمانهای سرمایهداری اواخر قرن بیستم است. همچنین آهنگ خوکها (Piggies) اثر جورج هریسون از گروه بیتلز که در سال 1968 آن را نوشت تا حدی از رمان اورول الهام گرفته شده است که در آن با طنزی اورولی مفاهیمی مانند طمع و مصرفگرایی را نقد میکند. اولین کسی که در داستان مردم را به یاد ارزشهای انسانی میاندازد و از آنها میخواهد برای بازپسگیری جامعه و حقوق شهروندی و طبیعی خود قیام کنند، میجر پیر است.
اورول پس از جنگ کتاب درود بر کاتالونیا را بر اساس دیدههای خود در اسپانیا نوشت. هفت ماه پس از چاپ کتاب ۱۹۸۴، اورول در بیستم ژانویه ۱۹۵۰ درگذشت. به درخواست خودش، پیکرش را سوزاندند و خاکسترش را در گورستانی گمنام و پرت در دهکدهای به نام ساتن کورتینی در نزدیکی آکسفورد به خاک سپردند.
ثبت ديدگاه