در نقد کتاب سووشون باید گفت این رمان دو وجه دارد، یکی واقع‌گرایانه در لایه‌ی اول و دیگری تمثیلی و نمادین. با دقت در وجه نمادین ردپای شخصیت‌های مهم تاریخی میهنی و مذهبی دیده می‌شود. خواندن این کتاب را به دوست‌داران ادبیات داستانی و رمان فارسی به‌خصوص کسانی که به زبان زنانه‌ی سیمین دانشور علاقه دارند، پیشنهاد می‌کنیم. چنانچه قصد سفارش‌ گل و ارسال آن را دارید، گلفروشی آنلاین تی تی گیفت با پیشنهادهایی ویژه به شما کمک می کند. سبد گل زیبای فوق با گل های لوکس لیلیوم و آنتریوم تزیین شده است. داستان درباره زری، زنی از خانواده‌ای مرفه در شیراز است که با چالش‌های سیاسی دست و پنجه نرم می‌کند.

داستان در مقابل چشمان زری، زن خانواده اتفاق می افتد که جز خوشبختی و محافظت از خانواده اش به چیزی فکر نمی کند. او در بعضی از مواقع بر خلاف آنچه از یک زن سنتی ایرانی در آن دوران انتظار می‌رفت عمل می کند. بیشتر شخصیت‌ های اصلی و فرعی کتاب الهام گرفته از شخصیت‌ های واقعی هستند و با استفاده از تخیل به شخصیتی متفاوت تبدیل شده اند. شخصیت زری شبیه سیمین دانشور و شخصیت یوسف شبیه جلال آل احمد است. افراد دیگر مانند دکتر عبدالله‌ خان، خانم مسیحادم، مک ماهون، بی‌بی همدم و ملک‌ سهراب هم از شخصیت‌های واقعی الهام گرفته شده‌اند. کتاب شامل ۲۳ فصل است و داستان سووشون با زبانی ساده و روان آغاز می شود و مخاطب با همان صفحات اولیه با درونمایه اصلی کتاب آشنا می شود.

جالب این‌جاست که او اولین زن رمان‌نویس ایرانی است که زن‌ها را از وضعیتی که در داستان‌های سنتی داشتند، نجات داد. او با خلق رمان‌هایی چون «سووشون»، زن‌ها را در جامعه‌ای مدرن به تصویر می‌کشد. زنانی که جز چای ریختن و هندوانه قاچ کردن، کارهای دیگری هم بلدند! اما اگر نمی‌توانند انجام دهند، از روی ناتوانی نیست؛ بلکه به خاطر زندگی در یک جامعهٔ مردسالارانه است. گرچه دانشور را به نوشتن رمان بیشتر می‌شناسند و او را با نام «سووشون» که به ۱۷ زبان مختلف در دنیا ترجمه شده است، یاد می‌کنند. از مجموعه‌های داستانی او می‌توان به آتش خاموش، شهری چون بهشت، به کی سلام کنم، از پرنده‌های مهاجر بپرس و انتخاب اشاره کرد.

از رمان‌های او نیز به جز سووشون می‌توان به جزیرهٔ سرگردانی، ساربان سرگردان و کوه سرگردان اشاره کرد. جالب است بدانید که دانشور علاوه بر نویسندگی، به ترجمه نیز مشغول بود و آثار مختلفی را در این زمینه، ثبت کرده است. قلم غنی، جذاب و فوق‌العادهٔ سیمین در هر یک از آثار، شما را به خواندن سایر آثار او نیز تشویق خواهد کرد.

پس از کشته شدن مرموز شوهرش یوسف، زری باید با ساختار مردسالار ستمگر جامعه مقابله کند. این‌پروژه توسط نشر صوتی «آوانامه» با همکاری انتشارات خوارزمی و تهیه‌کنندگی دامون آذری انجام شده است. زری، همسر و مادری جوان است که علاوه بر مواجهه با آرزوی داشتن یک زندگی خانوادگی سنتی و نیاز برای یافتن هویت فردی،تلاش می کند تا به طریقی با همسر کمال گرا و سخت گیر خود کنار آید. دانشور اولین کتابش که مجموعه داستان کوتاه با نام «آتش خاموش» بود را در سال ۱۳۲۷ به چاپ رساند. کتابی که اولین مجموعه داستان فارسی لقب گرفت که توسط یک نویسنده‌ی زن نوشته شده است.

رمان سووشون، اثری منحصر به فرد است که چارچوب ها و محدودیت های زمانه ی خود را می شکند و نام خود را به عنوان یکی از ضروری ترین آثار برای درک تاریخ معاصر ایران مطرح می کند. کتاب سووشون، رمانی نوشته ی سیمین دانشور است که نخستین بار در سال 1969 به انتشار رسید. داستان در شیراز می گذرد؛ شهری که یادآور تصاویری از تخت جمشید، شاعران بزرگ، صوفی ها و کوچ نشینانی است که در گستره ای از هیاهوها و فراز و نشیب های تاریخی زندگی کرده اند. رمان سووشون اثر سیمین دانشور یکی از پرمخاطب‌ترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های ایران است. سووشون گذشته از آن‌که یکی از پرخواننده‌ترین رمان‌های ایرانی است، نقطۀ عطفی در شکل‌گیری رمان‌ اجتماعی در ادبیات فارسی به شمار می‌رود.

کتاب سووشون، رمانی نوشته ی سیمین دانشور است که نخستین بار در سال 1348 خورشیدی ( 1969 میلادی ) قبل از انقلاب منتشر شد و اکنون بیش از 40 بار تجدید چاپ شده است. این رمان جاودان به زندگی خانواده ای ایرانی در زمان اشغال کشور توسط نیروهای متفقین در جنگ جهانی دوم می پردازد. داستان در شیراز زیبای می گذرد؛ شهری که یادآور تصاویری از تخت جمشید، شاعران بزرگ، صوفی ها و کوچ نشینانی است که در گستره ای از هیاهوها و فراز و نشیب های تاریخی زندگی کرده اند. زری، همسر و مادری جوان است که علاوه بر مواجهه با آرزوی داشتن یک زندگی خانوادگی سنتی و نیاز برای یافتن هویت فردی، تلاش می کند تا به طریقی با همسر کمال گرا و سخت گیر خود کنار آید. دانشور در این کتاب با نثر جذاب و دلپذیر خود، تم ها و استعاره های فرهنگی را به کار می گیرد.

او اولین مقاله‌اش را در شانزده‌سالگی با عنوان «زمستان بی‌شباهت به زندگی ما نیست» در نشریه‌ای محلی منتشر کرد. دانشور تحصیلات دانشگاهی‌اش را در دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه تهران در رشته‌ی زبان و ادبیات فارسی آغاز کرد. او تحصیلاتش را تا دکترا ادامه داد و سال ۱۳۲۸ فارغ‌التحصیل شد. موضوع رساله‌ی دکترای دانشور «علم‌الجمال و جمال در ادبیات فارسی تا قرن هفتم» بود. نام کتاب از مراسمی اساطیری ایرانی در سوگ سیاوش گرفته شده است، که اشاره‌ای به ریشه‌های فرهنگی و تاریخی داستان دارد. نویسنده با زبانی ساده و روان، اما عمیق و تأثیرگذار، تضادهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آن زمان را به تصویر می‌کشد.