معروفی در رشته‌ی ادبیات تحصیل کرد و با چاپ کتاب روبه‌روی آفتاب در بیست‌وسه‌سالگی، رسماً به دنیای نوشتن پا گذاشت. او از شاگردان هوشنگ گلشیری بود؛ در نشریات مختلفی قلم می‌زد و در نهایت نشریه‌ی مهم گردون را تاسیس کرد. شما اکنون به راحتی میتوانید فایل PDF کتاب سال بلوا از عباس معروفی را از سایت پانی بوک دانلود فرمایید. وی با نوشتن رمان سمفونی مردگان و سال بلوا، خود را یکی از آغازگران راهی قرار داد تا بعد از خود، داستان مدرن، راهی هموارتر و گویاتر بپیماید. کتاب سال بلوا نوشتۀ عباس معروفی است و به دست نشر ققنوس چاپ شده است.

خبر از دل آدم که ندارند، نمی‌دانند هر آدمی سنگی است که پدرش پرتاب کرده است. پوسته ظاهری چه اهمیت دارد؟ درونم ویرانه است، خانه‌ای پر از درخت که سقف اتاق‌هاش ریخته است، تنها یک دیوار مانده، با دری که باد در آن زوزه می‌کشد. یا نه، چناری است که پیرمردی در آن کفش نیمدار دیگران را تعمیر می‌کند، گیرم شاخ و برگی هم داشته باشد. زن‌هایى که پشت سرمان نشسته بودند گفتند هوشنگ سیستانى است که مى‌خواند. و من گفتم چه اهمیت دارد؟ به لاله‌ها نگاه کردم و به پنجه‌هاى طلایى که در پرتو نور لاله‌ها برق مى‌زد. زنبورى‌ها و فانوس‌ها روى شانه پسربچه‌ها بود، و علم‌کش‌ها دور تا دور میدان چرت مى‌زدند.

می دانی اولین بوسه ی جهان چطور کشف شد؟ دست هاش تا آرنج گلی بود، گفت که در زمان های بسیار قدیم، زن و مردی پینه دوز یک روز به هنگام کار، بوسه را کشف کردند. مرد دست هاش به کار بود، تکه نخی را با دندان کند، به زنش گفت بیا این را از لب من بردار و بینداز. زن هم دست هاش به سوزن و وصله بود، آمد که نخ را از لب های مرد بردارد، دید دستش بند است، گفت چه کار کنم.

در سنگسر، نوش‌آفرین با حسین، یک کوزه‌گر جوان و هنرمند، آشنا می‌شود و عاشق او می‌شود. اما این عشق ممنوعه است، زیرا حسین از طبقه اجتماعی پایین‌تری است. در این اثر می‌توانیم ایران را در دوران جنگ جهانی دوم دقیق و همراه با جزئیات ببینیم و لمس کنیم. تصویرهای سال بلوا به‌قدری واقعی و قابل لمس‌اند که شما را به دل آن دوران می‌برند و بی‌راه نیست اگر بگوییم مطالعه‌ی این رمان تجربه‌ی یک سفر است در زمان و تاریخ. کتاب سال بلوا برای علاقه‌مندان به رمان‌های تاریخی و زنانه انتخاب درخشانی است.

هم اکنون می‌توانید برای خرید کتاب سال بلوا اثر عباس معروفی از فروشگاه اینترنتی کتاب روز اقدام کنید و در اسرع وقت کتاب را درب منزل خود تحویل بگیرید. همچنین سایر کتاب‌های مورد نیاز شما نیز در بانک کتاب روز قابل سفارش است. عباس معروفی متولد ۱۳۳۶ در تهران است و در زمینه‌های مختلفی در ادبیات فارسی فعالیت دارد. برای مثال می‌توان به انواع نمایشنامه‌ها، داستان‌های کوتاه و رمان‌هایی اشاره کرد که او به ثبت رسانده است. او معمولاً در رمان‌هایش اوضاع جامعه را به خوبی نقد می‌کند و زن‌ها نیز در داستان‌هایاو جایگاه خاصی دارند. به عبارت دیگر معروفی در آثار خود می‌کوشد که ستمگری‌های ایجاد شده در حق زن‌های ایرانی را در طول تاریخ نشان دهد.

رمانی که به خوبی دغدغه‌های زنان ایران را نمایش می‌دهد و داده‌های دست‌اولی از ایرانِ سال‌های جنگ جهانی ارائه می‌کند. در ضمن این رمان برای کسانی که می‌خواهند با آثار مدرن ایرانی آشنا شوند و کسانی که به داستان‌های غیرخطی علاقه دارند بسیار جذاب است. عباس معروفی داستان سال بلوا را در هفت شب روایت می‌کند؛ هفت شبی که نوشا در آستانه‌ی مرگ، زندگی‌اش را به یاد می‌آورد و مرور می‌کند. ما در این رمان تنها با زندگی نوشا همراه نیستیم، بلکه با ایرانِ آن سال‌ها و زنانش همراهیم. ایرانِ خسته و عاصی از سایه‌ی جنگ و ظلم و زنانی که سال‌های سال نادیده گرفته‌ شده‌اند. در سال بلوا می‌بینیم که فرقی ندارد دختری معمولی در خانواده‌ای پرجمعیت باشد یا نوشا، تنها دختر سرهنگ نیلوفری، در هر صورت دنیا برای زنان و خواسته‌هایشان جا ندارد.

این رمان با روایتی جذاب، شخصیت‌پردازی عمیق و نمادگرایی خاص خود، خواننده را به سفری به دل تاریخ و فرهنگ ایران می‌برد. مضمون‌هایی چون عشق، آزادی، سرنوشت و نقد اجتماعی، در کنار نثر شاعرانهٔ عباس معروفی، این کتاب را به اثری ماندگار تبدیل کرده است. رمان سال بلوا به شیوه‌ی جریان سیال ذهن روایت می‌شود؛ سبکی که می‌تواند در نمایش برهم‌ریختگی ذهنی شخصیت‌ها و پرداختن از ابعاد مختلف به آن‌ها بسیار کمک‌کننده باشد. در ضمن روایت هم از ذهن نوشا و هم از دید دانای کل دست نویسنده را باز می‌گذارد تا از محدودیت‌های زاویه دید عبور کند و بتواند از زوایای مختلف داستانش را روایت کند. شاید همین شیوه‌ی روایت است که باعث شده سال بلوا تا این حد تاثیرگذار عمل کند و بتواند در ذهن خواننده‌اش جا باز کند و تا مدت‌ها در یاد او بماند. کتاب سال بلوا اثر عباس معروفی در سالهای ۱۳۶۱ تا ۱۳۷۱ به نگارش درآمد و درست پس از انتشار اولین رمانش سمفونی مردگان که در سال ۱۳۶۸ به چاپ رسید.

با انتشار «سمفونی مردگان» در سال ۱۳۶۸، نام معروفی به‌عنوان یکی از نویسندگان شاخص ایران بر سر زبان‌ها افتاد. چند سال بعد، با نوشتن سال بلوا، او توانست جایگاه خود را در ادبیات ایران تثبیت کند. معروفی به دلیل محدودیت‌های سیاسی، در سال ۱۳۷۵ به آلمان مهاجرت کرد و در آنجا به فعالیت‌های ادبی خود ادامه داد. زبان زیبا و غنی عباس معروفی، با توصیفاتی دقیق و تصاویر شاعرانه، خواننده را به دنیای شخصیت‌ها می‌کشاند و احساسات و تناقض‌های آنان را ملموس می‌سازد. این کتاب نه‌تنها داستانی عاشقانه است، بلکه نقدی بر ساختارهای اجتماعی، محدودیت‌های زنان و قدرت‌طلبی است که جامعهٔ آن زمان را تحت‌تأثیر قرار داده بود. حکم وزارت جنگ رضاشاه هرگز به سرهنگ نمی‌رسد و او با ناامیدی روی در نقاب خاک می‌کشد.

مهم‌تر از همه این‌که سال بلوا رمان خوبی است؛ رمانی که مثل یک فیلم سینمایی روایت شده و شما را تا جای ممکن به سوژه‌هایش نزدیک و نزدیک‌تر می‌کند. در این رمان خواننده به پنهانی‌ترین احساسات نوشا نزدیک می‌شود و رنج او به‌عنوان یک زن را تا عمق جان می‌چشد. عشق نوشا و حسینا چنان خوب ساخته و پرداخته شده که تا همیشه در کنجی از ذهن خواننده می‌ماند و احساسات او را به کار می‌گیرد.

عباس معروفی، چهره‌ی درخشان ادبیات معاصر ایران، با قلمی شیوا و نثری پرنقش، رمان‌های ماندگاری را به جا گذاشته است. این رمان که در سال ۱۳۷۸ منتشر شد، با روایتی گیرا و در عین حال چندلایه، به بازتاب وقایع انقلاب اسلامی در ایران می‌پردازد. اگر به دنبال رمانی هستید که هم شما را با تاریخ معاصر آشنا کند و هم لذت ادبیات ناب را به شما هدیه دهد، سال بلوا بهترین انتخاب است. این کتاب از آن دست آثاری است که بعد از خواندن، ذهن شما را تا مدت‌ها درگیر می‌کند و شما را به تفکر دربارهٔ مسائل عمیق انسانی وا می‌دارد. عباس معروفی نویسنده‌ی خوش‌آوازه و پرافتخاری است؛ مردی که رمان سمفونی مردگانش بعد از سال، هنوز روی ویترین کتاب‌فروشی‌ها دیده می‌شود و در لیست پرفروش‌ترین‌ها قرار می‌گیرد.