مادر دستش راروی پیشانی‌ام گذاشت و آونگ ساعت می‌رفت و می‌‌آمد، شاید هم من بودم که می‌رفتم ومی‌آمدم.

با سلامبله به تازگی از انتشارات با ناشر تهیه کردم تا حال پیش نیامده بود کتابی از آقای معروفی مطالعه کنمکتاب بسیار خوبی بود احساس به خوبی بیان شده بود آرزوی موفقیت برای این نویسنده خوبمون رو دارم. کتاب خاصیه، به درد کسانی که دنبال داستانهای عامه پسند می گردند نمیخوره. متنش سنگینه و شاید لازم بشه بعضی جاها را دوبار بخونین که کامل بفهمین چه اتفاقی داره میفته. من اصلا فکر نمیکردم عباس معروفی انقدر جوون باشه و چنین آثار پخته ای داشته باشه. به نظر میرسه که حسینا در حقیقت وجود خارجی نداشت و همه وقایع داستان زاییده تخیل نوشا بوده که واقعا رمان رو جذاب کرده به نظر من. نوشا رو جای عشق از دست رفتم دیدم و دنیا رو از طرف اون نگاه کردم، زیبا بود.

معمولا بعد از – سمفونی مردگان – عباس معروفی را به خاطر کتاب سال بلوا می شناسند. معروفی که در ابتدای کتاب با گرامیداشت یاد سیمین دانشور و سیمین بهبهانی، آن را به مادرش تقدیم می‌کند، خوب مشخص است که تا چه حد مقام زن را در نوشته‌اش را محترم شمرده است. کتاب سال بلوا اثر عباس معروفی از انتشارات ققنوس، به همراه سایر کتاب های رمان را از فروشگاه اینترنتی کتابانه خریداری نمایید. ماجرای عشق او به حسینا، کوزه‌گری هنرمند اما غریبه، هستهٔ مرکزی داستان را تشکیل می‌دهد. این عشق ممنوعه نه‌تنها با مخالفت شدید خانواده روبه‌رو می‌شود، بلکه نوشا را در مسیری قرار می‌دهد که پایان آن تلخی و رنج است.

تک ضرب می‌زدند و یکی که صدای زنانه‌ای داشت، نوحه می‌خواند. زن‌هایی که پشت سرمان نشسته بودند گفتند هوشنگ سیستانی است که می‌خواند. و من گفتم چه اهمیت دارد؟ به لاله‌ها نگاه کردم و به پنجه‌های طلایی که در پرتو نور لاله‌ها برق می‌زد. دویدم و در راه فکر کردم که من چه یادی دارم، چرا یادم به وسعت همه تاریخ است؟ و چرا آدم ها در یاد من زندگی می کنند و من در یاد هیچ کس نیستم. خبر از دل آدم که ندارند، نمی‌دانند هر آدمی سنگی است که پدرش پرتاب کرده است.

در ادامه می‌خواهم تکه‌هایی از متن کتاب را برایتان بنویسم. پدرش، “سرهنگ نیلوفری”، مردی مطرح در دستگاه های دولتی می باشد که آرزوهای بزرگی را برای دخترش در سر می پروراند و همیشه او را در تخیلات خویش به عنوان ملکه در کنار شاه می بیند. غافل از این که دست سرنوشت تقدیری دیگری را برای دخترک نوشته و او را اسیر خود می سازد. ایمالز اولین وبسایت مقایسه قیمت در ایران است.ایمالز جستجوگر کالا در بین فروشگاه‌های اینترنتی است، و به خریدار کمک می‌کند تمام انتخاب‌های خود را در یک جا مشاهده کرده و کالاها را با قیمت ارزان‌تری تهیه کند.

این داستان که کاملاً نمادین است، به صورت هم‌زمان با داستان اصلی پیش می‌رود و ماجراهای آن به داستان نوش‌آفرین دورهٔ رضاخان گره می‌خورد. البته نشر ققنوس نسخۀ جیبی کتاب سال بلوا را نیز منتشر کرده، که آخرین چاپ آن تومان قیمت‌گذاری شده است. اگر می‌خواهید با دیگر رمان‌های ایرانی پرفروش و تاثیرگذار آشنا شوید حتماً بخش معرفی کتاب وبلاگ را ببینید.

با انتشار «سمفونی مردگان» در سال ۱۳۶۸، نام معروفی به‌عنوان یکی از نویسندگان شاخص ایران بر سر زبان‌ها افتاد. چند سال بعد، با نوشتن سال بلوا، او توانست جایگاه خود را در ادبیات ایران تثبیت کند. معروفی به دلیل محدودیت‌های سیاسی، در سال ۱۳۷۵ به آلمان مهاجرت کرد و در آنجا به فعالیت‌های ادبی خود ادامه داد. گاهی احساس می کردم دنیا بر اساس عقل و منطق مردانه می گردد که مردها شوهر زن ها بشوند و صورتشان را چروکیده کنند، اگر توانستند بچه به دامنشان بیندازند و اگر نتوانستند اشکشان را در بیاورند.

در ادامه به مرور ذهنیت ها و شخصیت های کتاب سال بلوا و کلیت داستان برایمان مشخص می شود. گاهی احساس می‌کردم دنیا بر اساس عقل و منطق مردانه می‌گردد که مردها شوهر زن‌ها بشوند و صورتشان را چروکیده کنند، اگر توانستند بچه به دامنشان بیندازند و اگر نتوانستند اشکشان را در بیاورند. زن موجودی است معلول و بی اراده که همه جرأت و شهامتش را می‌کشند تا بتوانند برتریشان را به اثبات برسانند. بر خلاف وعده داده شده، سرهنگ به وزارت خانه نرسیده و از دنیا می‌رود و حالا دختر 17 ساله‌اش به همراه مادر زندگی جدیدشان را با مسائل پیش رو آغاز می‌کنند. نوش آفرین عاشق حسینا کوزه گر شده اما با ناپدید شدن او، مجبور می‌شود با دکتر معصوم، ازدواج کند که هیچگاه از زندگی مشترکش با وی راضی نبوده و بارها به آن اعتراف می‌کند.