او از بزرگترین و تأثیرگذارترین نظریهپردازان روانشناسی وجودی در عصر مدرن بهشمار میرود. نوشتهها و آثار او تلفیقی از علم روانشناسی، فلسفه و ادبیات است که در آنها به جنبههای وجودی زندگی انسان، ترس از مرگ و مفهوم زندگی معنادار پرداخته میشود. فیلیپ آرزو دارد با بهکارگیری اندیشههای شوپنهاور، به یک مشاور فلسفی بدل شود و برای این منظور نیازمند سرپرستی جولیوس است. ولی جولیوس میخواهد به کمک اعضای گروه به فیلیپ/شوپنهاور بقبولاند که این ارتباط انسانی است که به زندگی معنا میبخشد؛ کاری که هیچکس برای شوپنهاور تاریخی نکرد.
در بیستم آوریل ۱۸۰۵، به رغم تشدید بیماری، به فروشگاه بزرگ خود در هامبورگ رفت و از پنجره بالاخانه انبار غله، به رودخانه شیرجه زد. جسد او را چند ساعت بعد، شناور بر آبهای یخزده پیدا کردند. کتابچین، کتابخانه الکترونیکی است که امکان خرید کتاب، دانلود کتاب و مطالعه هزاران عنوان کتاب (کتاب الکترونیکی – کتاب صوتی و کتب رایگان) را در هر زمان و مکان از طریق موبایل، تبلت و کامپیوتر فراهم می کند. اروین یالوم با سبک منحصربهفرد خود توانسته مردم عادی را با خود همراهکند و همچنین از بین دیگر روانشناسان نیز طرفداران زیادی دارد. مخاطبان اصلی این نویسندهیبزرگ معمولا روانکاوان، روانشناسان حوزهی نوجوانان و نوپایان در سراسر دنیاهستند. در سال ۲۰۱۴ نیز فیلمی با نام درمان یالوم (Yalom’s Cure) براساس زندگی اروین د.
در این موقعیت معمولاً با سوالهای اساسی هستی درگیر میشویم و به وجود و معنای خود شک میکنیم. کتاب «وقتی نیجه گریست» گفتوگوی خیالی نیچه با یکی از روانکاوان مهم همعصر خود «یوزف برویر» است. یوزف برویر تلاش دارد تا منشاء افسردگی و اضطراب نیچه را پیدا کند. در خلال این رمان با افکار، باورها و رویاهای نیچه آشنا میشویم. این کتاب روایت گروه درمانی افرادی هست که هرکدام نماینده یک تیپ شخصیتی هست.کتاب فوق العاده جذاب و پرمحتوایی هست. حدود پانزده سال قبل از تولد وی در ایالات متحده، پدر و مادر یالوم که یهودی بودند، از روسیه مهاجرت کردند (کشور مبدا آنها لهستان بود).
موضع سخت و انسانگریزانهی فیلیپ، جولیوس را وادار میکند تا او را در ازای تدریس آموزههای شوپنهاور، به گروهدرمانی فشردهی خود دعوت کند. اما جولیوس به گفتهی پزشکان تنها چند ماه تا مرگ فاصله دارد؛ زندگی جولیوس ممکن است برای کمک به فیلیپ یا رقابت با او برای قلب و ذهن اعضای گروه بسیار کوتاه و در عین حال، بسیار طولانی باشد. اروین دی یالوم با نگاهی فلسفی و روانشناختی به موضوع مرگ، نشان میدهد که بسیاری از بحرانهای روانی و وجودی انسانها از هراس از مرگ سرچشمه میگیرند. او از تجربیات شخصی خود، داستانهای واقعی بیماران و تأملات فلسفی بهره میبرد تا این موضوع پیچیده و ترسناک را به زبانی ساده و قابل فهم برای عموم مخاطبان بازگو کند.
دوران کودکی او در محلهای فقیرنشین گذشت، جایی که بیشتر ساکنانش سیاهپوست بودند. ناامنی محله سبب شد که اروین یالوم از همان کودکی به کتابخوانی در فضای امن خانه پناه برد، هرچند مشاور و راهنمایی نداشت. والدینش تحصیلات چندانی نداشتند و هرگز کتاب نمیخواندند، تمام تلاش آنها معطوف به بقای اقتصادی بود. موضوع مطالعهی اروین یالوم گرچه در ابتدا پراکنده بود، سرانجام ادبیات داستانی مأمن او شد، جهانی جایگزین که برای یالوم منبع الهام و خرد گردید.
یالوم، نویسندهی پرفروش بینالمللی کتابهای جلاد عشق و وقتی نیچه گریست است. این رمان تصاویری از شخصیتهایی بهیادماندنی ارائه میکند که در تلاش برای التیام دردهایشان و تغییر زندگی خود هستند. در این یادداشت، تعدادی از مهمترین کتابهای یالوم را که به فارسی ترجمه شدهاند، گرد آوردهایم تا خوانندهی ایرانی، علاوه بر آشنایی با حالوهوای خود نویسنده، با آثار او نیز آشنا شود.
پزشکانی که بیمارانشان را مداوا میکنند اما در زوایای پنهان روح و ذهنشان، خود هم دچار بیماری هستند. این کتاب بر محور روانشناسی و فلسفه که در سال 2005 منتشر شده است. مرگ، سایهای است که همواره در پسزمینه زندگی ما حضور دارد. بسیاری از ما تلاش میکنیم تا از آن فرار کنیم، آن را نادیده بگیریم و حتی فکر نکنیم که روزی با آن مواجه خواهیم شد.
اروین یالوم یکی از مهمترین روانشناسان و نویسندگان عصر حاضر است او با مهارتی که در حوزه ادبیات دارد؛ این امکان را پیدا کرده است تا روانشناسی را به زبانی ساده و خواندنی برای مخاطبان عام بنویسد. بسیاری از انسانها با خواندن کتابهای «اروین یالوم» زندگی بهتری را تجربه کردهاند. این یادداشت به معرفی زندگینامه یالوم و تعدادی از آثار او میپردازد. یالوم در اغلب آثار خود، علاوه بر روانشناسی، برای برطرف کردن مشکلات شخصیتهای داستان از فلسفه نیز بهره میگیرد و در بیشتر موارد از منظر مکتب اگزیستانسیال به مسائل مختلف مینگرد.
وی در سال 1963 عضو هیئت علمی دانشکده شده و طی سالهای بعد جایگاه او ارتقا یافت. به زودی پس از این دوره وی با تدریس درمورد روان درمانی گروهی و توسعه روش خود از روان درمانی وجودی، بیشترین سهم خود را در این رشته ادا کرد. عنوان فرعی این کتاب خاطرات یک روانپزشک است و در حقیقت در دستهی کتابهای اتوبیوگرافی قرار میگیرد. اروین یالوم یک درمانگر حرفهای استکه همیشه زندگی دیگران را کاوش میکرد اما در این کتاب با نگاه تیزبین و درمانگرانهاش خودش را واکاوی کرده و شخصیترین موضوعات زندگیاش را نیزبازگو کرده است.
پیشنهاد میکنیم یادداشت معرفی کتابهای آلن دوباتن را هم بخوانید. نخستین آثار منتشر شده از اروین د یالوم، آثار علمی در مجلات تخصصی و نخستین کتابی که نوشت، نظریه و عمل رواندرمانی گروهی در سال ۱۹۷۰ بود. داستان درمان شوپنهاور داستان فیلسوف معاصری به نام فیلیپ است. فیلیپ که فردی منزوی و بهنوعی رونوشت شوپنهاور است، به یکی از گروههای درمانی رواندرمانگر مشهوری به نام ژولیوس وارد میشود.
ثبت ديدگاه